• یکشنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۰۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 95031713701
  • منبع : نمایندگی ایلام

بایدها و نبایدهای رژیم غذایی در ماه رمضان

بایدها و نبایدهای رژیم غذایی در ماه رمضان

ایسنا/ایلام یک کارشناس تغذیه گفت: تغذیه صحیح در ماه رمضان به معنای رعایت اصل تنوع و تعادل و استفاده از گروه‌های غذایی اصلی است.

«فتانه کاوری‌زاده» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، اظهار کرد: تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان مانند سایر اوقات نیازمند رعایت اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی به معنی استفاده از گروه‌های غذایی اصلی نان و غلات، شیر و لبنیات، سبزی‌ و میوه‌ها، گروه گوشت، حبوبات و مغزها است.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه نباید رژیم غذایی ماه رمضان با حالت عادی ماه‌های گذشته تفاوت چندانی داشته باشد ولی در حد امکان غذای ساده مصرف شود، ادامه داد: رژیم غذایی باید به‌گونه‌ایی باشد که وزن شخص روزه‌دار ثابت بماند البته با توجه به طولانی بودن ساعات روزه‌داری و کوتاه بودن زمان صرف غذا در طول شبانه‌روز باید به هضم شدن غذا در وعده‌های سحر و افطار دقت کرد و از غذاهایی مانند حلیم بدون روغن، فرنی، ماهی کباب، انواع خورش کم‌چرب، انواع سوپ و آش رقیق کم‌چرب در افطار و شام که آسان هضم می‌شوند مورد استفاده قرار گیرند.

کاوری‌زاده در مورد تغذیه صحیح در هنگام سحر و افطار خاطر نشان کرد: افراد روزه‌دار همانند زمانی که روزه نیستند باید وعده‌های غذایی افطار، شام و سحر را رعایت کنند به ‌گونه‌ای که صرف غذا در ماه رمضان آنهم در فصل تابستان نباید کمتر از 2 وعده باشد.

این کارشناس یادآوری کرد: غذای مصرفی در وعده‌ سحر بایستی خصوصیات و ویژگی‌های وعده‌ی ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری کند اما در موقع افطار و کمی فاصله‌‌ی زمانی تا موقع سحر بهترین حالت صرف یک شام سبک یک ساعت بعد از افطار است البته برای افزایش قندخون در زمان افطار باید از گروه‌های غذایی شیر و لبنیات، میوه و سبزی، نان و غلات (نان و برنج) استفاده شود.

وی ادامه داد: به دلیل تقارن ماه مبارک رمضان با فصل گرما بهترین راه برای مقابله با تشنگی در طول روز کاهش مصرف نمک در وعده‌های افطار و سحر است چرا که دریافت اضافی نمک موجب واکنش بدن شده و برای دفع مقدار اضافی نمک، مقادیر زیادی آب از بدن دفع می‌کند.

کاوری‌زاده تصریح کرد: مصرف میوه و سبزی کافی در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری می‌کند پس بهتر است میوه در فاصله‌ی افطار تا سحر، سبزی در هر دو وعده‌ی افطار و سحر و سالادها در وعده‌ی سحر مصرف شود.

وی با بیان این موضوع که در موقع سحر از مصرف مواد غذایی پر پروتئین مثل کباب‌ها خودداری شود، ادامه داد: مواد غذایی با پروتئین زیاد سبب تحریک تشنگی در ساعات اولیه روز شده و حتی روزه‌دار را دچار تشنگی شدید می‌کند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha