• شنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95030100352
  • خبرنگار : 71503

«چومچه خاتون» مراسمی برای طلب باران

«چومچه خاتون» مراسمی برای طلب باران

مردم با شرکت در چهارمین جشنواره «چومچه خاتون» در شهرستان کوثر استان اردبیل برای طلب باران، دعا و نعمت‌های خداوندی را شکرگزاری کردند.

مردم با شرکت در چهارمین جشنواره «چومچه خاتون» در شهرستان کوثر استان اردبیل برای طلب باران، دعا و نعمت‌های خداوندی را شکرگزاری کردند.

به گزارش ایسنا، مراسم آیینی و سنتی طلب باران و شکرگزاری از نعمت‌های خداوندی با عنوان «چومچه خاتون» با حضور فرماندار شهرستان کوثر، معاون گردشگری این اداره کل، جمعی از مسؤولان استان اردبیل و با مشارکت مردم، در باغ شکوفه‌های بادام گیوی علیای شهرستان کوثر برگزار شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری اردبیل، مراسم «چومچه خاتون» را یکی از آیین‌های سنتی دانست که در اعتقادات دینی اهالی شهر گیوی ریشه دارد و گفت: در این روز، اهالی شهر با اجرای مراسمی علاوه بر شکرگزاری از نعمات بی‌شمار خداوند و پخش آش دوغ نذری، از پرودگار طلب باران می‌کنند.

قادر تقی‌زاده هدف از برگزاری این جشنواره را حفظ و احیای سنت کهن اهالی این منطقه، مشارکت مردم و بخش خصوصی و معرفی و شناساندن آیین‌ها و سنت‌های کهن منطقه به نسل جدید دانست و گفت: برگزاری چنین جشنواره‌هایی باعث می‌شود تا ضمن حفظ و احیای آیین‌های قدیمی، نسل جدید با آیین‌های سنتی منطقه خود که در خطر فراموشی است، آشنا شود و آن را به نسل‌های آینده منتقل کنند.

او برگزاری این جشنواره‌ها را عامل مؤثری در جذب بیشتر گردشگر به شهرستان کوثر دانست و افزود: تداوم برگزاری چنین جشنواره‌هایی ضمن حفظ و احیای آیین‌های سنتی، به تحولی در توسعه گردشگری و اقتصادی این منطقه منجر می‌شود.

در ادامه این مراسم، کودکان اهالی شهر گیوی با لباس‌های محلی و سنتی خود به‌صورت نمادین، با به‌دست گرفتن چومچه گلین به‌عنوان عروس باران و خواندن دسته‌جمعی اشعار خاص این مراسم تحت عنوان "چومچه خاتون نه ایستر الله دان یا غیش ایستر" و کوبیدن در خانه‌های محله، هدایایی را برای تهیه آش نذری جمع کردند.

علاوه بر نمایش نمادین مراسم آئینی چومچه خاتون برای طلب باران، اجرای بازی‌های بومی محلی، موسیقی عاشیقلار، پخت نان محلی و توزیع آش دوغ نذری، اهدای جوایز مسابقات و برپایی آلاچیق عشایری و غرفه‌های مختلف صنایع دستی گلیم، سفال و معرق و غرفه غذاهای سنتی و نان محلی از دیگر برنامه‌های جانبی این جشنواره بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha