• سه‌شنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94121811802
  • خبرنگار : 71498

کمی تأمل لطفا...

نصف کشور تشنه اند

نصف کشور تشنه اند

"از مجموع ۱۲۴۳ شهر کشور در تابستان سال جاری 547 شهر با تنش آبی مواجه بودند". شاید گذر از این جمله ساده باشد؛ اما اگر بدانیم که تنش آبی به معنای کمبود آب آشامیدنی برای مردمان همین سرزمین است، شاید دقایقی ذهنمان به این موضوع مشغول شود.

"از مجموع ۱۲۴۳ شهر کشور در تابستان سال جاری 547 شهر با تنش آبی مواجه بودند". شاید گذر از این جمله ساده باشد؛ اما اگر بدانیم که تنش آبی به معنای کمبود آب آشامیدنی برای مردمان همین سرزمین است، شاید دقایقی ذهنمان به این موضوع مشغول شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بحران و تنش آبی که به طور مداوم از آن صحبت می شود حال تقریبا نیمی از کشور را فراگرفته به طوری که بر اساس گفته های مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور تابستان امسال شهر های زیادی با تنش آبی مواجه بوده اند.

شاید کلمه تنش آبی برای تهرانی ها و حتی شهرهایی که هر روز با بازکردن شیر آب منزل خود فوران آب را می بینند خیلی ملموس نباشد اما نمی توان این واقعیت را انکار کرد که مردمانی در این کشور برای تامین آب آشامیدنی با مشکلاتی روبرو هستند.

گرچه در این میان مسوولان آبی اقداماتی را انجام داده اند اما مشکل همیشگی منابع مالی سد بزرگی برای مسوولان آبی است اما با این وجود و بر اساس سناریوهای تنظیم شده قرار است که تعداد شهر های دارای تنش آبی در سال آینده به 392 شهر کاهش یابد.

از سوی دیگر میزان نزولات آسمانی نیز در حل این مساله نقش مهمی دارد و بر اساس آخرین آمار اعلام شده در این زمینه مجموع میزان بارش‌ها از ابتدای سال آبی جاری تا پایان هفته گذشته 149 میلی‌متر بوده که نسبت به متوسط بلندمدت کاهشی 4.5 تا 5 درصدی داشته است، اما با این وجود و بر اساس اعلام مسوولان آبی تلاش می‌شود با مدیریت مصرف و مدیریت فشار در شهرهای کشور به‌جای جیره بندی، بتوانیم پیک مصرف آب سال آینده در تابستان 95 را بدون مشکل سپری کنیم.

همچنین بر اساس پیش بینی های صورت گرفته از مجموع مراکز استانهای کشور، در تابستان 95 شهرهای بندرعباس، بوشهر، شیراز، کرمان، مشهد و همدان با مشکل در تأمین آب و تنشهای آبی مواجه خواهند بود.

به طور کلی با توجه به شرایط بحرانی 15 ساله کشور به نظر می رسد که مدیریت مصرف دیگر وظیفه همه سازمان ها و حتی مردم باشد چرا که اگر مدیریت نحوه مصرف آب صورت نگیرد قطعا این تنش آبی تمام کشور را فرا خواهد گرفت لذا باید با ایجاد برنامه ریزی مدون و منسجم به فکر حل این شرایط بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۹ ۰۱:۴۵

وقتي بدون کارشناسي سد ساخته يا چاه حفر ميشد براي آنکه محصولاتي مثل هندوانه توليد بشه، کسي معترض نبودند. واقعيت اين است که ما قادر به کشت يک سري از محصولات کشاورزي ديگر نيستم و منابع آبي کشور پاسخوگوي نياز جمعيت 80 مليوني نيست