مدیر عامل سازمان اتقال خون پیشبرد برنامه عملیاتی مدیریت خون بیمار، حرکت به سوی اهداکنندگان مستمر در انتقال خون، تولید حداکثری پلاسما و توجه به ایجاد پالایشگاههای تولید داروهای مشتق از پلاسما از طریق همکاریهای بینالمللی را از جمله اولویتهای انتقال خون در سال جدید عنوان کرد.
دکتر علی اکبر پورفتحالله در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره مهمترین اولویتهای سازمان انتقال خون در سال 95، گفت: مهمترین مساله ما در سال 95 برنامهریزی برای اجرای برنامه مدیریت خون بیمار است.
برنامه عملیاتی مدیریت خون بیمار تدوین شد
وی با بیان اینکه مدیریت خون بیمار یعنی اینکه بتوانیم کاری کنیم که خون بیماران مدیریت شود و بیمار نیازی به خون دیگران نداشته باشد، افزود: امروزه دستاوردهای بزرگی در زمینه مدیریت خون بیمار در دنیا به وجود آمده است. به این صورت که از فناوریها و روشهایی استفاده کنند که خون بیمار هدر نرود، بیمار متکی به سیستم خونسازی خودش باشد و نیازش به خون دیگران نیز به حداقل ممکن برسد.
پورفتحالله از فراهم کردن برنامه عملیاتی و اجرایی درباره آموزش و فرهنگسازی در زمینه مدیریت خون بیمار برای سال 95، خبر داد و گفت: این برنامه در سطح آموزش پزشکان و تجویزکنندگان خون و فرآوردههای خونی است. همچنین تجهیز مراکز درمانی و بیمارستانها به سرویس انتقال خونی که بتواند مدیریت خون بیمار را انجام دهد، فراهم کردن ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای مدیریت خون بیمار مانند دستگاههایی که خون بیمار را از فیلترهایی عبور داده و آن را برای خودش استفاده میکند یا استفاده از انتقال خون خودی و دهها فرایند دیگری که میتوانند در این زمینه کمک کنند، در دستور کار ما قرار دارند.
وی، تغییر نگاه به اهداکننده و تکریم اهداکننده خون را از دیگر اولویتهای سازمان انتقال خون در سال جدید عنوان و اظهار کرد: در این زمینه باید به سمت حفظ و افزایش اهداکنندگان مستمر خون که سالانه سه تا چهار بار امر اهدای خون انجام میدهند، رفته و نیاز کشور را از این طریق مرتفع کنیم. در عین حال اهداکنندگان بار اولیمان را حذف کرده یا به حداقل ممکن برسانیم.
افزایش ضریب امنیت خون، به شرط...
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: مطالعات انجام شده، نشان میدهند که در میان اهداکنندگان مستمر که سالی دوبار امر اهدای خون را انجام میدهند، هیچ موردی از ویروسهای اچآیوی و هپاتیت در سال گذشته نداشتیم و تمام مواردی که این موارد دیده شدهاند، مربوط به اهداکنندگان بار اول است. بنابراین اگر اهداکنندگان بار اول را از چرخه اهدای خون حذف کرده و کاهش دهیم، میتوانیم ضریب امنیت خون را افزایش دهیم.
پورفتحالله با بیان اینکه در همین راستا برنامهریزیهای متعددی انجام شده تا هم جمعیت اهداکنندگان را تغییر دهیم و به سمت اهداکنندگان مستمر رویم و هم شاخص اهدای مستمرمان را که اکنون حدود 51 درصد است، تغییر دهیم، گفت: بنابراین در نظر داریم به سمتی حرکت کنیم که بخش عمدهای از اهداکنندگانمان، اهداکننده مستمر باشند.
حرکت به سمت تولید حداکثر پلاسما در سال 95
وی اولویت بعدی سازمان انتقال خون را بحث تولید پلاسما برای داروهای مشتق از پلاسما، دانست و گفت: در این زمینه هم سازمان انتقال خون به سمتی میرود که حداکثر پلاسمای ممکن را برای تولید داروهای مشتق از پلاسما تامین و ارائه کند. در این زمینه هم برنامه گستردهای در مراکز انتقال خون صورت گرفته که به سمت حداکثر توان تولید پلاسما، هم پلاسمای بازیافتی و هم تولید پلاسما به روش فرزیس حرکت و بتوانیم تضمین کنیم که پلاسمای مورد نیاز شرکتهای پالایشگری را که وارد ایران میشوند، تامین میکنیم.
ایران قطب تولید ملزومات انتقال خون منطقه میشود
پورفتحالله همچنین اظهار کرد که اولویت بعدی سازمان انتقال خون در سال جدید افزایش همکاریهای منطقهای با کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی است. در همین زمینه با توجه به اینکه سازمان انتقال خون همکار سازمان بهداشت جهانی در امر پژوهش و سلامت خون است، تلاش میکنیم که در زمینه تدوین برنامه راهبردی انتقال خون در کشورهای منطقه تلاش کرده و کمک کنیم که ایران به قطب تولید ملزومات انتقال خون تبدیل شود.
وی با بیان اینکه همچنین در نظر داریم که ایران را به قطب پالایش قراردادی تبدیل کنیم، گفت: یعنی بتوانیم اقدامی را که اکنون با اروپا انجام میدهیم و پلاسمای ایرانی را به آنجا فرستاده و محصول دریافت میکنیم را در ایران پیاده کنیم. به این صورت که کشورهای منطقه پلاسمایشان را برای ما ارسال کنند و به کمک پالایشگاههایی که وارد ایران میشوند، داروهای مشتق از پلاسما را تولید و برای این کشورها ارسال کنیم.
انتهای پیام
نظرات