معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در پیامی درگذشت «پرویز کلانتری» هنرمند تصویرساز ایرانی را تسلیت گفت.
به گزارش ایسنا، در پیام بهمن نامورمطلق آمده است:
«یکی دیگر از اختران پهنه هنر ایرانی، آسمانی شد.
استاد پرویز کلانتری، هنرمندی بود که سنت تصویرسازی ایرانی را با مبانی و تکنیکهای نقاشی روز آمیخت و هنری بدیع و پویا از این پیوند برون آورد که نمودگار ذوق انسانی و وارستهی اوست.
اگرچه بسیاری از صاحبنظران، سبک ایشان را نو و دور از سنت میدانند، لیکن ریشههای فکری و مضامین اصیل مندرج در آثار وی در کنار برخی تاثیرات فنی، سنتی، شکی در وجود ریشههای اصیل هنر ایران در این هنر باقی نمیگذارد. چنانچه این امر از پیچیدن عطر معماری سنتی و پرتوافکنی نور تفکر ایرانی در نقاشیهای استاد کلانتری آشکار است.
معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این مصیبت را به خانواده بزرگ هنرهای تجسمی بهطور خاص و جامعه هنری ایران بهطور عام تسلیت میگوید.»
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~
معاون هنری سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران در پیامی، درگذشت زندهیاد پرویز کلانتری را تسلیت گفت.
به گزارش ایسنا، امیر عبدالحسینی در این پیام نوشته است:
«به نام خدایی که میمیراند و دوباره زنده میسازد.
استاد پرویز کلانتری را از سالهای دور میشناختم و با او معاشرت داشتم. در جشنوارهها، نمایشگاهها، برنامههای هنری و ... همراه و همدل میشد، تا اهمیت نقوش و سنتهای تصویری اصیل هنری ایرانی را یادآور شود. اکنون و از شب گذشته در مقابل نام این استاد نقاش، عنوان «زندهیاد» هم نقش بسته است. این عنوان، تشریفاتی و از سر مجامله نیست، بلکه به حقیقتی مسلم اشاره دارد، چراکه او با آن همه آثار ماندگار، در یادها و خاطرهها زنده میماند.
با این نگاه، پایان سفر دنیوی پرویز کلانتری، فقدان او نیست. این هنرمند همواره و هنوز زنده و حاضر است و تنها از سرزمینی موقت، به ساحتی ایمنتر، آرامتر و رنگینتر سفر کرده است، با نقشهای ماندگاری که از خود بر این دیار به یادگار گذاشته است.
زندهیاد پرویز کلانتری هنرمندی توانمند، استادی ارجمند و مهربان و از پیشگامان هنر معاصر ایران بود که در عرصه هنر نقاشی و تصویرسازی تأثیر قابل توجهی داشت.
اکنون که پرویز کلانتری به دیار ابدی شتافته است، امید داریم که شفاعت مقربان خدا همراهش باشد، نیز این وظیفه بر ذمهی ماست که اندوه خود را به خانواده گرانقدرش اعلام داریم و آرزو کنیم که این روزهای سخت، بر آنها به شتاب بگذرد و بدانند که مهربانِ فقید آنها همواره در دل ما زنده است. روحش شاد و یادش گرامی باد.»
پرویز کلانتری، نقاش و تصویرگر پیشکسوت، شامگاه 31 اردیبهشتماه پس از تحمل یک دوره بیماری، در سن 85 سالگی درگذشت.
کلانتری، هنرمند نقاش، نویسنده و روزنامهنگار، متولد سال 1310 در زنجان و دانشآموختهی دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. مدیریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شرکت در نمایشگاههای گروهی و انفرادی متعدد در داخل و خارج از ایران و انتشار چند مجموعه داستان، بخشی از فعالیتهای کلانتری بود. همچنین یکی از آثارش در فهرست تمبرهای ویژهی سازمان ملل به چاپ رسیده و تابلوی مشهور «شهر ایرانی» او در مقر سازمان ملل در نایروبی قرار دارد.
او بهجز نقاشی و تصویرگری، داستاننویسی و روزنامهنگاری را نیز تجربه کرد و فعالیتهای هنری مختلفی را در کارنامهی کاری خود به ثبت رساند.
انتهای پیام
نظرات