• چهارشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95011805867
  • خبرنگار : 30057

/تبدیل علم به ثروت؛ اقدام و عمل/

راه‌اندازی خط تولید داروی فاکتور 8 نوترکیب تا تابستان امسال در کشور

راه‌اندازی خط تولید داروی فاکتور 8 نوترکیب تا تابستان امسال در کشور

رییس پارک علم و فناوری خراسان از موفقیت شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این پارک در زمینه تولید فاکتور 8 خبر داد و گفت: این محصول با سرمایه گذاری آستان قدس رضوی تولید شده و امیدواریم در سال جاری به بهره برداری و تولید انبوه برسد.

رییس پارک علم و فناوری خراسان از موفقیت شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این پارک در زمینه تولید فاکتور 8 خبر داد و گفت: این محصول با سرمایه گذاری آستان قدس رضوی تولید شده و امیدواریم در سال جاری به بهره برداری و تولید انبوه برسد.

سیدحسن علم‌الهدایی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با بیان این که موضوع اقتصاد مقاومتی چندین سال است که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، افزود: این اقتصاد ریشه در اقتصاد دانش بنیان دارد و پارک‌های علم و فناوری می‌توانند در این زمینه نقش بسزایی داشته باشند.

وی با اشاره به ایجاد 220 شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان رضوی اظهار کرد: رسالت اصلی ما دانش بنیان کردن بخش‌های اصلی کشور است و شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این پارک توانسته‌اند مشکلات بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی و دارویی کشور را با روش‌های علمی برطرف کنند.

علم الهدایی با تاکید بر این که این توفیقات در راستای دستیابی به اقتصاد دانش بنیان بوده است، خاطر نشان کرد: فعالیت‌های شرکت‌های مستقر در این پارک در قالب برنامه پنج ساله و برنامه اجرایی سالانه پارک علم و فناوری خراسان رضوی و در جهت تحقق رسیدن به اقتصاد مقاومتی تعریف می‌شود.

رییس پارک علم و فناوری خراسان افزود: اقتصاد مقاومتی هر چند در موضوعات اقتصادی مطرح می‌شود؛ ولی اقتصاد مقاومتی شاخه دیگری دارد که به باور من «اقتصاد یادگیری» است که نیاز به فرهنگ سازی در کشور دارد.

وی با تاکید بر این که تمام دستگاه‌هایی که در حوزه تولید فعال هستند، باید با این موضوعات آشنا باشند، یادآور شد: موضوع اقتصاد مقاومتی از سال‌های قبل جزو تاکیدات مقام معظم رهبری بوده؛ چراکه چند سال قبل که شعار «سرمایه داخلی، تولید داخلی» مطرح شد، در واقع تاکید بر اقتصاد مقاومتی بوده است.

علم الهدایی با تاکید بر توسعه درون زا در اقتصاد مقاومتی، خاطر نشان کرد: نقش و رسالت پارک‌های علم و فناوری توسعه دورن زا است و با توجه به ظرفیت‌های نیروی انسانی عظیم تحصیل کرده در کشور نیاز است تا این نیروها به سمت اقدام و عمل هدایت شوند.

موفقیت پارک خراسان در تامین نیازهای کشور

علم الهدایی با اشاره به موفقیت شرکت‌های دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حوزه اقدام و عمل گفت: یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این پارک موفق به تولید فاکتور هشت شده است و امیدواریم در سال جاری به بهره برداری برسد.

وی با تاکید بر این که با این محصول یکی از معضلات کشور در زمینه درمان بیماران هموفیلی برطرف خواهد شد، اظهار کرد: برای تولید این محصول میلیاردها تومان از سوی آستان قدس رضوی سرمایه گذاری شده؛ ضمن آن که 14 میلیون یورو تجهیزات برای تولید این محصول در حال نصب است.

علم الهدایی حل برخی معضلات پالایشگاه‌ها از سوی این محققان را در راستای توسعه درون زا دانست و ادامه داد: در این راستا بنا نداریم تا از تجارب سایر کشورها دور بمانیم، از این رو مرکز مبادلات تجاری فناوری را با کشور قزاقستان راه اندازی کردیم و شرکت‌های ما با شرکت‎های قزاق همکاری‌هایی را آغاز کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: ایجاد این مرکز امکان تبادلات فناوری را ایجاد کرده است و از این طریق قادر خواهیم بود ارتباطات بین‌المللی را با کشورهای همجوار و غیر همجوار توسعه دهیم.

زیر ساخت‎ها برای اقدام و عمل

رییس پارک علم و فناوری خراسان با بیان این که اقدامات مناسبی برای اقدام و عمل در کشور صورت گرفته است، گفت: ایجاد بیش از 30 پارک علم و فناوری، 170 مرکز رشد، حمایت‌ها و تسهیلات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم و قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از جمله زیر ساخت‌های لازم برای اقدام و عمل است.

وی با بیان این که این اقدامات لازم ولی ناکافی است، اضافه کرد: شرکت‌های دانش بنیان نیاز به قوانین بیشتر در زمینه‌های بخشودگی‌های مالیاتی و تسهیلات دارند. البته صندوق نوآوری و شکوفایی خوشبختانه در زمینه ارائه تسهیلات خوب عمل کرده است.

علم الهدایی با تاکید بر این که قوانین صادرات فناوری باید متناسب سازی شود و متفاوت از صادرات تجاری است، افزود: به نظر من در بخش تسهیلات و زیر ساخت‌های پارک‌های توسعه یافته و یا پارک‌های فناوری در حال توسعه نیاز به حمایت‌های بیشتری است.

خلق ثروت در راستای رفاه اجتماعی

وی یادآور شد: به عنوان مثال بودجه‌های اختصاص داده شده برای سال جاری به پارک علم و فناوری خراسان رضوی با دارا بودن 100 نیروی کاری و 220 شرکت دانش بنیان و توسعه ارتباطات بین‌المللی تنها 50 تا 60 درصد از نیازهای ما را برطرف می‌کند.

علم الهدایی با تاکید بر این که برای تامین نیازها هم ما باید تلاش کنیم و هم نیاز به حمایت‌های دولتی داریم، یادآور شد: این که گفته می‌شود رتبه تولید علم ما در رده‌های بالا است و دارای جهش هستیم؛ ولی لازم است یافته‌های علمی و پایان نامه‌ها منتهی به خلق ثروت شود.

وی با بیان این که خلق ثروت از یافته‌های علمی ناکافی است، تاکید کرد: باید دستاوردهای علمی محققان کشور در راستای رفاه و عدالت اجتماعی هدایت شوند و مردم از این یافته‌ها منتفع شوند؛ از این رو در پارک فناوری خراسان در این زمینه اقدام کردیم.

رییس پارک علم و فناوری خراسان همکاری با سایر دستگاه‌ها برای کاربردی کردن دستاوردهای علمی را از جمله این اقدامات دانست و افزود: به منظور همکاری با شهرداری مشهد توافق نامه‌ای به امضا رساندیم که بر اساس آن بخشی از فعالیت‌های شهرداری به شرکت‌های دانش بنیان واگذار شود.

وی با بیان این که در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان این پارک با بخش‌های پسماند و متروی شهرداری مشهد همکاری دارند، اظهار کرد: این امر الگوی بسیار خوبی است که با همکاری شورای شهر و شهرداری مشهد توانستیم به عنوان ماده‌ای در بودجه سال 95 شهرداری مشهد بگنجانیم.

علم الهدایی با بیان این که مطالعات مترو به شرکت‌های مستقر در این پارک واگذار شده است، خاطر نشان کرد: این همکاری‌ها نباید به گونه‌ای تلقی شود که دولت حمایت‌های خود را از پارک‌های علم و فناوری کم رنگ کند.

نگرانی محققان در پسابرجام

رییس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به حضور نمایندگان سایر کشورها به ایران، گفت: اگر بنا باشد تنها به ورود کالا متکی شود، با ایجاد اندک مشکلی قادر به رسیدن به اهداف نخواهیم بود؛ از این رو باید با سایر کشورها اقدامات مشترک داشته باشیم و شرکت‌های داخلی تحت لیسانس محصولات دانش بنیان را در کشور تولید کنند.

وی تاکید کرد: تجربه نشان داده است که در حال حاضر بسیاری از کشورها با ورود کالا مخالفت می‌کنند و در تلاش برای انجام پروژه‌های مشترک هستند.

جزئیات داروی نوترکیب فاکتور 8

به گزارش ایسنا، فاکتور هشت یا AHF نام یکی از پروتئین‌های دخیل در انعقاد خون، پروتئینی است که پس از فعال شدن در پی واکنش‌های پی‌در‌پی به انعقاد خون در مواقع لزوم کمک می‌کند.

فقدان یا کمبود فاکتور ۸ موجب بروز بیماری هموفیلی A می‌شود و در این بیماری، بیمار با مشکل عدم انعقاد خون و ادامه‌دار شدن خونریزی مواجه خواهد شد. این بیماری یکی از مهمترین اختلالات ژنتیکی به شمار می‌رود و 80 درصد بیماران هموفیلی مبتلا به نوع A هستند.

مبتلایان به بیماری هموفیلی فاقد یکی از فاکتورهای انعقادی شماره 8 ، 9 و یا 11 هستند و در صورتی که دچار هر نوع خونریزی شوند، خون آنها منعقد نشده و برای توقف خونریزی تزریق فاکتور انعقادی ضروری است.

در حال حاضر در دنیا بالغ بر 100 محصول نوترکیب در دنیا وجود دارد؛ اما یکی از پیچیده‌ترین و بزرگترین فرآورده‌های دارویی نوترکیب، فاکتور 8 است.

هرگاه شخصی مبتلا به هموفیلی A دچار خونریزی شدید و طولانی شود، تقریباً تنها درمانی که واقعا موثر است، تزریق فاکتور انعقادی شماره 8 خالص است. قیمت این فاکتور بسیار گران بوده و زیاد نیز در دسترس نیست؛ زیرا این فاکتور فقط می‌تواند از خون انسان و به مقادیر فوق‌العاده اندک بدست آید.

محققان کشور فاکتور انعقادی 8 را به روش نوترکیب تولید کردند. این محققان با بهره‌گیری از زیست ‌فناوری‌ و مهندسی ژنتیک، ژن مؤثر در تولید این دارو را با بهره‌گیری از ترادف فرد سالم، تولید کردند و با استفاده از زیست فناوری و مهندسی بیوتکنولوژی طی فرآیندی در رآکتور و فرمانتور فرآوری ‌شد و در نهایت به خلوص نهایی این فاکتور دست یافتند.

در حال حاضر حدود 6 هزار بیمار هموفیلی A در کشور وجود دارند که نیازی مبرم به استفاده دائم از داروی فاکتور 8 دارند و با توجه به شیوع یک در هر پنج هزار نوزاد مذکر، این تعداد در کشور در حال افزایش است که نیاز ضروری کشور به این دارو را به طور مرتب افزایش می‌دهد.

به گفته محققان این طرح، در صورت تولید انبوه و ورود این محصول نوترکیب به بازار داخلی، میزان صرفه جویی ارزی سالانه، حداقل 60 میلیون دلار خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha