به گزارش ایسنا در دیدار محمدی رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با میرکوهی، معاون حقوقی و امور مجلس، محمود عباسی، معاون حقوق بشر و امور بین الملل و محسن زاده، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر بازرسی و ارزشیابی عملکرد وزارت دادگستری که در معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری برگزار شد، اقدامات این وزارتخانه در زمینه حقوق بشر و حقوق شهروندی و امور حقوقی و پارلمانی مورد بررسی قرار گرفت.
در این دیدار عباسی، به تشریح گزارشی از اقدامات و فعالیت های وزارت دادگستری در زمینه حقوق بشر و حقوق شهروندی پرداخت و با اشاره به برنامههای راهبردی دولت تدبیر و امید در زمینه حقوق شهروندی و مدیریت آسیبهای اجتماعی تأکید کرد: ما فعالیتهای خود در عرصه حقوق شهروندی را در دو سطح دستگاههای اجرایی و بستر اجتماع دنبال میکنیم.
وی همچنین افزود: اهتمام این معاونت تکیه بر ظرفیتهای موجود کشور و بهرهگیری از آن برای تحقق اهداف نظام بوده است. ما تلاش می کنیم با بهرهگیری از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد و نهادهای مدنی همانند شوراهای اسلامی شهر، سازمان های مردم نهاد و کانون های وکلا و راه اندازی کلینیکهای حقوق شهروندی، پیگیری صیانت از حقوق مردم را دنبال کنیم.
وی انعقاد تفاهم نامه همکاری با برخی دستگاههای اجرایی و شوراهای استانها و تشکیل کمیته حقوق شهروندی در این دستگاهها را یاد آور شد و با اشاره به هماهنگی صورت گرفته با نهادهای مدنی و شوراهای شهر و شهرداری ها تأکید کرد: در صدد هستیم کلینیک های حقوق شهروندی را در سرای محلات سراسر کشور و کانون فرهنگی هنری مساجد راه اندازی کنیم.
* آموزش اخلاق شهروندی زمینه مناسبی برای پیشگیری از ناهنجاری های اجتماعی ایجاد میکند
وی با تشریح وظایف و اختیارات این کلینیک ها و استقبال مردم از آن افزود: آموزش اخلاق شهروندی و حقوق شهروندی و مشاوره حقوقی و روانشناختی، زمینه مناسبی برای پیشگیری از ناهنجاری های اجتماعی ایجاد می کند و بدین ترتیب از تشکیل پرونده در محاکم قضایی و شبه قضایی و حتی شوراهای حل اختلاف جلوگیری می شود.
در ادامه میرکوهی با اشاره به لوایح حقوقی و قضایی مطرح در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که طرح ها و لوایح حقوقی و قضایی مورد نیاز قوه قضائیه و وزارت دادگستری هر چه زودتر در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
وی ارتقای جایگاه وزارت دادگستری در دولت تدبیر و امید و تصویب قانون حدود وظایف وزیر دادگستری را مبنای مناسبی برای تداوم فعالیت ها توصیف کرد و گفت: امیدواریم با تصویب لایحه احکام دائمی برنامه ششم، زمینه مناسبتری برای تداوم فعالیت های وزارت دادگستری فراهم گردد.
همچنین محسن زاده به اقدامات وزارت دادگستری در زمینه نظارت پیشگیرانه و مبارزه با فساد و شرح وظایف کنوانسیون مبارزه با فساد اشاره کرد و حرکت های سالهای اخیر وزارت دادگستری در این زمینه ها را مثبت ارزیابی کرد.
محمدی، رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با اشاره به تشکیل کمیسیون های مجلس شورای اسلامی و نهادهای وابسته تأکید کرد: احکامی دایمی برنامه ششم توسعه در دستور کار این روزهای مجلس شورای اسلامی است و تصویب هر چه سریعتر لوایح حقوقی و قضایی مورد نیاز قوه قضائیه و دولت را یکی از دغدغه های فکری خود و برخی نمایندگان توصیف کرد و با تجلیل از اقدامات وزارت دادگستری بویژه در عرصه حقوق شهروندی، خواستار راه اندازی کلینیک های حقوق شهروندی در استان متبوع خود گردید.
* توجه به حقوق مردم و آموزش آن یکی از نیازهای اساسی امروز جامعه ماست
وی نگاه سازنده معاونت حقوق بشر در زمینه حقوق شهروندی را موجب رضایت مندی مردم توصیف کرد و گفت: قطعاً این راهی که شما برگزیدید راه درست و منطقی است و ما از آن حمایت می کنیم. توجه به حقوق مردم و آموزش آن یکی از نیازهای اساسی امروز جامعه ماست.
انتهای پیام
نظرات