به گزارش ایسنا، هفتهی گذشته خبری دربارهی بر کشف استخوانهایی در یکی از غارهای مرزی استان آذربایجان غربی در برخی رسانهها و شبکات مجازی پخش شد که حدس و گمانهایی مبنی بر تاریخی بودن غار و اشیای کشف شده را سر زبانها انداخت.
اما امروز، جلیل جباری، مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی، با رد کردن احتمال تاریخی بودن غار و بیان اینکه «غار کاملا طبیعی و در اثر بارانهای فصلی ایجاد شده است» به ایسنا گفت: پس از گزارشهای رسیده از تیم کارشناسان اعزامی پس از بررسی غار، متوجه شدیم که استخوانهای کشف شده از غاری در ۴۰ کیلومتری شهرستان اُشنَویه، قدمت تاریخی ندارند.
او با اشاره به داستان کشف این استخوانها، ادامه داد: این غار که در منطقهی کیله شین واقع است، به دلیل دور افتاده بودن و قرار گرفتن در نزدیکی نقطه مرزی ایران، کمتر گردشگری به آنجا رفته است. هفتهی گذشته گروهی کوهنورد به صورت اتفاقی این غار را پیدا کردند و با نزدیکتر شدن به دهانهی ۵ در ۷ متری غار که بسیار صعبالعبور هم هست، استخوانهایی را در آنجا پیدا میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی اضافه کرد: پس از اینکه میراث فرهنگی استان از این اتفاق مطلع شد، کارشناسی را برای بازرسی دقیق به آن محل اعزام کرد؛ که امروز، یک هفته پس از انتشار آن اخبار، تیم کارشناسی گزارشی برای ما فرستاد که در آن احتمال تاریخی بودن استخوانها را رد کرده است. به نظر میآید غار مورد نظر که عمق ۷۰ متری دارد، استراحتگاه حیوانات وحشی بوده که شکار خود را در آن مکان میخوردهاند؛ با استناد بر این گزارش، استخوانهای پیدا شده هم اجزای آن جانواران شکار شده هستند.
جباری در پایان وجود هرگونه سنگ نگاره بر دیوارههای این غار را تکذیب کرد.
انتهای پیام
نظرات