• جمعه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94121408893
  • خبرنگار : 30057

خرازی خبر داد

افتتاح آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز در اوایل سال آینده

افتتاح آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز در اوایل سال آینده

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راه‌اندازی آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز در کشور خبر داد و گفت: این آزمایشگاه اوایل سال آینده در دانشگاه تهران افتتاح خواهد شد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از راه‌اندازی آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز در کشور خبر داد و گفت: این آزمایشگاه اوایل سال آینده در دانشگاه تهران افتتاح خواهد شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکترسید کمال خرازی در مراسم گرامیداشت هفته آگاهی از مغز با اشاره به راه‌اندازی آزمایشگاه نقشه‌برداری مغز، اظهار کرد: تجهیزات این آزمایشگاه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه شده و در حال نصب است و تمام دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور می‌توانند از خدمات این آزمایشگاه بهره مند شوند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی اظهار کرد: آزمایشگاه نقشه برداری مغز پس از دو سال تلاش، اوایل سال آینده در دانشگاه تهران افتتاح می‌شود.

خرازی با اشاره به پروژه‌های در حال اجرای ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی خاطرنشان کرد: از جمله پروژه‌های در حال اجرای این ستاد ساخت الکترودهایی است که برای درمان بیماری‌هایی همچون پارکینسون کاربرد دارند.

به گفته وی، این تحقیق مراحل آزمایشگاهی خود را سپری کرده و تحقیقات در فاز حیوانی ادامه دارد.

خرازی تعداد سلول‌های عصبی مغز را 100 میلیارد سلول ذکر کرد و ادامه داد: هر سلول مشابه یک پردازشگر عمل کرده و هزاران اتصال نورونی را در مغز ایجاد می‌کند؛ از این رو کارکرد مغز در قالب یک «شبکه» رخ خواهد داد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی، مغز را شبکه عظیمی از اطلاعات و داده پردازی دانست و اضافه کرد: ورود داده‌ها از طریق یادگیری‌های معنادار موجب تقویت مغز خواهد شد.

خرازی در عین حال یادآور شد: مغز انسان دچار فرتوتی و پیری می‌شود، ولی درحال حاضر پژوهشگران دنیا تحقیقات مختلفی را در دستور کار دارند تا بتوانند راهکارهایی برای جوان ماندن و جلوگیری از فرتوتی مغز انسان ارائه دهند.

وی با اشاره به رشد و روند بیماری آلزایمر تصریح کرد: فعالیت مغز می‌تواند عامل مهمی برای جلوگیری از این بیماری باشد، از این رو فکر کردن و انجام کارهای علمی بهترین راهکارهای مقابله با بیماری آلزایمر است.

خرازی با تاکید بر ضرورت رعایت اصول بهداشت مغز خاطرنشان کرد: مردم باید مراقب افراد سوء استفاده کننده در این زمینه باشند و به کسانی که از دانش و تخصص لازم برخوردار نیستند، مراجعه نکنند.

به گزارش ایسنا، مراسم بزرگداشت هفته «آگاهی از مغز» برای نخستین بار در کشور در تهران و هفت شهر دیگر کشور برگزار شد.

برنامه‌های این هفته با همکاری سازمان‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش، شهرداری تهران، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و انجمن‌های علمی و پژوهشی در تهران و هفت مرکز استان دیگر اجرا شد که مهمترین برنامه این هفته، برگزاری همایش بزرگ علمی، اجتماعی و آموزشی است که برای نخستین بار در 13 اسفندماه امسال در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۱۴ ۱۸:۰۹

چه عالي