• دوشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 95060100303

«ترانه‌های دیروز برای کودکان امروز» رونمایی می‌شود

«ترانه‌های دیروز برای کودکان امروز» رونمایی می‌شود

آلبوم «ترانه‌های دیروز برای کودکان امروز» ششم شهریورماه رونمایی می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از برگزارکنندگان این مراسم، آلبوم موسیقی «ترانه‌های دیروز برای کودکان امروز» با حضور مهمانانی از حوزه‌های موسیقی، سینما و تلویزیون ششم شهریورماه ساعت 17 در شهرکتاب فرشته رونمایی می‌شود.

قطعات این آلبوم از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین قطعات موسیقی کودکان هستند که ملودی‌های‌شان سال‌هاست در حافظه شنیداری نسل‌های مختلف ایرانیان ماندگار شده است؛ اما امروز برای اولین‌بار ملودی‌های اصلی این قطعات که از ساخته‌های آهنگ‌سازان بزرگ هستند با سازهای ایرانی همراه با گروه کر نواخته و اجرا شده‌اند.

کلنل علینقی وزیری، حبیب‌الله فخیم فاریاب، حسن رادمرد و ناصر خدیوی از جمله آهنگ‌سازانی هستند که آثارشان در این آلبوم نواخته شده است. آلبوم «ترانه‌های دیروز برای کودکان امروز» شامل قطعاتی مانند «توپ سفید»، «یکی بود یکی نبود»، «شنگولم منگولم»، «سگ پشمالو»، «گربه ملوس»، «جوجه»، «صبح زود»، «موش»، «شیرین زبان»، «عمو نوروز»، «کودک با ادب»، «کلاغا»، «صدای زنگ»، «عروسک قشنگ من»، «مادر» و «ایران» است. تنظیم قطعات را هم غلام‌رضا فتحی برعهده داشته است.

ضبط موسیقی کودک در ایران سابقه‌ای نزدیک به یک قرن دارد. شاید وزیری نخستین کسی است که در این زمینه طبع‌آزمایی کرد و قطعاتی را با صدای روح‌انگیز و اشعاری از حسین گل گلاب ضبط کرد و به‌دنبال او شاگردانش مانند سلیمان سپانلو و روح‌الله خالقی دست به تجربه‌های دیگری زدند. حسن رادمرد و حبیب‌الله فخیم فاریابی نیز به فاصله اندکی تجربه‌های موفق‌تری را همراه با کلام شعرایی مانند ابراهیم صفایی، شوکت ملک جهانبانی، سیدضیاءالدین حائری و ... ارائه کردند، اما با ظهور نسل دیگری از آهنگسازان از جمله ثمین باغچه‌بان و حسین دهلوی، موسیقی کودک شکل دیگری به خود گرفت. در دوره‌های بعدی نیز حسین علیزاده، حمید متبسم و مجید درخشانی و شعرایی مانند احمد شاملو، حمید حمزه و ... در این زمینه فعالیت کردند. همچنین بهرام دهقانیار و محمدرضا علیقلی از جمله آهنگسازانی هستند که تجربه‌های ماندگاری در دوره کنونی و برای نسل ما داشته‌اند.

علی‌نقی وزیری پایه‌گذار موسیقی نوین در ایران و آهنگساز قطعات کودکانه‌ای مانند «مادر»، «کودک یتیم»، «تاتایی» و «گنجشگک» است. حبیب‌الله فخیم فاریاب نیز آهنگساز معاصر و نوازنده تار آذری و سازنده قطعه «عروسک خوشگل من» است که امروزه به نام «عروسک قشنگ من» شهرت دارد. حسن رادمرد، آهنگساز و نوازنده پیانو و ویلن است که از او آثار موسیقیایی بسیاری باقی مانده که بیش از 50 قطعه آن شامل ملودی‌هایی است که او برای کودکستان‌ها ساخته و معروف‌ترین اثرش در این زمینه، قطعه «توپ سفید» است. همچنین ناصر خدیوی آهنگساز و نوازنده ویلن و از شاگردان ابوالحسن صبا است، «ترانه‌های کودکی» از جمله آثار او است.

این مراسم به همت موسسه فرهنگی - هنری نقطه تعریف در میدان تجریش، خیابان مقصودبیک (شهید دربندی)، نرسیده به چهارراه حسابی، پلاک 32 برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha