قائم مقام ستاد اقامه نماز در یادداشتی گفت: در ایام اعتکاف با خود عهد ببندیم خدا را یاری و خانههایش را در روی زمین آباد کرده و به عنوان یاور نماز، نمازهای صبح مساجد را احیاء کنیم.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، متن یادداشت محمود مظفر بهمناسبت ایام اعتکاف به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه ایام اعتکاف هستیم، روزهایی که تعداد زیادی از جوانان و مردم مؤمن، با خدای خود عهد و پیمان مجدد میبندند و با عشق و جاذبه درونی از این فریضه مستحب، نیروی عظیمی از نورانیت و معنویت را برای خود ذخیره میکنند و این ایام جزء بهترین و زیباترین خاطرات زندگی افراد ثبت میشود.
در اعتکاف امسال بیاییم، با خدا عهد ببندیم که خانه خدا را آباد کنیم تا خداوند نیز خانه ما را آباد کند. متأسفانه امروزه حق خانههای خدا در روی زمین (مسجد) اداء نمیشود و مساجد مهجور مانده است. نماز این نور چشم پیامبر اسلام (ص) کمتر در محل اصلی خودش اقامه شده و متأسفانه خود و جامعه را از اثرات عجیب و معجزه آسای این اکسیر شفابخش محروم نمودهایم.
در جدیدترین تحقیق میدانی در یکی از استانهای کشور از مجموع 1189 مسجد شهری و روستایی تنها در 56 مسجد نماز صبح و در 244 مسجد نماز ظهر و عصر و در 310 مسجد نماز مغرب و عشاء برگزار میشود. در 916 مسجد روستایی، تنها 7 مسجد نماز جماعت صبح و 58 مسجد نماز ظهر و عصر و 238 مسجد نماز مغرب و عشاء دارند.
با این وضعیت، فعالیت، احساس وظیفه و مسئولیت بیشتر در بین مدیران، مسئولان فرهنگی و علما جدی به نظر میرسد.
همانگونه که ملاحظه میشود متأسفانه خانه خدا صبحها غریب است و با کاهلی و تنبلی ما بندگان، نماز صبح- این شاه کلید حل مشکلات و پله پرش- را بی اثر کردهایم، فریضهای که پیغمبر اسلام فرمودند: " اگر شب تا صبح به عبادت و نماز صرف شود، ثواب آن به اندازه دو رکعت نماز صبح در مسجد نیست" نمازی که فرشتگان شب و روز هر دو ثبت میکنند، نمازی که خداوند 3 با در قرآن به آن قسم یاد کرده است.
با همه این تأکیدات، وقتی صبحها برای نماز صبح عازم مسجد میشویم صدای پرندگان در آسمان و روی درختان بصورت دسته جمعی که نشان از تسبیح و ذکر خداست در فضا طنین افکن است و در مقابل چراغهای خاموش خانههای ما و سکوت ناشی از خواب و غفلت مردمان در برابر پرندگان، احساس شرمندگی دست میدهد.
در بخش دیگر این پژوهش شاهد مهجوریت خانه خدا در روستاها هستیم که اگر فکر جدی و مؤثر نشود شاهد عواقب فرهنگی در طولانی مدت خواهیم بود.
ایام اعتکاف، فرصت طلایی است که با خود عهد ببندیم خدا را یاری و مساجد را آباد کنیم و به این آیه " یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آَمَنُوا کُونوا أَنصَارَ اللَّهِ " عمل کنیم و بعنوان یاوران نماز در طول سال، مساجد را بخصوص نمازهای صبح را بیش از این احیاء کنیم تا خداوند نیز در سایر امور، ما را مدد و یاری نماید و اگر برای خدا مایه بگذاریم و دستورات را به خوبی اطاعت کنیم، آن وقت میشود" أَنَا جَلِیسُ مَنْ جَالَسَنِی وَ مُطِیعُ مَنْ أَطَاعَنِی " این بار خداوند متعال است که مطیع اوامر بنده میشود و تمام مقدرات را به نفع او رقم خواهد زد.
محمود مظفر
قائم مقام ستاداقامه نماز»
انتهای پیام
نظرات