• دوشنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۲۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95033118849
  • خبرنگار : 71021

مدیرکل امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی خبر داد:

تعطیلی بیشتر سمن‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی

تعطیلی بیشتر سمن‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی

مدیرکل امور مجامع و تشکّل‌های غیردولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تعلیق و تعطیلی فعالیت بیشتر سمن‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی در سال‌های گذشته خبر داد.

به گزارش ایسنا، حسین ‌الله‌بداشتی ـ مدیر کل امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی ـ بیان کرد: در یک سال گذشته با حضور در دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان، فعالیت جدی برای شناسایی انجمن‌های فعال در حوزه فعالیت سازمان صرف شده و تعداد ۶۰۰ سمن فعال در این حوزه شناسایی شده است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته بیشتر انجمن‌های فعال در حوزه کاری این سازمان تعطیل شده یا به حالت نیمه‌تعطیل درآمده‌اند و در حال حاضر تلاش بر این است با رونمایی از بانک اطلاعات سازمان‌های مردم‌نهاد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، قدم جدی برای توانمندسازی سمن‌ها برداشته شود.

الله‌بداشتی افزود: فاز اول فعالیت دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان میراث فرهنگی شناسایی و ساماندهی سمن‌ها بوده است که به پایان رسیده و امسال تمرکز اصلی روی توانمندسازی تشکل‌ها خواهد بود.

مدیرکل امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: دانش محوری و فعالیت تخصصی انجمن‌ها با اتکا به آموزش، دغدغه اصلی سازمان است و سازمان برای توانمندسازی سمن‌ها کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی را برای بهبود شرایط فعلی با حمایت دولت برگزار خواهد کرد.

وی اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های جدی صورت گرفته است تا با حمایت دولت فعالیت‌های گسترده‌ای برای توانمندسازی و آموزش انجمن‌ها صورت گیرد تا بتوان از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد به صورت کامل بهره گرفت.

او یادآور شد: در نیمه اول خردادماه همایش یک روزه‌ای برای انجمن‌های استان‌های قزوین، زنجان، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی با حضور اساتید و کارشناسان حوزه بازاریابی و توسعه بازار با شرکت بیش از ۲۰۰ سازمان مردم نهاد برگزار شد تا سمن‌های استان‌های غرب کشور با بهره‌گیری از دانش و تدوین الگوی مناسب توجیه اقتصادی، روند رو به رشد فعالیت‌های خود را آغاز کنند.

الله‌بداشتی در ادامه گفت: امسال مسابقه عکاسی مراسم خاص محرم و اربعین حسینی توسط دفتر امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به برگزار نشدن جشنواره فیلم کوتاه "بمانی"، اظهار کدر: امسال جشنوار فیلم کوتاه "بمانی" با محوریت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که از سال ۹۳ پایه‌گذاری شده است دوباره برگزار می‌شود و از فیلم‌های منتخب داوری، توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تقدیر خواهد شد.

مدیرکل امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: با دفتر مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز رایزنی‌های کاملی صورت گرفته است تا با ایجاد کانال ارتباطی بین انجمن‌های فعال حوزه میراث فرهنگ و سازمان های فعال در حوزه مواد مخدر اقدامات فرهنگی جدی برای پیشگیری، کاهش و کنترل در حوزه مواد مخدر صورت بگیرد.

وی سپس به سرمایه بر نبودن روند تولید صنایع دستی در کشور اشاره کرد و افزود: با رایزنی‌های صورت گرفته با دفتر مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مخدر تلاش می‌شود؛ افراد رها شده از دام اعتیاد در حوزه تولید صنایع دستی وارد شوند تا با فاصله‌گیری از شرایط سخت روزهای گذشته در جریان عادی زندگی فردی و اجتماعی قرار بگیرند.

الله‌بداشتی گفت: دفتر امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و ارگان‌های رسمی تعامل سازنده‌ای ایجاد کرده است تا ظرفیت ۶۰۰ سمن فعال در حوزه کاری سازمان میراث فرهنگی که عمدتا قدمتی ۱۰ تا ۱۵ ساله دارند مورد بهره‌برداری مناسب قرار گیرد.

او همچنین با انتقاد از بحران مالی گسترده در انجمن‌ها، ‌ اظهار کرد: اگر توانمندسازی در انجمن‌ها صورت بگیرد می‌توان امیدوار بود ثبات در فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد ایجاد شود و سمن‌ها در پروسه فعالیت با بحران مواجه نشوند و دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان هم برای توانمندی سمن‌ها اقدامات فراگیری را انجام دهد.

مدیرکل امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به جایگاه انجمن‌ها در عرصه عمومی، بیان کرد: دولت شرح وظایف خاص دارد و به دلیل گستردگی امور نمی‌تواند در همه جا و عرصه‌ها حضور داشته باشد و مردم با احساس وظیفه و برای کاهش آسیب‌های احتمالی باید دست به کار شده و از میراث گذشتگان خود حفاظت کنند.

وی گفت: انجمن‌ها برای نشر و گسترش فرهنگ غنی کشور اول باید شناخت لازم را با فعالیت‌های تخصصی به دست بیاورند و بعد از آن با اقدامات برنامه‌ریزی شده و هدفمند در راستای تحکیم ارزش‌های جامعه قدم بردارند، در غیر این‌صورت انجام فعالیت‌های نمادین گره‌ای از مشکلات فرهنگی باز نمی‌کند که هیچ، بلکه آن را افزایش می‌دهد.

الله‌بداشتی با اشاره به انجام فعالیت‌های نمادین در مراسم‌ها و بزرگداشت‌ها، افزود: اگر فردی فعالیت‌های نمادین را مشاهده کند، ولی درک صحیحی از عمق مسئله نداشته باشد فعالیت فرهنگی به بار نمی‌نشیند در صورتی می‌توان امیدوار بود که فعالیت‌های مردمی و فرهنگی نتیجه بخش بوده و پیوست فرهنگی را حفظ شود که جایگاه نمادها، ارزش‌ها و هنجارها در بین مردم تبیین شده باشد.

مدیرکل امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: فعالیت سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند در افزایش ضریب موفقیت اقدامات گسترده فرهنگی، هنری و گردشگری تاثیرگذار باشد و دفتر امور مجامع و تشکل‌های غیر دولتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حد توان و امکانات از فعالیت‌های انجمن‌ها حمایت جدی به عمل خواهد آورد و روند فعالیت‌های آنها را تسریع می‌بخشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha