بان کیمون درخصوص به کارگیری و کشتار فزاینده کودکان طی بحرانهای اخیر در افغانستان، سوریه، یمن، عراق، سومالی و سودان جنوبی در سال گذشته میلادی به شدت ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، در گزارش سالانه بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل، درخصوص کودکان و درگیری مسلحانه آمده است که این افزایش خشونتها شامل ربودن گسترده کودکان و افزایش حملات هوایی توسط برخی دولتها و ائتلافهای بینالمللی است که منجر به کشته و زخمی شدن شمار زیادی از جوانان شده است.
بان کیمون از تمامی طرفین درگیر خواست فورا به خشونت علیه کودکان خاتمه دهند و اقداماتی را برای جلوگیری از به کارگیری، کشتار، ربودن و سوءاستفاده جنسی از کودکان در درگیریها صورت دهند.
وی هشدار داد شبه نظامیانی که حقوق کودکان را نادیده میگیرند، خود را زیر ذرهبین سازمانملل قرار میدهند.
بان کیمون افزود پاسخگویی در این خصوص همچنان اولویت اصلی خواهد بود.
در این گزارش نام 9 نیروی امنیتی دولتی و 51 گروه مسلح ذکر شده که سال گذشته خشونتهایی علیه کودکان صورت دادهاند.
ائتلاف عربی به رهبری عربستان علیه یمن به علت کشتن و مجروح کردن کودکان، حمله به مدارس و بیمارستانها و همچنین نام نیروهای دولتی سودان جنوبی به علت صد مورد خشونتهای جنسی علیه کودکان نیز به این فهرست افزوده خواهند شد.
نیروهای وظیفه مشترک غیرنظامی نیجریه که شهروندان محلی هستند که با بوکوحرام مبارزه میکنند، نیز به علت به کارگیری کودکان که 50 مورد آن در سال 2015 تایید شده، در این فهرست قرار گرفتهاند.
همچنین نام یک گروه شورشی به نام "ریا موتومبوکی" در شرق کنگو نیز به علت به کارگیری کودکان و خشونت جنسی علیه آنان در این فهرست به چشم میخورد.
این گزارش در پاسخ به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در سال گذشته، برای نخستین بار نام شش گروه مسلح را به علت ربودن کودکان منتشر کرده است.
این گروهها شامل شبه نظامیان الشباب در سومالی، بوکو حرام در نیجریه، ارتش مقاومت لرد در جمهوری آفریقای مرکزی و کنگو و طالبان در افغانستان و گروه مسلح اس.پی ال. ای در سودان جنوبی است.
در این گزارش آمده که کودکان به شدت تحت تاثیر افزایش خشونتها در افغانستان قرار گرفتهاند و از زمان آغاز مستندسازی مرگ و جراحت غیرنظامیان در سال 2009، بالاترین میزان تلفات کودکان مربوط به سال 2015 بوده است.
سازمان ملل اعلام کرده که 1306 حمله منجر به مصدومیت و قربانی شدن 2829 کودک شده است که 733 تن کشته و 2096 تن مجروح شدهاند. از این میزان 42 درصد این حملات مربوط به گروههای نظامی از جمله 23 درصد به نیروهای افغانستان و شبه نظامیان حامی دولت و 55 درصد منتسب به نیروهای بینالمللی و عمدتا حملات هوایی است.
انتهای پیام
نظرات