• سه‌شنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۳:۰۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95060805382
  • خبرنگار : 71078

مشاور وزیر کشور در امور بانوان تاکید کرد

ضرورت تدوین شاخص‌های عدالت جنسیتی

ضرورت تدوین شاخص‌های عدالت جنسیتی

مشاور وزیر کشور در امور بانوان با بیان اینکه متاسفانه تاکنون هنوز شاخص‌های عدالت جنسیتی مشخص نشده است اظهار کرد: بدلیل آنکه شاخص‌های عدالت جنسیتی را استخراج و حدود و ثغور آن را مشخص نکرده‌ایم، گاهی اوقات این مفهوم به برابری جنسیتی پهلو می‌زند.

فهیمه فرهمندپور در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: متاسفانه نه حوزه‌های علمیه، نه دانشگاه‌ها و نه دستگاه‌های اجرایی به رغم صحبت درباره عدالت به عنوان یک ارزش دینی و انسانی هنوز شاخص‌ها، حدود و ثغور، ملاک‌ها و ضابطه‌های برنامه ریزی عدالت جنسیتی را مشخص نکرده‌اند و همه اشکالات از همین موضوع نشأت می‌گیرد.

وی تاکیدکرد: در ضرورت و اهمیت توجه به عملی شدن شاخص‌های عدالت جنسیتی در نظام برنامه ریزی و بودجه ریزی و در مدیریت کلان جای تردیدی وجود ندارد. متاسفانه نگاه عدالت‌محور بر مبنای شاخص جنسیت در عمل اجرایی نشده است.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان در ادامه گفت: امروز دختران دانش آموز با فقر حرکت جدی و آسیب‌های فیزیولوژیک ناشی ازآن  مواجه هستند. اختصاص فضاهای ورزشی به زنان اندک است و عادلانه نیست. این وضعیت نشان دهنده فاصله زیاد ما با عدالت جنسیتی است.

وی تصریح کرد:  واژه وارداتی نادرست و غیر قابل قبولی تحت عنوان برابری جنسیتی داریم ولی ما به دنبال تحقق عدالت جنسیتی هستیم. بدین معنا که گاهی اوقات باید از نظر کمی فرصت‌ها بیشتر در اختیار زنان قرار گیرد و گاهی اوقات این موضوع برای مردان لحاظ شود و در مجموع عدالت بین دو جنس رعایت شود.

فرهمندپور افزود: ما در زمینه سلامت به هیچ وجه معتقد به برابری جنسیتی نیستیم. چرا که باید به زنان از این جهت توجه ویژه‌ای شود و آنها باید به قدری سلامت باشند که بتوانند نسل بعد را به دنیا بیاورند و پرورش دهند. یک مادر ناسالم نمی‌تواند وظایف خود را به درستی انجام دهد؛ در این شرایط لازم است در حوزه سلامت تبعیض مثبت محقق شود.

وی اضافه کرد: ورزش به عنوان عاملی برای افزایش میزان سلامت جسمی و روانی تلقی می‌شود. پسران برای ورزش به اندازه دختران نیازمند رعایت کردن ملاحظاتی مانند فعالیت در فضاهای سرپوشیده نیستند بنابراین باید فضاهای ورزشی را بیشتر به سمت استفاده زنان سوق دهیم اما اکنون این روند برعکس است بنابراین ما به دنبال جاری‌سازی عدالت جنسیتی هستیم که گاهی اوقات نیازمند اعمال تبعیض مثبت به نفع زنان است.

فرهمندپور درپایان درباره ضرورت توجه به عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: ما با عدالت جنسیتی فاصله زیادی داریم بنابراین ضمن حفظ این عنوان در برنامه ششم توسعه لازم است پیش‌شرط‌های آن مانند تعیین شاخص‌ها در دستور کار قرار گیرد. در برنامه پنجم توسعه یکی از الزاماتی که باید محقق می‌شد تدوین الگوی جامع اسلامی ایرانی پیشرفت بود. در سال‌های اخیر فعالیت‌های خوبی  در این زمینه انجام شده اما هنوز این الگو صددرصد  ارائه و تدوین نشده است. در این شرایط آیا می‌توانیم الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت را به طور کامل از ادبیات برنامه ششم حذف کنیم؟ ما این الگو را در برنامه مورد تاکید قرار می‌دهیم با اینکه می‌دانیم هنوز شاخص‌های این الگو به طور کامل تدوین و ارائه نشده است. در موضوع عدالت جنسیتی نیز باید همین گونه عمل شود و این عنوان در ادبیات برنامه ششم توسعه باقی بماند و به عنوان چشم انداز دنبال شود و در این راستا تعیین حدود و ثغور آن مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha