وی ادامه داد: ما هنوز هر کاری را در کشور می خواهیم انجام دهیم، دولت را وارد عمل می کنیم و بخش خصوصی را به هیچ وجه جدی نمی گیریم که اگر بخواهیم به همین منوال ادامه دهیم به نتیجه نخواهیم رسید.
آقامحمدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه نسبت به چشمانداز 20 ساله برای کشور، عقب ماندگیهایی داریم، اظهار کرد: درست است که در زمینه چشمانداز 20 ساله برای کشور عقبماندگیهایی داریم اما حسن وجود چشمانداز این است که معیاری در اختیار داریم تا بدانیم که نباید با حصول چند دستاورد دلخوش شویم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه هیچگاه به مردم اعتماد نکردهایم، گفت: برخلاف آنچه در قانون اساسی آمده است که اصل بر برائت مردم است و باید به آنها اعتماد کرد اما ما هیچگاه به مردم اعتماد نکردیم؛ چرا که به دنبال حل سریع مشکلات بودیم و کمتر اصل را بر برائت گذاشتهایم در حالیکه هیچ وقت در اسلام چنین دیدگاهی نسبت به مردم نیست و البته این دیدگاهها قرار است با الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی تغییر پیدا کند.
وی با بیان اینکه مردم امروز ضرورت دین را نمیدانند و از کارکرد آن در جامعه آگاهی لازم را ندارند، گفت: هنوز برای بسیاری از مردم ما مشخص نشده است که دین چه کارکردی در جامعه دارد و اگر نباشد جامعه به چه سمت و سویی حرکت خواهد کرد.
آقامحمدی ادامه داد: مهمترین موضوع در الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی، موضوع آزادی است که اگر بخواهیم به چارچوبهای مورد نظر در این زمینه برسیم، مشارکت آحاد جامعه را میطلبد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: وقتی برای مسائلی چون حجاب در کشور قاعدهگذاری میکنیم برخی افراد در جامعه به چنین قواعدی به چشم اجبار حکومتی نگاه میکنند و در حال حاضر پاسخ به این پرسش اهمیت دارد که با توجه به توسعه فضای مجازی در جهان امروز امکان دیندار ماندن مردم به شکل سابق وجود دارد یا نه؟
وی با تاکید بر اینکه باید مفهوم آزادی را برای مردم توضیح دهیم و روشن کنیم، گفت: باید به مردم بگوییم اگر قرار است قاعدهگذاریهایی در زمینه آزادی انجام شود این مباحث نیازمند رعایت شدن هستند اما در عین حال نباید عملکرد ما نیز به گونهای باشد که هر کسی را در جامعه به واسطه کمتوجهی به این قواعد دستگیر کنیم.
آقامحمدی با بیان خاطرهای از امام (ره) اظهار کرد: حضرت امام یک بار به یکی از مسئولان اطلاعات سپاه فرمودند امروز ایران حکومت جمهوری اسلامی دارد و قانون و شرع با هم یکی شده است و در عین حال میدانیم که تنها 14 معصوم وجود دارد و اگر قرار باشد مردم را به واسطه خطایی دستگیر کنیم یک نفر هم خارج از زندان نخواهد ماند بنابراین طوری رفتار نکنیم که مردم به سمت زیر پا گذاشتن قواعد و قوانین جامعه بروند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه آزادی، یک جبر الهی است، اظهار کرد: مردم اجبارا آزاد هستند و این آزادی یک جبر الهی است که ما نمیتوانیم آن را از مردم بگیریم بلکه آنچه اهمیت دارد این است که بتوانیم آزادی را مدیریت کنیم اما برخی حتی حاضر نیستند که آزادی را به رسمیت بشناسند.
وی در همین راستا ادامه داد: باید هم توده مردم و هم عاملان اجرایی حکومت آزادی را به خوبی بشناسند و چارچوبهای آن را نیز رعایت کنند که این آزادی فرضی موجب زیر پا گذاشته شدن حق دیگران نشود.
آقامحمدی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه بدون آیندهنگری گسترده نمیتوان الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی را پایهریزی کرد، گفت: باید تمام انجمنها و سازمانهایی که در کشور هستند ساختار منسجم و هماهنگی را با الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت پیدا کنند و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت نیز مبدل به یک سیاستگذار کشوری در این زمینه شده و نقش هدایتگری را در کشور ایفا کند که البته رسیدن به چنین جایگاهی نیازمند یک عزم جهادی است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر همکاری تمام متفکران جهان اسلام برای تدوین الگوی پیشرفت، اظهار کرد: تدوین چنین الگویی برای پیشرفت نیازمند همکاری سایر کشورها و همه متفکران جهان اسلام است و حتی باید بگویم که در زمینه پایهریزی این الگو نباید خود را محدود به جهان شیعه کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحولات پدید آمده در منطقه و تاثیر آن بر شرایط کشور، اظهار کرد: دولتهای غربی پس از انقلاب سعی کردند به انحای مختلف ایران را مدیریت و محدود کنند که اولین تحرک آنها در این زمینه نیز جنگ عراق با ایران بود که با پشتیبانی مستقیم عربستان صورت میگیرد اما امروز دیگر صدامی در منطقه وجود ندارد و عراق نیز در حوزه کشورهای همگام با ایران تعریف میشود اما در حال حاضر این عربستان است که جای صدام را در منطقه گرفته است.
آقامحمدی گفت: ما اگر قبلا میخواستیم از تهدیدات سخن بگوییم به آمریکا و یا تحرکات این کشور در خلیجفارس اشاره میکردیم اما امروز عربستان بدل به یک تهدید شده و در زمینه مقابله با ایران اقدامات خود را پیگیری میکند و تغییراتی جدی و ساختاری در سیاستهای خود نسبت به منطقه انجام داده است و حتی ممکن است پایگاه آینده داعش در منطقه کشور عربستان باشد.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پایانی سخنانش با تاکید بر اینکه اذهان مردم را نسبت به آینده کشور باید روشن کرد، گفت: امروز فضای مجازی و وجود رسانههای متعدد به ما این امکان را میدهد که در بحث چشمانداز توسعه کشور، اذهان مردم را نسبت به آینده روشن کنیم که البته چنین کاری نیازمند اقدامات فرهنگی و تبلیغاتی طولانی مدت و فراوانی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، سلسله نشستهای راهبردی در مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به منظور بهرهمندی از نظرات مدیران باسابقه که علاوه بر دارا بودن شرایط علمی و تخصصی، در نظام نقش راهبردی هم داشتهاند دعوت به عمل میآورد تا با توجه به تجربههای خود، نظراتشان را درباره الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بیان کنند.
تاکنون تعدادی از وزرای دولت یازدهم و دولتهای قبلی از جمله علیطیبنیا، محمود واعظی، مصطفی میرسلیم، صالحی، نعمتزاده و ... در این مرکز حضور یافتند و نظرات خود را در زمینه الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی بیان کردند.
انتهای پیام
نظرات