مدیر هنرستان فنی و حرفهای «هنرهای زیبای پسران» درپی مطرح شدن شایعههایی مبنی بر حذف رشته نقاشی و پس از آن، اظهارات مسئولان آموزش و پرورش مبنی بر انتقال این رشته به شاخه کارودانش، گفت: حذف رشته نقاشی از هنرستان یا واگذاری آن به شاخه کارودانش، ریشه فرهنگ را ضعیف و ضایعات جبرانناپذیری را به آن وارد میکند.
احمد رویایی در گفتوگو با خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی ایسنا، اعتبار هنرستانها، بویژه هنرستان «هنرهای زیبای پسران» را با رشته نقاشی و طراحی مرتبط دانست و اظهار کرد: اداره کل ارشاد تهران نیز میخواهد این رشته در هنرستان باقی بماند. هنرمندان زیادی با من تماس میگیرند و درباره این موضوع اظهار نگرانی میکنند. امیدوارم این مورد هرچه زودتر حل شود.
وی درباره نحوه آگاهی یافتن مسئولان هنرستانها از این موضوع، بیان کرد: آموزش و پرورش برنامهای را برای پایههای 10، 11 و 12 هنرستانها در سال تحصیلی 95-96 به ما ابلاغ کرد که با بررسی آن متوجه شدیم، رشته هنر در هنرستانهای فنیوحرفهای وجود ندارد؛ رشته نقاشی اصلا نبود و گرافیک نیز با عکاسی تلفیق شده و ترکیب فتوگرافیک را بهوجود آورده بود.
این مدیر هنرستان ادامه داد: سپس متوجه شدیم که نمیتوانیم در این رشتهها شاگرد بگیریم. بنابراین از طریق دفتر توسعه وزارت ارشاد موضوع را پیگیر شدیم. البته هنوز جواب قطعی به ما داده نشده و تا جایی که اطلاع دارم، این موضوع برنامهریزی شده و حتی کتابهای آن نیز آماده است.
رویایی با بیان اینکه دانشآموزان در شاخه کارودانش از نظر کلی، در هنر قوی و قابل مقایسه با فنی و حرفهای نیستند، گفت: اگر آموزش و پرورش بخواهد رشته نقاشی را از قالبی قوی به ضعیف انتقال دهد، خوب نیست.
او افزود: با توجه به برنامه اعلامشده، در بخش فتوگرافیک دروس تاریخ هنر و پرسپکتیو وجود ندارند که موجب ضعیف شدن پایه هنرمندان میشود.
مدیر هنرستان هنرهای زیبای پسران با اشاره به امضای دو طومار خطاب به وزیر آموزش و پرورش و وزیر ارشاد، اضافه کرد: این طومارها از طرف بیش از 500 نفر از اهالی هنر از هر طیفی امضا شد تا بهدست وزیران رسانده شود.
انتهای پیام
نظرات