به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه حریت، مقامات آلمانی که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند: در سفر پیش رو مایکل روث، وزیر امور اروپایی آلمان با مقامات ترکیه درباره توافق مهاجرت میان آنکارا واتحادیه اروپا و توافق لغو روادید برای شهروندان ترکیه برای سفر به اروپا گفتوگو خواهد کرد.
چندی قبل، مایکل روث در گفت و گو با خبرگزاری رویترز گفت: از ابتدا مشخص بود که توافق مهاجرتی امضا شده میان اتحادیه اروپا و ترکیه منوط به اجرای ۷۳ شرط ذکر شده، پیش از اعطای لغو روادید به ترکیهایها بود.
وی افزود: ترکیه راه طولانی و دشواری پیش رو دارد. این شرطها باید تحقق یابند و در حال حاضر اوضاع خوب به نظر نمیرسد. مادامی که ۷۳ شرط تحقق نیابد، لغو روادید صورت نمیگیرد.
در همین حال روث گفت: بسیار مهم است که کانالهای مذاکره با ترکیه باز بمانند چراکه آنکارا یکی از شرکای مهم در بحران آوارگان است و سه میلیون تبعه ترکیه در آلمان زندگی میکنند.
پیش تر مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه هشدار داده بود اگر اتحادیه اروپا اکتبر سال جاری میلادی در لغو روادید برای شهروندان ترکیه ناکام بماند، آنکارا نیز به وعدههای خود برای جلوگیری از سیل مهاجران غیرقانونی به اروپا عمل نخواهد کرد.
تنشها میان آنکارا و غرب به دنبال کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه در ترکیه وخیمتر شده است. ترکیه مدعی است متحدان غربیاش به این کودتای ناکام ، واکنش مناسب و در حمایت از آنکارا نشان ندادهاند.
با این حال سلیم نیل، سفیر ترکیه در اتحادیه اروپا در مصاحبه با یک روزنامه آلمانی گفت: دولت ترکیه میخواهد تا سال 2023 به اتحادیه اروپا پیوسته باشد. در آن سال جمهوری ترکیه 100 ساله خواهد شد و این دستاوردی بسیار بزرگ برای کشور من خواهد بود.
نیل اذعان کرد که شرایط ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا مناسب نیست اما این شرایط میتواند به سرعت تغییر کند.
وی تاکید کرد، بسیار مهم است که ترکیه به عضویت این بلوک قدرتمند در آید و این مساله پیامی به جهان است که کشورها نباید برای پیوستن به اتحادیه اروپا حتماً مسیحی باشند.
همچنین، المار بروک، رئیس کمیته امور خارجی پارلمان اروپا به همراه کیتی پیری، گزارشگر امور ترکیه در پارلمان اروپا امروز به ترکیه میآیند.
این سفر، اولین سفر دو مقام اروپایی از پارلمان اروپا پس از وقوع کودتای اخیر در ترکیه بوده است.
انتهای پیام
نظرات