بیژن پناهیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در واکنش به انتقادات اخیر محس رنانی، عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان از گلایههای بخش خصوصی از رکود حاکم بر کشور، اظهار کرد: آقای رنانی گفتهاند بخش خصوصی تاکنون کدام بسته خروج از رکود را نوشته و به دولت پیشنهاد داده است؟ در صورتیکه ما در گذشته بسته خروج از رکود پیشنهادی خود را در پنج محور به رئیس جمهور، معاون اول رییس جمهور و دیگر مسئولان ارشد دولتی ارائه کردیم اما به آن هیچ توجهی نشد.
وی تصریح کرد: این بسته خارج از رکود شامل محورهای اصلاح فوری قانون بانکداری بدون ربا و قانون پول اعتبار، اصلاح قوانین تأمین اجتماعی، اصلاح قانون مالیات و ارزش افزوده و مشخص شدن نرخ ارز برای یک پروسه حداقل 6 ساله بود که چندین بار به دولت و رئیس جمهور ارائه شد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خوزستان خاطرنشانکرد: بنابراین هر گلایهای از بخش خصوصی مبنی بر اینکه چرا تاکنون بسته خروج از رکود ارائه نکرده، ناروا است؛ زیرا حتی دولت هم نمیتواند وضعیت اقتصادی را پیشبینی کند. پس از امضای توافقنامه برجام، دولت معتقد بود که وضعیت اقتصادی کشور بهبود مییابد اما کدام پیشبینی دولت به درستی به قوع پیوست؟
پناهیزاده افزود: هیچ وقت نگفتهایم که برجام، توافقنامه بدی بود اما اگر توافقنامه خوبی بود بخش خصوصی هنوز مجبور به تحمل فشار تحریمها نبود، بنابراین با گذشت سه سال از عمر دولت تدبیر و امید، این دولت باید تکلیف بخش خصوصی را تعیین کند.
وی با بیان اینکه دولت در برخی مسائل نظیر اصلاح قوانین به خوبی ورود کرده است، گفت: با این وجود هنوز اقدامات دولت نتیجه ملموسی برای بخش خصوصی به همراه نداشته است؛ برای مثال مدعی هستند که نرخ سود تسهیلات بانکی به 18 درصد کاهش یافته است اما بانکها نرخ سود تسهیلات را با فرمولهایی محاسبه میکنند که در پایان متقاضی باید این تسهیلات را با نرخ 22 درصد بازپرداخت کند و برای بانکهای خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری نیز این نرخ حتی به 26 درصد هم افزایش مییابد.
معاون خانه صنعت، معدن و تجارت کشور با اشاره به رونمایی بسته خارج از رکود دولت در سال گذشته با حضور رئیس جمهور، تصریح کرد: با این وجود هنوز رکود حاکم بر کشور مهار نشده است و دولت قصد دارد از طریق رکود با افزایش نرخ تورم، مقابله کند. بنابراین مشاهده میشود که بستههای خارج از رکود دولت هم چندان مؤثر نبوده است.
انتهای پیام
نظرات