• سه‌شنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۷:۲۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94121812253
  • خبرنگار : 71191

آغاز بررسی دو پرونده نامزدشده‌ی ایرانی در یونسکو

آغاز بررسی دو پرونده نامزدشده‌ی ایرانی در یونسکو

معاون میراث فرهنگی کشور به دعوت میراث جهانی یونسکو، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (iucn) و شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس) با هدف بررسی دو پرونده فرهنگی نامزدشده از طرف ایران برای ثبت در فهرست جهانی راهی پاریس شد.

معاون میراث فرهنگی کشور به دعوت میراث جهانی یونسکو، اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (iucn) و شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس) با هدف بررسی دو پرونده فرهنگی نامزدشده از طرف ایران برای ثبت در فهرست جهانی راهی پاریس شد.

به گزارش ایسنا، مسؤولان و کارشناسان میراث جهانی یونسکو، ایکوموس و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (iucn) با دعوت از مسؤولان ارشد سازمان میراث فرهنگی خواستار بررسی دو پرونده نامزدشده برای ثبت در فهرست جهانی، بویژه منطقه حفاظت‌شده ارسباران و 11 قنات ایران شدند.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور - در این زمینه اعلام کرد: ایکوموس و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (iucn) هر سال جلسات مشترکی برای بررسی پرونده‌های فرهنگی و طبیعی و همچنین ایجاد تعامل بهتر با کشورهای عضو برگزار می کند. امسال نیز این دو مرکز جهانی با دعوت از کشورهای عضو و طرح نظرهای پیشنهادی، به بررسی پرونده‌های فرهنگی و طبیعی می‌پردازند.

معاون میراث فرهنگی با تأکید بر این‌که در این نشست قرار است پرونده قنات‌های ایرانی و منطقه حفاظت‌شده ارسباران مورد ارزیابی قرار گیرد، گفت: 19 اسفند قرار است جلسه مشترکی با مسؤولان و کارشناسان میراث جهانی، ایکوموس و iucn درباره‌ی پرونده قنات‌های ایرانی و ارسباران برگزار و سوالاتی نیز در رابطه با این پرونده‌ها پرسیده شود.

او با بیان این‌که ایکوموس و iucn دو نهاد جهانی فرهنگی و طبیعی محسوب می‌شوند که رویکردهای جدید پرونده‌ها را ارزیابی می‌کنند، ادامه داد: فرآیند ارزیابی پرونده‌های فرهنگی و طبیعی در تمام پرونده‌های نامزد جهانی لحاظ می‌شود.

طالبیان همچنین درباره ثبت جهانی پرونده زنجیره‌ای قنات‌ها، گفت: پرونده ثبت جهانی 11 قنات شاخص کشور که قرار است تیرماه سال آینده در اجلاس جهانی یونسکو مطرح شود، نخستین پرونده مشارکتی، مهم و پیچیده‌ی ایران است که با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی با هدف توسعه پایدار شکل گرفته است.

معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به بحران آب و لزوم توجه وزارتخانه‌ها به موضوع قنات، افزود: با وجود بحران آب در ایران و لزوم توجه دستگاه‌های مختلف به میراث گذشته، از یک‌ونیم سال پیش، پرونده‌هایی برای ثبت در فهرست آثار جهانی انتخاب شده است که به مشارکت سازمان‌ها و شوراهای مردمی نیاز دارد.

به گزارش معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، پرونده منطقه حفاظت‌شده ارسباران که 29 مرداد 1393 به شماره 204 در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شد، با مشارکت و همکاری جمعی از برجسته‌ترین محققان کشور تهیه شد.

معاون میراث فرهنگی پیش از این گفته بود: «ثبت جهانی پرونده منطقه حفاظت‌شده ارسباران نه‌تنها از منظر حفاظتی بسیار اهمیت دارد که این فرصت را فراهم می‌کند تا جمع زیادی از گردشگران داخلی و خارجی از این منطقه بازدید کنند و این اتفاق به شکوفایی اقتصادی جوامع بومی و محلی و زمینه‌ای برای ایجاد توسعه پایدار در منطقه منجر شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha