دانشمندان دانشگاه آکسفورد موفق به کشف قدیمیترین سلولهای بنیادی ریشه گیاهان شدند. این کشف در نوک ریشه فسیل شده گیاه انجام شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از آیبیتایمز، نوک ریشه این گیاه تنها نمونه شناختهشدهای است که در حال رشد فسیل شده است.
سلولهای بنیادی، سلولهای تمایز نیافته و خود تجدیدکنندهای هستند که منحصرا در موجودات چندسلولی وجود دارند. آنها میتوانند به هر نوع سلول دیگری تبدیل شده و عملکردهای سلولی مختلفی را ارائه کنند.
این سلولهای بنیادی خاص از نمونههای شناخته شده کنونی متفاوت هستند و از استراتژی ویژهای برای تکثیر استفاده میکند که پیش از این توسط دانشمندان مشاهده نشده بود.
سلولهای بنیادی نوک ریشه مورد استفاده در این تحقیق به گیاهی از نخستین جنگلهای استوایی عظیم زمین تعلق دارند. محققان بر این باورند که این جنگلهای اولیه باعث ایجاد عصر یخی اول شده بودند زیرا سیستمهای عمیق ریشه باعث تسریع هوازدگی شیمیایی مواد معدنی سیلیکات در سنگهای زیرین شده و دیاکسیدکربن را در مقادیر بالا از جو به پائین کشیدهاند.
محققان این فسیل سلول بنیادی را Radix carbonica یا "ریشه ذغالسنگ" نامیدهاند.
مناطق اولیه پوشش گیاهی متراکم که ریشه داشتند، در نهایت در زیر لایههای زمین، فشرده شدند. پس از چندین میلیون سال، بقایای فشرده شده جنگلهای استوایی به ذخایر گسترده ذغالسنگ در آپالاش، آلاسکا، آلمان، ولز و مناطق دیگر تبدیل شدند.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
نظرات