به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسنا، فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در نشست مشترک خبری امروز خود با ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور که در محل این وزارتخانه برگزار شد ضمن اشاره به آنکه ظرف چند روز آینده روز جهانی پناهندگان را خواهیم داشت اظهار کرد: در تلاش هستم تا تاکید بیشتری در بهبود وضعیت پناهندگان در سراسر دنیا ایجاد شود و به این جمعبندی رسیدهام که باید در جهت نشان دادن مشکلات پناهندگان افغان تلاش بیشتری را به عمل آورم.
وی در ادامه ضمن بیان آنکه سفر خود به منطقه خاورمیانه را با دو پیام مهم آغاز کردم اظهار کرد: پیام اول من آن است که ما در درجه اول نیاز به ایجاد ثبات بیشتر در منطقه افغانستان داریم تا شاهد بازگشت داوطلبانه آنان به خاک کشورشان باشیم که در این خصوص فردا و روز بعد از آن در سفر خود به افغانستان مفصلا صحبت خواهم کرد.
وی در مورد پیام دوم خود نیز گفت: تاکنون بیشترین مسئولیت و مراقبت از پناهندگان افغان متوجه همسایگان آن ها بوده است و در حال حاضر زمان آن رسیده است که جامعه بین الملل حمایت بیشتری از این کشورها خصوصا ایران و پاکستان به عمل آورد.
کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ادامه داد: سفرم به جمهوری اسلامی ایران در ابتدا جهت ابراز قدردانی از دولت ایران و ملت ایران برای آن بود که آنان 37 سال است که میزبان پناهجویان افغانی هستند و تاکنون زحمات بسیار زیادی را برای جامعه پناهجویان افغانی به انجام رسانده اند.
وی همچنین گفت: نیاز است تا جامعه جهانی از زحمات ایران در قبال پناهجویان افغان تشکر و قدردانی کند.
وی در ادامه به دستور سال گذشته مقام معظم رهبری در خصوص تحصیل پناهجویان افغان در مدارس ایرانی اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی و اجازه ای که توسط ایشان صادر شد تا پناهجویان افغانی بتوانند در مدارس ایرانی تحصیل کنند نمونه بارز کمکی است که می توانستیم در امور پناهندگان از سایر ملل دریافت کنیم و به جرات می توان گفت شبیه این کمک را در هیچ جای دنیا ندیده ام.
کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان ادامه داد: به جامعه بین الملل متذکر شده ام که روا نیست که بیشترین هزینه و زحمت را جمهوری اسلامی برای جمعیت پناهندگان متقبل شود.
وی گفت: بعد از انجام سفر به منطقه خاورمیانه و بازگشت به دفاتر مرکزی خود در سازمان ملل متحد درصدد آن هستم که طی برقراری تماس با اهداکنندگان از آنها تقاضای کمک بیشتری در امور پناهندگان داشته باشم.
وی ادامه داد: به آنها متذکر خواهم شد که ما نیاز داریم که آموزش، تحصیل و فرصت های شغلی را به پناهجویان ارائه دهیم و باید به طور ویژه این خدمات را به جمعیت آسیب پذیرتر و جوانان پناهنده ارائه دهیم.
وی در ادامه تاکید کرد: کمک هایی که جامعه جهانی در آینده به پناهندگان ارائه خواهد کرد صرفا در جهت تکمیل زحمات جمهوری اسلامی ایران است.
کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ادامه عنوان کرد: اگر اکنون ارائه خدمات خود را به پناهجویان به ویژه قشر آسیب پذیر و جوانان در دستور کار قرار ندهیم شاهد مهاجرت جوانان پناهنده به کشورهای سوم خواهیم بود که باید از این مساله با جدیت جلوگیری شود.
وی ادامه داد: سال گذشته شاهد بودیم که صدها هزار جوان افغان به مرزهای اروپا رفتند و این مساله برای اروپا دردسرساز شد.
وی همچنین گفت: سرمایه گذاری روی جمعیت پناهنده افغان توسط ایران در واقع سرمایه گذاری روی جامعه افغان است زیرا این افراد روزی به کشور خود بازخواهند گشت و اگر افراد سالم و تحصیل کرده ای باشند به جامعه جهانی کمک خواهیم کرد.
کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ادامه در خصوص وضعیت پناهندگان در سایر نقاط دنیا نیز اظهار کرد: وضعیت پناهندگان در تک تک کشورهایی که میزبان جمعیت پناهنده هستند ویژگی های خاص خود را داشته و قابل مقایسه با هم نیست برای مثال لبنان کشور کوچکی است اما میزبان یک میلیون نفر پناهنده است به همین دلیل نباید بر تعداد جمعیت پناهنده در کشورهای مختلف تاکید کنیم زیرا آنچه مهم است کیفیت ارائه خدمات به این قشر است.
وی همچنین اظهار کرد: بدون شک حمایت ایران از افغان ها و همچنین تعدادی از عراقی های ایران در سطح سایر کشورهای دنیا بوده است و جمهوری اسلامی ایران به حمایت های جامعه بین المللی نیاز بیشتری دارد.
کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان تصریح کرد: همان طور که می دانیم ایران تا چند ماه گذشته درگیر تحریم ها بوده و بهتر است برای رسیدگی هرچه بهتر به جمعیت پناهنده جامعه بین الملل از این کشور حمایت کند تا بتوانیم شاهد یک ثبات نسبی در میان پناهجویان باشیم و بتوانیم مقدمات بازگشت داوطلبانه آنان را به کشورشان فراهم کنیم.
انتهای پیام
نظرات