به گزارش ایسنا، در پیام رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی آمده است:
«بسمهتعالی
با کمال تاسف اطلاع یافتیم که استاد مصطفی کمال پورتراب دار فانی را وداع گفتند.
استاد پورتراب از سال ۱۳۷۷ همکاری خود را با فرهنگستان زبان و ادب فارسی آغاز کردند و عضو گروه تخصصی واژهگزینی موسیقی بودند و بعدها به عضویت شورای واژهگزینی فرهنگستان درآمدند. در طی این سالها، همکاری صمیمانهای با فرهنگستان داشتند. فرهنگستان فقدان این استاد گرانقدر را به جامعهی علمی و هنری کشور تسلیت میگوید و برای آن شادروان طلب مغفرت و برای خانواده گرامیشان شکیبایی مسئلت میکند.
غلامعلی حداد عادل»
به گزارش ایسنا، زندهیاد مصطفیکمال پورتراب صبح روز دوم تیرماه براثر ایست قلبی در سن ۹۲ سالگی از دنیا رفت.
پورتراب از ۱۳۲۴ تدریس موسیقی را آغاز کرد. وی در سال ۱۳۴۰ سرپرستی یکی از ارکسترهای وزارت فرهنگ و هنر ایران را برعهده گرفت. همچنین در فاصله ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۲ مدیر هنرستان موسیقی ایران شد.
او در زمینه ترجمه نیز آثاری مانند «کنترپوان بهزبان ساده» نوشته اچ. سی. ال. استاک، «تجزیه و تحلیل موسیقی برای جوانان» نوشته لئونارد برنستاین، «هارمونی بر روی شستیهای پیانو» نوشته کارل پدرن، «تکالیف و حل مسائل تئوری موسیقی و تعلیم خط و خوشنویسی» نوشته اتوره پوتسولی، «آموزش کنتر پوان مدال (مقامی)» نوشته مارسل دوپر، «هارمونی کلاسیک» نوشته سی. اچ. کیتسون، «موسیقی مدرن» نوشته موریس لورو، «موتسارت» نوشته یان مک لین، «زندگی پراضطراب چایکوفسکی» نوشته هربرت ولستوک، «هانون» نوشته شارل لویی، «هارمونی مدرن (توضیح و کاربرد آن)» نوشته ایگلفیلد هال و «هماهنگی علمی و عملی» نوشته هانری سارلی را منتشر کرد.
او در سال ۱۳۸۷ بهعنوان چهره ماندگار موسیقی ایران انتخاب شد.
انتهای پیام
نظرات