• شنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 95071005705

در نشست «فضای مجازی و دفاع مقدس» عنوان شد

بهترین ابزار برای ایجاد بحران، شبکه‌های اجتماعی است

بهترین ابزار برای ایجاد بحران، شبکه‌های اجتماعی است

رییس مرکز علمی و فرهنگی دارالحکمه کانادا در ایران گفت: بهترین ابزار برای بر هم زدن نظم و ایجاد بحران در کشور، شبکه‌های اجتماعی است که دشمن نیز روی آن کار می‌کند و متاسفانه در این زمینه پیشرفت کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی همایش ملی سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی، برنامه «گفت‌وگوی فرهنگی» با موضوع «فضای مجازی و دفاع مقدس» با حضور دکتر علیرضا ابوالفضلی؛ رئیس مرکز علمی و فرهنگی دارالحکمه کانادا در ایران، دکتر سید محمد حسینی؛ وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، محمد صادق افراسیابی؛ مدرس دانشگاه و دبیر کل همایش ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی و تماس تلفنی با دکتر زهرا نژاد بهرام؛ دبیر شورای اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و دکتر امید علی مسعودی؛ عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه سوره روی آنتن رادیو گفت‌وگو رفت.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر علیرضا ابوالفضلی با تصریح بر اینکه دفاع مقدس همچنان در فضای مجازی ادامه دارد، گفت: بهترین ابزار برای برهم زدن نظم و ایجاد بحران در کشور، شبکه‌های اجتماعی است که دشمن نیز روی آن کار می‌کند و متاسفانه در این زمینه پیشرفت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: حدود یک دهه جنگ نظامی به ما تحمیل شد و با ابزار تسلیحاتی علیه ما اقدام کردند که تاثیرات نامطلوبی بر کشور ما داشت. بعد از حدود یک دهه یا بیشتر؛ جنگ فرهنگی، با ابزار مد و استفاده از روش های ترویج و توسعه مد در ایران در جریان بود. در دهه اخیر بیشتر شاهد هستیم که اخلاق ما تحت تاثیر قرار می گیرد و این مسئله در بحث آسیب شناسی و دشمن شناسی باید با تامل نگاه شود.
دکتر سید محمد حسینی؛ وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز با تصریح بر اینکه در حال حاضر دفاع مقدس همچنان ادامه دارد، گفت: امروز، هدف اصلی دشمنان سست کردن ایمان راسخ در جوان است. این سست کردن اعتقاد، در قالب طرح شبهات متعدد و متنوع مطرح می شود. یکی دیگر از راه هایی که دشمنان می خواهد پاک دامنی و عفت جوانان ما را از بین ببرد، گسترش تصاویر مستهجن در قالب اشعار، طنز ، رمان و دیگر شیوه هایی است که ترویج داده می شود.
وی به سرمایه گذاری عظیم دشمنان برای مقابله با اسلام و پیامبر(ص) اشاره کرد و افزود: در کنار این فضای مجازی، شبکه های متعدد ماهواره ای فارسی زبان نیز راه اندازی شده است. دشمنان در فضای مجازی در مورد ایمان، اخلاق و اراده جوان ایرانی که قدرت نرم ایران محسوب می شود و در دوارن دفاع مقدس و انقلاب خودش را به خوبی نشان داده است، کار می کنند و آن را هدف قرار داده اند.
دکتر زهرا نژاد بهرام؛ دبیر شورای اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به اینکه خوب است از زوایای دیگری به موضوع دفاع مقدس بپردازیم، گفت: اینکه آیا می‌توانیم همیشه در حال دفاع باشیم، یک موضوع است و دوم اینکه آیا شرایط دفاع ما با 36 سال پیش یکسان است، موضوع دیگری است.
نژاد بهرام ادامه داد: پدیده دفاع یک موضوع جداگانه است و همیشه در حال دفاع هستیم اما ظرفیت و نوع دفاع متفاوت است و هر عصری شرایط خاص خود را دارد. ما مردمی متأثر از فرهنگ دینی خود هستیم و همیشه خواستار صلح و آرامش بودیم و هیچ گاه آغاز کننده تنش و درگیری نبوده‌ایم.
دبیر شورای اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری یادآوری کرد: ما در ادبیات ملی و دینی خود به دنبال دفاع و دوستی و نشر این ادبیات هستیم. ما درصدد دفاع هستیم و در حال حاضر با رشد فناوری‌های جدید و تنوع ابزار، شکل تازه‌ای به خود گرفته است. منظور از دین، دفاع از ارزش‌ها و مرام‌های انسانی است و در این مقام فضای مجازی برای ما یک فرصت به حساب می‌آید.
در ادامه امید علی مسعودی؛ عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ارتباطات دانشگاه سوره با بیان اینکه ای کاش در زمان جنگ، فضای مجازی وجود داشت، گفت: در آن زمان جریان ارتباطات از طرف ده‌ها رادیو و تلویزیون به صورت یکسویه علیه ما بود و نتوانستیم چهره جنگ را نشان دهیم.
مسعودی ادامه داد: امروز خوشحالم که با تلفن‌های همراه می‌توانیم ارزش‌های جنگ را به دیگری منتقل کنیم. فناوری‌های ارتباطی به طور دقیق می‌توانند در خدمت دفاع مقدس باشند.
محمد صادق افراسیابی؛ مدرس دانشگاه و دبیر کل همایش ملی سواد رسانه‌ای و مسئولیت اجتماعی نیز در این برنامه تصریح کرد: فرصت‌های بی نظیری در فضای مجازی برای تبیین گفتمان انقلاب اسلامی وجود دارد که مقام معظم رهبری با استفاده از این فرصت‌ها اقدام به نامه‌نگاری با جوانان کشورهای غربی کردند و تاثیرات آن‌را دیدیم اما از سوی دیگر اگر مردم ایران فاقد دانش و مهارت‌های سواد رسانه‌ای باشند باید احساس خطر کنیم و نگران باشیم که تهدیدهای فضای مجازی در کشور بر فرصت‌ها غلبه کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha