• سه‌شنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94121812161
  • خبرنگار : 71191

احتمال وجود تاریخ 10هزار ساله برای تهران

احتمال وجود تاریخ 10هزار ساله برای تهران

محمد اسماعیل اسماعیلی جلودار، سرپرست هیات کاوش اضطراری در خیابان مولوی تهران از احتمال وجود تاریخ 10 هزار ساله برای تهران خبر داد.

محمد اسماعیل اسماعیلی جلودار، سرپرست هیات کاوش اضطراری در خیابان مولوی تهران از احتمال وجود تاریخ 10 هزار ساله برای تهران خبر داد.

به گزارش ایسنا، اسماعیلی که گزارش کاوش‌های باستان شناسی خود را به چهاردهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران ارایه می‌داد، تاکید کرد: در صورت انجام مطالعات تکمیلی و با توجه به شواهد بدست آمده از ترانشه 6 در خیابان مولوی، این تاریخ می‌تواند اواخر هزاره هفتم و اوایل هزاره ششم پیش از میلاد یعنی 10 هزار سال قبل را نیز شامل شود.

او در ادامه گزارش خود، انجام مطالعات سال‌یابی قدمت استقرار 7هزارساله در تهران را تایید کرد.

وی افزود: کاوش در 6 ترانشه وجود محوطه‌ای باستانی از دوران اسلامی و پیش از تاریخ را در محدوده چهار راه مولوی مطرح می‌کند و از شواهد این ادعا، آثار فرهنگی به دست آمده مانند مطالعات سال‌یابی انجام شده به روش «ترمولومینسانس» و مطالعات مقایسه‌ای است.

او با بیان این‌که کاوش در منطقه چهار راه مولوی با کشف تعدای قطعات سفال ضرورت یافت، افزود: در ترانشه شماره یک آثار دوران پیش از تاریخ، شامل بقایای یک سازه حرارتی و بقایای یک تدفین بود که متعلق به یک زن میانسال می‌شد که همراه وی یک ظرف سفالی قرمز رنگ منقوش سبک دوره فلات قدیم (سیلک 1و2) به عنوان هدیه درون گور قرار داده شده بود.

به گفته این باستان‌شناس، در ترانشه شماره 6 بر اساس مواد فرهنگی و نحوه شکل گیری نهشته‌های فرهنگی و طبیعی، سه دوره قابل شناسایی است.

این باستان‌شناس بیان کرد: مطالعات انجام شده در محدوده مربعی که از شمال خیابان مولوی، غرب خیابان رئیس عبداللهی، شرق خیابان صاحب جم و جنوب خیابان اردستانی را شامل می‌شود و در محدوده بیرونی ارگ صفوی منتهی‌الیه بازار سنتی تهران در بخش میدان امین السلطان دروازه شهر ری یا شاه عبدالعظیم صورت گرفت، کاوش در 6 ترانشه وجود محوطه‌ای باستانی از دوران اسلامی و پیش از تاریخ را مطرح می‌کند.

اسماعیلی افزود: با این کاوش سابقه استقرار در محدوده شهری تهران که تا پیش از این بر اساس کاوش های استاد کامبخش فرد به هزاره اول قبل از میلاد در قیطریه منسوب بود حداقل به هزاره پنجم پیش از میلاد یعنی هفت هزار سال قبل باز می گردد .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha