• سه‌شنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94121811945
  • خبرنگار : 71474

کاهش بیش از 9 درصدی در آمار یازده ماهه

ترانزیت، یک میلیون تن آب رفت!

ترانزیت، یک میلیون تن آب رفت!

طی یازده ماهه سال 94، ۱۰میلیون و ۲۳۸ هزار تن کالا از ۳۲ مرز فعال زمینی و آبی کشور ترانزیت شد؛ رقمی که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته کاهش بیش از یک میلیون تنی آمار ترانزیت را نشان می دهد.

طی یازده ماهه سال 94، ۱۰میلیون و ۲۳۸ هزار تن کالا از ۳۲ مرز فعال زمینی و آبی کشور ترانزیت شد؛ رقمی که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته کاهش بیش از یک میلیون تنی آمار ترانزیت را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، آمار کاهشی نرخ ترانزیت که از ماه‌های گذشته خود را نشان داده بود، در یکی از آخرین آمارهای ارائه شده در سال 94 نیز ادامه پیدا کرد تا رقم کل ترانزیت کشور بعد از آمارهای مثبت سال‌های قبل، منفی شود.

سازمان راهداری کشور در آخرین گزارش خود اعلام کرده طی ۱۱ ماهه سال ۹۴، بیش از ۱۰میلیون و ۲۳۸ هزار تن کالا از ۳۲ مرز فعال زمینی و آبی کشور ترانزیت شد. از میان مرزهای کشور بندرعباس با ۲میلیون و ۹۶۳ هزار تن معادل 28.9 درصد فعال‌ترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار می‌رود.

بر اساس این آمار، از مجموع کالاهای ترانزیت شده، ۴میلیون و ۳۴۰ هزار تن را مواد نفتی و ۵ میلیون و ۸۹۷ هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل داده‌اند.

این در حالی است که این سازمان رقم ترانزیت یازده ماهه سال 93 را بیش از 11میلیون و 281هزار تن اعلام کرده بود. در سال قبل از مجموع کالاهای ترانزیت شده، 5 میلیون و 97 هزار تن را مواد نفتی و 6 میلیون و 183 هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل داده بودند،‌آماری که نشان می‌دهد ترانزیت امسال بیش از یک میلیون تن نسبت به گذشته کاهش یافته و نمودار ترانزیتی کاهش بیش از 9 درصدی را نشان می‌دهد. رقمی که نشان می دهد ترانزیت ایران در هر دو حوزه کالاهای نفتی و غیر نفتی کاهشی قابل توجه را تجربه کرده است.

با وجود این تغییر در عملکرد مرزهای ترانزیتی کشور تغییر خاصی رخ نداده است و مانند آمار سال قبل به ترتیب مرزهای بندرعباس، پرویز خان، بازرگان و باشماق قرار داشته اند و در این بین تنها بازرگان توانسته سهم خود را در کل ترانزیت افزایش داده و به سومین مرز فعال بدل شود.

هرچند هنوز بازرگان جز اصلی‌ترین مرزهای اقتصادی ایران به حساب می آید اما نمی‌توان اختلافات به وجود امده بر سر رفت و آمد در این مرز میان ایران و ترکیه را در کاهش آمار ترانزیت نادیده گرفت. هرچند سرانجام و پس از مذاکرات گسترده دو طرف بار دیگر به قاعده‌ای اجرایی دست یافتند اما توقف چند هفته‌ای و صف‌های طولانی کامیون‌ها برای روزهای متمادی، عملا این مرز را از نقش آفرینی کامل باز داشت.

هرچند می‌توان بخشی از کاهش آمار ترانزیت را به تلاش برای افزایش نقش اقتصادی و باری راه آهن در ماه‌های گذشته و افزایش آمار ترانزیت ریلی وابسته دانست اما در شرایطی که وزارت راه و شهرسازی تلاش کرده نفوذ ترانزیتی ایران ددر منطقه افزایش پیدا کند، آمار جدید سازمان راهداری نشان می دهد هنوز شرایط لازم برای این هدف مهیا نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha