• دوشنبه / ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ / ۱۴:۴۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95021307943
  • خبرنگار : 71496

میانجی‌گری دوباره مصر میان دولت جدید لیبی و فرماندهی ارتش

میانجی‌گری دوباره مصر میان دولت جدید لیبی و فرماندهی ارتش

تماس تلفنی اخیر فائز السراج با وزیر خارجه مصر از احتمال سفر وی به طرابلس و تلاش دوباره برای میانجی‌گری میان حفتر و سراج خبر می‌دهد.

تماس تلفنی اخیر فائز السراج با وزیر خارجه مصر از احتمال سفر وی به طرابلس و تلاش دوباره برای میانجی‌گری میان حفتر و سراج خبر می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، برخی منابع مصری و لیبیایی اعلام کردند، فائز السراج، نخست وزیر مکلف دولت وفاق ملی لیبی که همواره بر لزوم تایید دولتش از سوی پارلمان طبرق تاکید دارد، در تماس تلفنی با سامح شکری، وزیر خارجه مصر از قصدش برای سفر به این کشور در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

منابع مذکور در تحلیل این تماس تلفنی گفتند: اظهارات سراج در تماس تلفنی که با سامح شکری، وزیر خارجه مصر داشت، مقدمات سفر قریب الوقوع شکری به طرابلس با هدف نزدیک سازی رویکردها میان سراج و تیم خلیفه حفتر، فرمانده کل ارتش لیبی را فراهم می‌کند.

پس از آنکه حفتر عملیاتی نظامی را برای آزادسازی شهر سرت و زادگاه معمر قذافی،‌ دیکتاتور مخلوع لیبی از کنترل گروه‌های افراطی آغاز کرد، اختلافی آشکار میان دو طرف ایجاد شد و تماس تلفنی سراج و شکری در واقع اولین گفتگوی دو طرف پس از آن بود که سفر سراج به همراه اعضای شورای ریاستی به طرابلس در اواخر مارس گذشته بود.

سخنگوی وزارت خارجه مصر در این باره اظهار داشت: در این تماس تلفنی بر اهمیت افزایش تلاش‌ها جهت مقابله با داعش و دیگر گروه‌های افراطی و تقویت قوای نیروهای مسلح مصر و حمایت از آنها در این نبرد تاکید شد.

طبق بیانیه وزارت خارجه مصر، سراج در این گفت‌وگو از حمایت همیشگی مصر از خود و تلاش‌ها برای تایید دولت وفاق ملی از سوی پارلمان تقدیر کرد و از قصد خود برای سفر به مصر در آینده‌ای نزدیک سخن گفت.

اختلافات میان سراج و حفتر از جایی آغاز شد که حفتر به اعتراضات سراج نسبت به آغاز عملیات نظامی برای آزادسازی شهر سرت توجهی نکرده و حتی احمد المساری، سخنگوی فرماندهی کل ارتش این کشور نیز اعلام کرد، نبرد برای آزادسازی سرت با مشارکت سه نیروی زمینی، دریایی و هوایی لیبی به زودی آغاز خواهد شد.

المساری با اشاره به اینکه ارتش از حدود یک سال قبل برای این عملیات آماده شده، افزود: این عملیات هیچ گونه انگیزه‌های سیاسی ندارد.

وی در ادامه از اعلام زمان دقیق آغاز این عملیات خودداری کرده و گفت: با توجه به حمایت‌هایی که داعش از سوی برخی کشورها و شبه نظامیان در طرابلس می‌شود، ارتش به زودی این عملیات را آغاز خواهد کرد و هر سناریویی امکان دارد.

پیش از این شورای ریاست لیبی به ریاست سراج مخالفت خود را با اقدامات منفردانه حفتر اعلام کرده و از نیروهای نظامی لیبی خواست منتظر دستورات شورا باشند. همچنین این شورا اعلام کرد قصد دارد فرماندهی مشترکی را برای عملیات سرت تعیین کند.

از سوی دیگر پائولو جنتیلونی، وزیر خارجه ایتالیا نیز با تاکید بر اینکه آرامش و ثبات لیبی هدفی استراتژیک برای ایتالیا است، اظهار داشت: ما به لیبی متعهد و با ثبات و همکاری با همه گروه‌های لیبی نیاز داریم.

از سوی دیگر، یک منبع امنیتی اعلام کرد، عناصر داعش در لیبی با مسدود کردن مسیر اصلی ورود به شهر سرت و قرار دادن موانع در مسیر ساحلی شهر در بخش شرقی، مانع از ورود نیروهای ارتش لیبی به شهر شدند.

این منبع افزود: داعش به همراه تعدادی متخصص خارجی کاشت مین، تمامی مناطق هراوه و التسعین در شرق سرت را جهت ممانعت از پیشروی ارتش و آزاد شدن شهر مین گذاری کرده‌ است.

منبع مذکور افزود: داعشی‌ها از چند روز قبل به منطقه الودیان واقع در جنوب سرت، العتعت و قرزه نفوذ کرده و در آنجا تردد دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha