رقابتهای باشگاهی در این فصل رو به اتمام است و این فصل برندهها و بازندههای جالبی در فوتبال جهان وجود داشتند. در آستانه آغاز یورو 2016 نگاهی به بهترینها و بدترینهای فوتبال در این فصل میاندازیم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رقابتهای باشگاهی در جهان هفتههای پایانی خود را پشت سر می گذارد. قهرمانی پاری سن ژرمن در فرانسه قطعی شده است و در لیگهای دیگر نیز می توان با یک حساب سرانگشتی تیمهایی را که قهرمان میشوند یا به دسته پایین سقوط می کنند، حدس زد.
در زیر برندهها و بازندههای این فصل فوتبال اروپا را مرور میکنیم. (در هر بخش تنها 3 نامزد معرفی شدند)
**بدترین بازیکنان فصل
1- ادن هازارد (چلسی)
2- ماریو مانژوکیچ (یوونتوس)
3- ممفیس دیپای (منچستریونایتد)
هر چند بازیکنانی مثل جکسون مارتینز از اتلتیکومادرید و رادامل فالکائو از چلسی نیز در این فهرست میتوانستند ظاهر شوند، ولی در نهایت 3 بازیکنی که به هیچ وجه نتوانستند سایهای از همان بازیکن فصل قبل خود باشند به این ترتیب انتخاب شده است.
ادن هازارد فصل قبل توانست با گلها و بازیهای تاثیرگذار خود چلسی را قهرمان لیگ برتر و جام اتحادیه کند. او مزد عملکرد خوب خودش را با انتخاب به عنوان برترین بازیکن سال دریافت کرد. در حالی که همه او را رقیبی جدی برای رونالدو و مسی میدانستند یک فصل کابوسوار تمام آرزوهای او و چلسی را با هم شست. عملکرد ضعیف هازارد دلیل اصلی افت چلسی در این فصل بود. این بازیکن سر به زیر و بی حاشیه اینقدر در این فصل بد بود که خیلیها بازیهای ضعیف او را عمدی میدانستند که باعث اخراج مورینیو شود و حتی او را خائن نامیدند. در هر صورت چلسی قابلیت این را داشت که به تنهایی هر 3 بازیکن بد (افتضاح) فصل را با حضور بازیکنانی چون پدرو، فالکائو و هازارد داشته باشد در نهایت هازارد در صدر این فهرست ایستاد.
ماریو مانژوکیچ از اتلتیکومادرید راهی یوونتوس شد که به این تیم کمک کند تا عملکرد خوب خود را در فصل قبل تکرار کند ولی او که قرار بود جانشین کارلوس توس شود، عملکرد ضعیف و دور از انتظاری از خود نشان داد. یوونتوس شروع بدی در این فصل داشت و بعد از 10 هفته در رده یازدهم جدول ردهبندی ایستاد. مانژوکیچ عملکرد ضعیفی در این فصل داشت و شاید اگر گلهای دیبالا نبود، یوونتوس در همان میانههای جدول قرار داشت.
وقتی ممفیس دیپای به عنوان ستاره آیندهوون به منچستریونایتد آمد و پیراهن شماره 7 را پوشید، همه هواداران منچستر به داشتن یک کریستیانو رونالدو دیگر امیدوار بودند، شروع خوب او هواداران منچستر را بیش از پیش هیجان زده کرد ولی در ادامه اینقدر عملکرد ضعیفی از خود نشان داد که به نیمکت منچستر تبعید شد. او یکی از بازیکنانی بود که به هیچ وجه نتوانست نیمی از تواناییهای فصل قبل خود را نشان دهد.
*بهترین بازیکنان فصل
1- لوئیس سوارس (بارسلونا)
2- کریستیانو رونالدو (رئال مادرید)
3- لیونل مسی (بارسلونا)
بازیکنان خوب زیادی در این فصل بودند که تاکنون خیره کننده ظاهر شدهاند. جیمی واردی و هری کین در لیگ برتر با بازیهای خوب خودشان به تیم ملی رسیدند. گونسالو ایگوآین نیز در ناپولی درخشید و خیره کننده ظاهر شد و در کنار دیبالا میتوانست در این فهرست همراه توماس مولر و روبرت لواندوفسکی از بایرن قرار بگیرد. اوبامیانگ نیز در دورتموند درخشش خوبی داشت. ولی در نهایت بارسلونا و رئال مادرید در این بخش در صدر قرار گرفتند.
لوئیس سوارس مهاجم اروگوئه و بارسلونا در این فصل عملکرد خیره کنندهای داشته است. این مهاجم باهوش که در لیگ برتر بهترین بازیکن شد، حالا اینقدر در بارسلونا خوب ظاهر شده است که خیلیها او را بهترین شماره 9 فوتبال جهان میدانند. سوارس که از محرومیت در رده ملی خلاص شده است در بازگشت به تیم ملی کشورش برابر برزیل گل زیبایی را به ثمر رساند. او در لالیگا نیز با گلهای خوب خود باعث شده است تا بارسلونا در صدر قرار گیرد و در آستانه دفاع از عنوان قهرمانی خود قرار داشته باشد. او این فصل در 28 دیدار در لالیگا 28 گل به ثمر رسانده است و در 43 دیداری که در این فصل به میدان رفته، 43 گل به ثمر رسانده است. او 12 پاس گل هم در لالیگا برای همتیمیهایش فراهم کرده است. شاید بازیکنی که به سلطه مسی و رونالدو در توپ طلا قرار است پایان دهد، این مهاجم اروگوئهای باشد.
کریستیانو رونالدو نفر دومی است که در لیگ قهرمانان توانسته است باز هم عنوان آقای گلی این رقابتها را در این فصل در اختیار خود بگیرد. رونالدو این فصل تاکنون در 38 دیداری که به میدان رفته، 41 گل به ثمر رسانده است. تیم او دیگر شانس چندانی برای قهرمانی در لالیگا ندارد و از جام حذفی هم کنار رفته است ولی باید دید این موتور گلزنی میتواند به تیمش کمک کند تا در لیگ قهرمانان قهرمان شود یا خیر. او تاکنون در 8 بازی 13 گل در لیگ قهرمانان ثبت کرده است.
لیونل مسی کمی نسبت به فصل قبل افت کرده ولی باز هم تاثیرگذاری خود را حفظ کرده است و شاید مثل فصل قبل درخشش خود را برای مراحل حساس لیگ قهرمانان کنار گذاشته است. او در 38 بازی توانسته 37 گل به ثمر برساند و امیدوار است همچون فصل قبل به سهگانه فوتبال اروپا همراه با بارسلونا برسد. تیم او در لیگ قهرمانان باید در مرحله یک چهارم نهایی برابر اتلتیکو به میدان برود.
*پدیده فصل
1- جیمی واردی (لسترسیتی)
2- داگلاس کاستا (بایرن مونیخ)
3- پیر امریک اوبامیانگ (بوروسیا دورتموند)
هر چند آرتیس آدوریس از بیلبائو و هری کین از تاتنهام نیز عملکرد خوبی داشتند و میتوانستند در این فهرست باشند ولی در صدر جیمی واردی به خوبی معنای شگفتی را در این فصل نشان داد. بازیکنی که تا همین ابتدای فصل کمتر کسی او را میشناخت، آنقدر در لیگ عملکرد خوبی داشت که توانست لستر را در صدر جدول نگه دارد و به تیم ملی دعوت شود. او در بازی برابر آلمان به خوبی ارزشهای خود را نشان داد و اولین گل ملی خود را به ثمر رساند. در رده دوم، داگلاس کاستایی قرار دارد که در این فصل بایرن با بازیهای خوب او توانست فقدان روبن و ریبری را حس نکند. پیر امریک آبومیانگ نیز آنقدر در دورتموند درخشید که به واقع یکی از بهترینهای این فصل فوتبال اروپا بود.
*بهترین نقل و انتقال
1- داگلاس کاستا (از شاختار به بایرن)
2- آنتونی مارسیال (از موناکو به منچستریونایتد)
3- پائولو دیبالا (از پالرمو به یوونتوس)
کاستا با 30 میلیون یورو از شاختار به بایرن مونیخ پیوست و در این تیم به بهترین بازیکن تبدیل شد و بهترین خرید این فصل فوتبال اروپا بود. او با عملکرد خوب خود در تیم ملی برزیل نیز درخشش خوبی داشت. آنتونی مارسیال در 33 بازی برای منچستر 10 گل به ثمر رساند و یکی از ستارههای تیم بد فانخال در این فصل بود. او با 58 میلیون پوند راهی یونایتد شد و میتواند در یورو 2016 همراه فرانسه حاضر باشد. خیلیها او را تیری آنری آینده فوتبال فرانسه میدانند. در نهایت دیبالا نیز توانست در یوونتوس به خوبی خود را نشان دهد و 17 گل در این فصل تاکنون ثبت کرده است. او با 32 میلیون پوند از پالرمو راهی یوونتوس شد و حالا میتوان نوید یک بازیکن بزرگ دیگر در خط حمله آرژانتین را داد.
*بدترین نقل و انتقال سال
1- رادامل فالکائو (از موناکو به چلسی)
2- جکسون مارتینز (از پورتو به اتلتیکومادرید)
3- ممفیس دیپای (از آیندهوون به منچستریونایتد)
فالکائو در این فصل هم ناامیدکننده بود و لقب بدترین خرید سال را به خود اختصاص داد و این در حالی بود که خیلیها امیدوار بودند او در این فصل بتواند همان فالکائوی جوان و خوب پورتو و بعد از آن اتلتیکومادرید باشد. جکسون مارتینز که با 25 میلیون پوند از پورتو راهی اتلتیکومادرید شد، یکی دیگر از خریدهای بد این فصل فوتبال اروپا بود. هر چند پدرو هم میتوانست در این فهرست باشد ولی دیپای نیز یکی دیگر از بدترین انتقالات فصل را رقم زد.
البته میتوانست در این فهرست نام خاویر هرناندس که از منچستر به لورکوزن رفت و کوین دی بروین که از ولفسبورگ به سیتی منتقل شد هم، قرار بگیرد.
*پرحاشیه ترین بازیکن سال
1- کریم بنزما (رئالمادرید)
2- آدام جانسون (ساندرلند)
3- اولیویه ژیرو (آرسنال)
کریم بنزما بعد از مسائل حاشیهای با متئو والبوئنا همتیمی خودش در تیم ملی فرانسه حتی پایش به زندان هم کشیده شد و این باعث شد تا در صدر پرحاشیهترینهای این سال قرار گیرد و حالا مسئولان فدراسیون فوتبال فرانسه حاضر به حضور او در یورو نیستند و شاید او جایگاه ثابتی در خط حمله فرانسه نداشته باشد و حتی ممکن است در فهرست 23 نفره خروسها هم قرار نگیرد. البته بنزما ابراز ندامت کرده است.
آدام جانسون، دیگر بازیکن زندانی این فصل است البته نه برای چند ساعت بلکه برای 6 سال. این بازیکن با رسوایی اخلاقی پر سروصدایی که داشت به 6 سال زندان محکوم شد و فوتبال این بازیکن سابق تیم ملی انگلیس به پایان رسید. در رده سوم در حالی که میتوانست نام دیگو کاستا قرار گیرد، در نهایت با توجه به پیشرفت اخلاقی این بازیکن در فصلی که گذشت، نام اولیویه ژیرو قرار گرفت که او نیز سال پرحاشیهای را داشت و حتی تیری آنری هم به انتقاد از ونگر پرداخت که به این بازیکن پرحاشیه میدان میدهد. حاشیههای ژیرو به بازی او نیز کشیده شد و باعث شد او چنیدن بازی متوالی راه دروازه را گم کند.
*بهترین مربی
1- کلودیو رانیری (لسترسیتی)
2- توماس توخل (بوروسیا دورتموند)
3- مائوریسیو ساری (ناپولی)
رانیری این فصل با تیم گمنامی چون لسترسیتی شاهکار کرده و توانسته است در آستانه یک قهرمانی باشکوه با گرگها قرار گیرد. یک اتفاق باور نکردنی که برای این مربی یک امتیاز بزرگ در فوتبال است. توماس توخل نیز در اولین فصل خود در دورتموند درخشش خوبی داشت و یادآور دوران خوب کلوپ شده است و میتواند همراه دورتموند لیگ اروپا را کسب کند. مائوریسیو ساری هم در ناپولی توانست این فصل به خوبی کار کند و یک تیم آماده را برای رقابت با یوونتوس بسازد. البته مائوریسیو پوچتینو نیز در این فصل در تاتنهام یکی از مربیان برتر اروپا بود.
* بهترین تیم
1- بارسلونا
2- پاری سن ژرمن
3- بایرن مونیخ
بارسلونا که فصل قبل سه گانه را کسب کرده است در این فصل هم درخشش خوبی داشت و توانسته است با هدایت انریکه در آستانه یک سه گانه دیگر قرار گیرد. بارسلونا شانس اصلی قهرمانی در جام حذفی و لالیگا است و باید ببینیم می تواند اولین تیمی شود که از قهرمانی خود در لیگ قهرمانان دفاع می کند یا خیر.
پاری سن ژرمن دیگر یک تیم تازه به دوران رسیده نیست. قهرمانی در لیگ فرانسه 8 هفته مانده به پایان این رقابتها و حذف چلسی و حضور در جمع 8 تیم برتر لیگ قهرمانان این واقعیت را به خوبی نشان می دهد. آنها در صورتی که سیتی را در این مرحله حذف کنند به نیمه نهایی می رسند. بایرن مونیخ نیز در رده سوم برترین تیمهای این فصل تا اینجا قرار دارد و باید ببینیم آنها که برابر یوونتوس در آستانه حذف بودند می توانند برای اولین بار در سه سال گذشته قهرمان شوند یا خیر.
* بدترین تیم
1- چلسی
2- منچستریونایتد
3- والنسیا
چلسی بدترین تیم این فصل اروپا بود که تا همین چند هفته پیش برای بقا در لیگ برتر می جنگید و با چند بردی که گاس هیدینک کسب کرد به حضور در میانههای جدول امیدوار شد. این بدترین نتیجه چلسی در دو دهه اخیر بوده که باعث شده است برای اولین بار تیم آبراموویچ سهمیه لیگ قهرمانان نگیرد. این در حالی بود که آنها فصل قبل با 38 هفته صدرنشینی، قهرمان لیگ برتر شدند.
منچستریونایتد فان خال، بعد از حذف از لیگ قهرمانان در مرحله گروهی و جام اتحادیه و لیگ اروپا، در لیگ برتر نیز صدای هواداران خود را با بازیهای کسلکننده در آورده است. آنها نیز شانس زیادی برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان ندارند.
والنسیا که در لیگ قهرمانان در مرحله گروهی کنار رفت، در لیگ اسپانیا و کوپا دلری نیز عملکرد بسیار بدی با گری نویل داشته است و حتی هواداران این تیم برای خلاص شدن از نویل یک کمپین ایجاد کردهاند.
*بهترین دروازهبان:
1- داوید دخیا (منچستریونایتد)
2- مانوئل نویر (بایرن مونیخ)
3- یان اوبلاک (اتلتیکومادرید)
دخیا در این فصل بدون شک بهترین دروازهبان فوتبال اروپا بوده است. دروازهبانی که اگر درخشش این فصل را نداشت شاید الآن فان خال سرمربی منچستریونایتد نبود. او در دقایق آخر نقل و انتقالات سال قبل از رفتن به رئال مادرید بازماند و به ستاره تیمش در این فصل تبدیل شد. در کنار دخیا، نویر در بایرن مونیخ نیز مثل فصلهای قبل خوب بوده است و اوبلاک بازیکن دیگری است که توانسته ارزشهای خودش را در اتلتیکو نشان دهد. این دروازهبان اهل اسلونی یکی از بهترینهای این فصل بوده است.
* بهترین تیم ملی
1- تیم ملی انگلیس
2- تیم ملی بلژیک
3- تیم ملی شیلی
تیم ملی انگلیس با رکورد 100 درصد برد در انتخابی جام ملتهای اروپا به خوبی عمل کرد و حالا همه منتظر هستند تا ببینند تیم جوان شده روی هاجسون میتواند در یورو 2016 به چند سال ناکامی انگلیس در قهرمان نشدن پایان دهد یا خیر. تیم ملی بلژیک نیز با سیر صعودیای که داشته، توانسته خودش را به صدر رنکینگ فیفا برساند و حالا دیگر کسی این تیم را تنها یک شگفتیساز نمیداند بلکه میتواند مدعی یورو هم باشد. شیلی نیز با قهرمانی در کوپا آمه ریکا روند خوبی را آغاز کرده و یکی از تیمهای خوب امسال بوده است.
انتهای پیام
نظرات