• یکشنبه / ۴ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۰۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95070401997
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

برای تثبیت ریزگردها در استان اصفهان؛

فناوری مالچ طبیعی سازگار با محیط‌ زیست توسعه می‌یابد

فناوری مالچ طبیعی سازگار با محیط‌ زیست توسعه می‌یابد

معاون توسعه فناوری معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری گفت: یکی از راه‌های مناسب کنترل کانون‌های ریزگرد در اصفهان توسعه فناوری مالچ طبیعی سازگار با محیط زیست است.

به گزارش ایسنا، دکتر علی وطنی در بازدید از منطقه راهبردی فرودگاه شهید بهشتی که از کانون‌های مهم تولید گردوغبار است و برای کنترل آن اقدام به مالچ پاشی شده است، اظهار کرد: باید از پروژه مالچ پاشی کانون‌های مولد گرد و غبار تا دستیابی به روش مطمئن حمایت کنیم.

وی با بر شمردن مزیت‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استان اصفهان گفت: هنر ما این است که این پتانسیل‌ها را به فعلیت برسانیم و به مرحله‌ای برسیم که در این استان نه تنها هیچ نیازمندی وجود نداشته باشد که تامین کننده نیاز استان‌های هم‌جوار هم باشد.

وی همچنین بر حفظ محیط‌زیست و ارتقای شاخص‌های زیست محیطی به عنوان اصل قطعی و غیر قابل تغییر توسعه فناوری تاکید کرد.

در ادامه این بازدید، مسؤولین دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان و مجری پروژه نتایج و مسائل موجود را مورد بحث و بررسی قرار دادند و جمع بندی صورت گرفته، حاکی از این بود که استفاده از این ماده طبیعی برای مالچ پاشی دارای ویژگی‌های مناسبی از جمله سازگاری با محیط زیست، اقتصادی بودن و بسیاری ویژگی‌های دیگر است و در عین حال بر ادامه بررسی‌ها برای  بالا بردن مقاومت در مقابل تنش‌های محیطی (باد، نور، حرارت و رطوبت) و دوام و انعطاف‌پذیری تاکید شد.

مجریان طرح در این بازدید، اعلام کردند درصدد آن هستند که با بهینه‌سازی مالچ آن را به مرحله‌ای برسانند که برای شرایط مختلف اقلیمی و  خاکی، قابل توصیه باشد.

بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، با توجه به اینکه استان اصفهان 16 کانون مولد ریزگرد دارد، یکی از راه‌های کنترل عوارض ریزگردها در این استان استفاده از مالچ‌های طبیعی سازگار با محیط زیست است که طی سنوات گذشته، 300 هزار هکتار این کانون‌ها با جنگل‌های دست کاشت تثبیت شده و حدود 30 هزار هکتار آن نیز با روش مالچ پاشی، آن‌هم عمدتا با استفاده از مالچ‌های نفتی تثبیت شده است.

خسارت‌های قابل شناسایی فعالیت این کانون‌ها سالانه حدود 40 میلیارد تومان است که چنانچه سایر خسارت‌ها از جمله آسیب‌رسانی به ریل‌های راه آهن، جاده‌های روستایی، روستاها و مزارع کشاورزی و نیز خسارت‌های اجتماعی از قبیل لغو پروازهای هواپیماها و خسارت‌های وارده به موتورهای جت و غیره به آن اضافه شود، بسیار فراتر از این رقم خواهد شد.

با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش  و محیط زیست و با اجرای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان با استفاده از یک ماده طبیعی (رس بنتونیت) در یک طرح پایلوت و در سطح حدود پنجاه هکتار از اراضی شرق اصفهان و در منطقه راهبردی فرودگاه شهید بهشتی که از کانون‌های درجه یک تولید گرد و غبار است، اقدام به مالچ پاشی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha