• یکشنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 95030905179
  • خبرنگار : 71132

سهم "امیدی‌ها" و "ولایتی‌ها" از هیات رییسه موقت مجلس دهم

سهم "امیدی‌ها" و "ولایتی‌ها" از هیات رییسه موقت مجلس دهم

اصلاح‌طلبان مجلس دهم در حالی توانستند سه کرسی از 12 کرسی هیات رییسه را از آن خود کنند که در سه دوره گذشته مجلس در اقلیت محض بودند و جایگاهی در صدر مجلس نداشتند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در روزهای گذشته و از زمان کلید خوردن رقابت عارف و لاریجانی بر سر ریاست مجلس دهم،‌ فراکسیون‌های امید و فراگیر (که بعدا به ولایت تغییر نام داد) اعلام موجودیت و یارکشی خود را از بین منتخبان مجلس دهم آغاز کردند.

در ابتدای کار تلاش‌هایی برای نزدیک‌ کردن دو فراکسیون به یکدیگر و تعامل در مورد ریاست مجلس و بعدتر تعامل در مورد سایر ارکان هیات رییسه صورت گرفت که البته بی‌نتیجه ماند و نهایتا هر کدام از دو فراکسیون گزینه‌های خود را برای ریاست، ‌نایب رییسی و سایر ارکان هیات رییسه اعلام کردند.

البته در این میان تعدادی از منتخبان مجلس بدون اینکه به عضویت دو فراکسیون ولایت و امید درآیند، جلساتی را با عنوان مستقلین ترتیب دادند اما نهایتا عمده این افراد جذب فراکسیون ولایت شدند.

با برگزاری انتخابات هیات رییسه موقت مجلس دهم در دومین جلسه علنی مجلس، گمانه‌زنی‌ها در مورد ریاست مجلس دهم پایان یافت و نهایتا علی لاریجانی بعد از هشت سال ریاست مجلس در ادوار هشتم و نهم مجددا به عنوان رییس مجلس انتخاب شد.

بر اساس نتیجه انتخابات سهم هر کدام از دو فراکسیون ولایت و امید در بین 12 عضو هیات رییسه موقت مجلس دهم 3 کرسی در برابر 9 کرسی بود؛ البته از 9 کرسی اصولگرایان هم سه کرسی در اختیار اعضای جبهه پایداری و نزدیکان این تفکر قرار گرفته و این در حالی است که این گرایش فکری در مجلس دهم در اقلیت مطلق (کمتر از 15 نفر) قرار گرفته‌اند.

نکته مهم این است که منتخبان مجلس دهم در حالی به 12 عضو هیات رییسه اعتماد کردند که همگی سابقه نمایندگی در مجلس را داشته و به جز یک نفر مابقی نمایندگی مردم را در دوره نهم نیز بر عهده داشته‌اند؛ این در حالی است که طبق آمار رسمی وزارت کشور 177 نفر از منتخبان مجلس دهم هیچ سابقه نمایندگی در کارنامه خود ندارند.

هیات رییسه مجلس دهم عبدالکریم حسین‌زاده و محمد قسیم عثمانی را به عنوان دو اقلیت مذهبی سنی در خود جای داده است.

در این گزارش به اختصار به گرایش سیاسی 12 عضو هیات رییسه موقت مجلس دهم اشاره شده است:

علی لاریجانی (رییس): منتخب مردم قم، اصولگرا، سابقه نمایندگی در ادوار هشتم و نهم (کاندیدای فهرست امید از حوزه انتخابیه قم)

مسعود پزشکیان (نایب رییس اول): منتخب مردم تبریز، اصلاح‌طلب، سابقه نمایندگی در ادوار هشتم و نهم

محمد دهقان (نایب رییس دوم): منتخب مردم چناران و طرقبه، اصولگرا و نزدیک به جبهه پایداری، سابقه نمایندگی در ادوار هفتم، هشتم و نهم

غلامرضا کاتب (دبیر هیات رییسه): منتخب مردم گرمسار، اصولگرا، سابقه نمایندگی در دوره نهم

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی (دبیر هیات رییسه): منتخب مردم مشهد، اصولگرا و عضو جبهه پایداری، سابقه نمایندگی در ادوار هشتم و نهم

اکبر رنجبرزاده (دبیر هیات رییسه): منتخب مردم اسدآباد، اصولگرا، سابقه نمایندگی در دوره هشتم

عبدالکریم حسین‌زاده (دبیر هیات رییسه): منتخب مردم نقده، اصلاح‌طلب، سابقه نمایندگی در دوره نهم

موسوی لارگانی (دبیر هیات رییسه): منتخب مردم فلاورجان، اصولگرا، سابقه نمایندگی در ادوار هشتم و نهم

احمد امیرآبادی فراهانی (دبیر هیات رییسه): منتخب مردم قم، اصولگرا و عضو جبهه پایداری، سابقه نمایندگی در دوره هشتم

بهروز نعمتی (ناظر هیات رییسه): منتخب مردم تهران، اصولگرا، سابقه نمایندگی در دوره نهم(کاندیدای فهرست امید از حوزه انتخابیه تهران)

محمد آشوری (ناظر هیات رییسه): منتخب مردم بندرعباس، اصولگرا، سابقه نمایندگی در ادوار هفتم، هشتم و نهم

محمد قسیم عثمانی (ناظر هیات رییسه): منتخب مردم بوکان، اصلاح‌طلب، سابقه نمایندگی در ادوار هشتم و نهم

گزارش از خبرنگار ایسنا: الهه حمیدی کیا

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha