• چهارشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 94120503456
  • خبرنگار : 71505

پاسخ شهرداری تهران به عرضه گیلاس 100 هزار تومانی

شبکه‌های مویرگی قاچاق میوه در باراندازهای متروکه پایتخت

شبکه‌های مویرگی قاچاق میوه در باراندازهای متروکه پایتخت

سالهاست که معضل قاچاق میوه، گریبان کشاورزان کشور را گرفته و علیرغم زیان‌های جبران‌ناپذیر به تولید و اشتغال همچنان واردکنندگان بدون هیچ مشکل و مانعی به واردات خود ادامه می‌دهند. میوه‌ها از مرزها تا پایتخت قاچاق می شوند و در سطح شهر با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسند.

سالهاست که معضل قاچاق میوه، گریبان کشاورزان کشور را گرفته و علیرغم زیان‌های جبران‌ناپذیر به تولید و اشتغال همچنان واردکنندگان بدون هیچ مشکل و مانعی به واردات خود ادامه می‌دهند. میوه‌ها از مرزها تا پایتخت قاچاق می شوند و در سطح شهر با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسند.

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، همه مسئولین بر ادامه این روند انتقاد دارند تا جایی که مهدی چمران در دویست‌ و چهل و یکمین جلسه رسمی شورای شهر چهارم از عرضه گیلاس 100 هزار تومانی در پایتخت انتقاد کرد و افزود: از تلاش تعزیرات، وزارت صنعت و پلیس در برخورد با عرضه میوه قاچاق تشکر می‌کنم اما این اقدامات کافی نیست چرا که در میدان اصلی تره‌بار فروش میوه خارجی قاچاق هنوز انجام می‌شود و شنیده‌ام که گیلاس کیلویی 100 هزار تومان نیز در میدان و در این فصل ارائه می‌شود که باید فقها اعلام کنند که آیا خرید گیلاس کیلویی 100 هزار تومان در این شرایط حلال یا حرام است؟ و امیدوارم دستگاه‌های مربوطه در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.

مسئول و غیرمسئول ندارد، مبارزه با واردات میوه قاچاق بر عهده همگان است

مجتبی شاکری دیگر عضو شورا نیز در تذکر پیش از دستوری گفت: پاسخ شهرداری در خصوص عرضه میوه‌های قاچاق و خارجی قانع کننده نیست؛ میدان مرکزی، باسکول و ماشین‌های تردد کننده در میدان اصلی میوه و تره بار در اختیار شهرداری است و این سلب تکلیف قانع کننده نیست.

محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در گفتگویی جمع‌آوری میوه‌های قاچاق را وظیفه وزارت جهاد عنوان کرد و ادامه داد که بعد از انتزاع بخشی از وظایف وزارت صنعت، در اواخر سال 91 از جمله مسئولیت تنظیم بازار، واردات، بازرگانی، خرید و فروش محصولات کشاورزی و از جمله میوه به وزارت جهاد کشاورزی محول شده است . براساس گزارشی که در اختیار داریم، به صورت مرتب واردات میوه‌های قاچاق از غرب و جنوب شرقی کشور در قالب کوله‌بری صورت می‌گیرد و این میوه‌ها به صورت رسمی وارد نشده است.

در حالی وزیر صنعت، معدن و تجارت متولی مبارزه با قاچاق میوه را وزارت جهاد کشاورزی می‌داند، که وزیر جهاد کشاورزی واردات میوه قاچاق را ناشی از نابسامانی در مرزها عنوان کرده و برخی مسئولین وزارت جهاد کشاورزی از جمله معاون وزیر جهاد کشاورزی معتقدند میادین میوه و تره‌بار شهرداری نباید جولانگاه عرضه میوه‌های خارجی باشند.

به گفته معاون وزیر جهادکشاورزی، مبارزه با قاچاق میوه از آنجا که دستور مؤکد مقام معظم رهبری است، مسئول و غیرمسئول ندارد، مبارزه با واردات میوه قاچاق بر عهده همگان است و همه در مقابل این موضوع مسئول هستند.

محمدرضا اکبری معاون سازمان میادین و مدیر میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهرداری تهران در گفت وگو با خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در برابر انتقادات شورایی‌ها با بیان اینکه محال است تخلفی مانند ورود میوه قاچاق به این میادین از چشم ناظران ما پنهان بماند، این ادعاها را تایید نکرد.

وی گفت: در سطح شهر تهران حدود 6 درصد و تنها حدود 200 مکان عرضه میوه و محصولات کشاورزی متعلق به سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار است که همگی از یک نرخ نامه واحد تبعیت می کنند که در آن محصولات مجاز همراه با قیمت مشخص شده است.

وی افزود: تمام میادین و بازارهای سطح شهر چه غرفه های عادی، نمونه و دستچین موظف به رعایت این نرخ نامه هستند و ناظرین حاضر در میادین و بازارها بر نحوه اجرای این نرخ نامه نظارت می کنند بر همین اساس با سازوکار موجود موضوع ورود میوه‌های قاچاق به میادین سطح شهرغیر ممکن است.

وی تاکید کرد: در تمامی میادین و بازارهای سازمان از شمال تا جنوب شهر نرخ‌نامه واحد و یکسان اجرا می‌شود و میادین و بازارهای بالای محور میدان انقلاب نیز بر اساس نرخ‌نامه فعالیت می کنند و محصولات و نوع آنها مشخص هستند و محال است تخلفی مانند ورود میوه قاچاق به این میادین از چشم ناظران ما پنهان بماند. رصد مستمر در میادین و بازارها انجام می شود و با قاطعیت اعلام می کنم که امکان ورود میوه قاچاق به میادین سطح شهر وجود ندارد.

مدیر میدان مرکزی میوه و تره بار شهرداری تهران درخصوص ورود میوه قاچاق به میدان مرکزی گفت: بر اساس تقسیم بندی که در میان دستگاه های مسئول انجام شده است موضوع قاچاق و مقابله با آن بر عهده وزارت صنعت معدن تجارت، گمرک و بازرسی اتاق اصناف است و به لحاظ قانونی شهرداری تهران هیچ اختیاری در این بحث ندارد.

وی تاکید کرد: شهرداری تهران برابر قانون نمی‌تواند پلمپ کانتینرهای را جهت بازرسی باز کند، این کار برعهده دستگاه‌های کاشف مانند بازرسی اتاق اصناف است. البته در میدان مرکزی تفاهم‌نامه ای میان صنعت، معدن و تجارت و بازرسی اتاق اصناف انجام شده که در بحث بازرسی‌ها اتاق اصناف نیز با داشتن حق بازرسی و کشف به موضوع میوه های قاچاق ورود داشته باشد.

وی ادامه داد: شهرداری تهران نیز درتعاملی مستمر ضمن در اختیار گذاشتن امکانات خود در بازرسی ها نیز به بازرسان اتاق اصناف کمک می‌کند. در حقیقت با توجه به حضور همکاران سد معبر ما در سطح میدان مرکزی به صورت 24 ساعته بسیاری از کشفیات محصولات قاچاق در میدان مرکزی بر اساس گزارشات همکاران ما بوده است.

اکبری با اشاره به رفت و روب، نگهداری فضای سبز و مبلمان شهری، تامین روشنایی در میدان مرکزی به عنوان وظایف شهرداری تهران، تاکید کرد: در هیچ کجای قانون کشف و بازرسی به عنوان وظایف شهرداری تهران در میدان مرکزی عنوان نشده و تخصص این کار را نداریم اما عقب هم نشسته ایم و در این موضوع نظاره گر نیستیم بلکه در کنار بازرسان اتاق اصناف در موضوع قاچاق میوه و حتی موارد دیگری از جمله قاچاق همکاری داریم.

وی افزود: به اتاق اصناف اعلام کردیم این آمادگی در نیروهای سازمان میادین وجود دارد که با آموزش توسط شما به محض مشاهده موارد مشکوک توسط همکاران ما به کارشناسان بازرسی اتاق اصناف گزارش داده شود. مواردی بوده که محصول قاچاقی توسط بازرسی توقیف شده اما محلی برای نگهداری آن نداشته اند، شهرداری سوله و انبارهای لازم را در اختیار آنها گذاشته است. بی تردید برای رفاه حال شهروندان مانند همیشه شهرداری تهران همکاری و تعامل مستمری با دستگاه های ذیربط در میدان مرکزی داشته است.

باراندازها و سردخانه های اطراف میدان مرکزی شبکه مویرگی پخش میوه قاچاق در سطح شهر تهران را تشکیل داده اند.

وی در پاسخ به مقابله جدی‌تر با میوه های قاچاق در سایه همین تعاملات به عنوان خواست اعضای شورای اسلامی شهر تهران، گفت: با فضای ایجاد شده در میدان مرکزی، هیچگاه قاچاقچی مستقیما محصول قاچاق را به میدان مرکزی نمی آورد بلکه کالای خود را در بارندازهای اطراف تهران دپو می‌کند و از میدان مرکزی به عنوان ویترین و محلی برای جذب مشتری استفاده می کند، به طوری که تنها یک جعبه از میوه قاچاق خود را به میدان می‌آورد و به مشتری اعلام می کند میزان درخواستی را به آدرس اعلام شده توسط مشتری ارسال می کند.

وی ادامه داد: در میدان مرکزی با وجود بازرسان و رقابت میان خود حجره داران که تخلف همکاران خود را گزارش می کنند، قاچاقچی اقدام به عرضه محصول نمی‌کند. در ساعات بامدادی اطراف میدان مرکزی اتوبوس‌ها، میوه‌های قاچاق را تخلیه و درجا توسط وانت‌ها به محل‌های مختلف برای فروش ارسال می شود این محصول حتی وارد میدان مرکزی نمی شود.

در میدان مرکزی به لحاظ قانونی شهرداری نه کاشف است و نه مجوزی برای ورود به موضوع میوه های قاچاق دارد

وی تاکید کرد: امروز باراندازها و سردخانه‌های اطراف میدان مرکزی شبکه مویرگی پخش میوه قاچاق در سطح شهر تهران را تشکیل داده اند. باسکول ها در میدان مرکزی در اختیار شهرداری است اما هیچ قاچاقچی غیر حرفه ای نیز کالای قاچاق خود را برای وزن کشی در وزن بالا به میدان نمی آورد چرا که معمولا محصول بالای چهار تن با این باسکول‌ها وزن می شود. قطعا قاچاقچی در این حجم محصول خود را به میدان مرکزی وارد نمی کند در وزن های پایین تر نیز در داخل حجره ها باسکول های تا وزن یک تن وجود دارد که از اختیار ما خارج است.

مدیر میدان مرکزی میوه و تره بار شهرداری تهران بازرسی و شکستن پلمپ کالایی که برای وزن کشی به باسکول ها مراجعه می کنند، خارج از اختیارات شهرداری تهران دانست و افزود: به لحاظ قانونی محدودیتی وجود ندارد که کالایی که به باسکول ها مراجعه می کنند حتما میوه باشد ضمن اینکه اختیار بازرسی آن را نیز نداریم. درحقیقت در میدان مرکزی به لحاظ قانونی شهرداری نه کاشف است و نه مجوزی برای ورود به موضوع میوه های قاچاق دارد ضمن اینکه در این میدان قوانین نظام صنفی حکمفرما است و سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران هیچ کجای این قانون بعنوان متولی بحث دیده نشده است.

وی ادامه داد: به بازرسی اتاق اصناف پیشنهاد داده‌ایم که شهرداری امکانات در اختیار آنها قرار خواهد داد تا بازرسان آنها در محل باسکول‌ها مستقر شوند و با اختیارات قانونی که دارند این نظارت را در این مرحله نیز اعمال کنند.

کشف 20 گالن ماده اولیه تولید شیشه در میدان مرکزی

اکبری با تایید احتمال عرضه گیلاس کیلویی 100 هزار تومان در میدان مرکزی، گفت: ممکن است این امر وجود داشته باشد اما قطعا در حد محدود یک یا دو جعبه به شکل ویترینی و تنها برای جذب مشتری ولی عرضه گسترده چنین محصولی در این میدان نیز غیر ممکن است. هرچند که در این زمینه نیز سازمان مدیریت میادین ناظر و کنترل کننده نیست بلکه سازمان صنعت ، معدن و تجارت دستگاه ناظر می‌باشد .

اکبری تاکید کرد: بسیاری از کشفیات در میدان مرکزی بر اساس گزارشات گشت های شهرداری تهران انجام شده است از جمله کشف 20 گالن ماده اولیه تولید شیشه که هفت ماه پیش توسط گزارش گشت های ما به نیروی انتظامی انجام شد.

وی در پاسخ به این سوال که" در برخی میادین سطح شهر گاهی تخلفاتی با وجود ناظرین دیده می شود آیا ممکن است ورود میوه قاچاق به این میادین از دید ناظرین پنهان بماند؟"گفت: بسیار بعید است چرا که علاوه بر نطارت مستمر سازمان ، عرضه اینگونه محصولات بدلیل نرخنامه واحد و عدم امکان عرضه خارج از نرخ‌نامه های سازمانی برای بهره برداران و عرضه کنندگان غرف نیز صرفه اقتصادی ندارد و نهایتا باید محصول خود را بر اساس قیمت تعیین شده در نرخ نامه ما که بسیار پایین تر از قیمت خرید اینگونه محصولات می‌باشد عرضه کند.

حال این سوال مطرح می شود که برخی میوه‌های قاچاق که اصطلاحا به آنها "سردرختی" گفته می شود مانند گیلاس که مقاومت کمی دارند و در شرایط ویژه باید حمل و نقلشان انجام شود، چگونه به صورت کوله‌بری وارد کشور می‌شوند؟ بی‌تردید انتقال چنین میوه‌هایی با کانتینرهای خاص و فراهم کردن شرایط مناسب وارد کشور شدنی است که این امر هم بیشتر از مبادی قابل رویت و کنترل میسر به نظر می‌رسد، حال اینکه چگونه کانتینرهای قاچاق میوه از نقطه صفر مرزی تا قلب پایتخت به سلامت می رسند، پرسشی است که همچون سایر کالاهای قاچاق بدون پاسخ مانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۲-۰۶ ۰۱:۴۵

جات خالي جناب خان