به گزارش ایسنا، دکتر ملکزاده در حاشیه هفدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان که از امروز در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز به کار کرد، در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیتهای محققان کشور، در زمینه سلولهای بنیادی و طب بازساختی افزود: خوشبختانه در سالهای گذشته پیشرفتهای چشمگیری در زمینه سلولهای بنیادی داشتهایم.
وی با بیان اینکه امید داریم که تا سالهای آینده از دستاوردهای این تحقیقات در درمان بسیاری از بیماریها استفاده شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر پژوهشگاه رویان، بیش از هشت دانشگاه کشور در حال تحقیقات در حوزه سلولهای بنیادی هستند.
ملکزاده با اشاره به ارائه خدمات سلولدرمانی در کلینیکها یادآور شد: در حال حاضر ما با فاصله 10 ساله برای کاربردی کردن نتایج این تحقیقات در کلینیکها مواجه هستیم تا با استفاده از این دستاوردها اقدام به ارائه خدمات سلولدرمانی برای درمان انواع بیماریها شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در عین حال اظهار کرد: در حال حاضر علاوه بر ارائه خدمات سلول درمانی در حوزه پوست، چشم و مفاصل، تحقیقات گستردهای در زمینه درمان بیماریهای قلبی عروقی، کبد، کلیه، نابینایی و سیستم عصبی در حال انجام است که دستاوردهای امیدبخشی عرضه شده است.
وی تاکید کرد: ولی در حال حاضر ما به مرحلهای نرسیدهایم تا از نتایج این تحقیقات در کلینیکها استفاده شود؛ ولی پیشبینی میشود تا 10 سال آینده با توجه به پیشرفت تحقیقات موفق به ارائه خدمات سلولدرمانی به صورت گسترده باشیم.
ملک زاده همچنین از راهاندازی سه مؤسسه مشابه «رویان» در کشور خبر داد و اضافه کرد: بر این اساس در تلاش هستیم تا مؤسساتی مشابه پژوهشگاه رویان در شیراز، تبریز و در دانشگاه تهران راهاندازی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات برای راهاندازی سه مرکز در حال انجام است، خاطرنشان کرد: هزینههای درمانی با سلولهای بنیادی بسیار کمتر از روشها خواهد بود و از سوی دیگر ایران در منطقه از بسیاری از کشورها مانند ترکیه در حوزه سلولهای بنیادی جلوتر است.
انتهای پیام
نظرات