• سه‌شنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94112717371
  • خبرنگار : 71021

مقام ارشد وزارت خارجه روسیه:

ویزای گردشگری ایران و روسیه لغو نمی‌شود

ویزای گردشگری ایران و روسیه لغو نمی‌شود

در حالیکه تهران با آغوش باز به استقبال از روسیه به عنوان مهمان ویژه‌ نهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری می‌رود، وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرده است، روسیه و ایران درباره‌ی لغو متقابل ویزای توریستی، مشورت و گفت‌وگو نمی‌کنند.

در حالیکه تهران با آغوش باز به استقبال از روسیه به عنوان مهمان ویژه‌ نهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری می‌رود، وزارت امور خارجه این کشور اعلام کرده است، روسیه و ایران درباره‌ی لغو متقابل ویزای توریستی، مشورت و گفت‌وگو نمی‌کنند.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، «زمیر کابولوف»، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور افغانستان و رییس دپارتمان دوم آسیای وزارت امور خارجه این کشور درباره لغو ویزای توریستی ایران و روسیه به خبرگزاری "ریانووستی" گفت: مشورتی فعلا صورت نمی‌گیرد. بیانیه‌هایی درباره‌ی اهداف و مقاصد وجود دارد. ما از طرف خودمان فعلا پیشنهادی نداشتیم، برای این‌که منتظر هجوم گسترده‌ی گردشگران ایرانی نیستیم. کسی که می‌خواهد از کشور ما دیدن کند می‌تواند بدون مشکل، ویزای گردشگری بگیرد.

این مقام رسمی روسیه از تصمیم ایران برای لغو یک‌جانبه ویزای توریستی با روسیه استقبال کرد و گفت: «این ایده عالی است. بسیار خوب است اگر ویزاها را لغو کنند.» کابلوف یادآوری کرد: در این راستا هم‌اینک به دستاورد مهمی رسیدیم و یادداشتی در باره تسهیل رژیم روادید برای یک تعداد از شهروندان به امضا رسیده است.

پیش از این مهدی سنایی، سفیر ایران در روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «ریانووستی» گفته بود وی لغو یک‌جانبه روادید را بعید نمی‌داند.

آذرماه 94 رؤسای جمهور دو کشور، موافقت‌نامه‌ای را امضا کردند که در جریان آن، فرایند صدور ویزا برای شهروندان ایرانی و روس نباید بیشتر از سه روز کاری باشد.

در این موافقت‌نامه آمده است: این سند با هدف تسهیل تردد اتباع دو کشور بر اساس عمل متقابل بوده و شرایط را برای تبادل هیات‌های تجاری، علمی و فنی میان دو کشور آسان‌تر می‌کند.

براساس این موافقت‌نامه، سفارت‌خانه‌ها و سرکنسولگری‌های روسیه و ایران می‌توانند نسبت به صدور روادید چند بار ورود با اعتبار یک‌ سال برای افرادی که شامل یکی از گروه‌های تعیین شده در متن سند است اقدام کنند، به شرطی که دریافت‌کننده قبلا یک‌بار در سال‌های گذشته روادید یک‌بار ورود به کشور میزبان را دریافت کرده باشد. سفارت‌خانه‌ها و سرکنسولگری‌های دو کشور همچنین مجاز به صدور روادید 5 ساله خواهند بود. مدت زمانی برای صدور روادید چند بار ورود تعیین‌شده، 10 روز کاری است.

این موافقت‌نامه فقط به تسهیل فرآیندهای صدور ویزا مربوط می‌شود و بندی درباره‌ی لغو آن ندارد، با این حال از همان یک سال پیش، سفیر ایران در روسیه بارها از احتمال لغو روادید دو کشور سخن گفته است.

مسعود سلطانی‌فر، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در گفت‌وگویی که اخیرا با خبرگزاری "اسپوتنیک" روسیه داشته، از ارسال پیشنهاد لغو روادید دو کشور به مراجع ذی‌صلاح خبر داد و اظهار کرد: وزارت خارجه و دولت جمهوری اسلامی ایران با آن موافق هستند و ذهنیت بسیار خوبی در میان مسؤولان دو کشور در این زمینه وجود دارد و در مرحله اول پیشنهاد شده دارندگان گذرنامه‌های سیاسی و خدمت، لغو روادید شوند و در مراحل بعدی برای همه اتباع دو کشور لغو روادید صورت گیرد، چرا که تسهیل سفر گردشگران روسیه به ایران و همچنین گردشگران ایرانی به روسیه خیلی مهم است.

او همچنین به هدف‌گذاری ایران برای جذب دست‌کم 2 تا 5 درصد از 44 میلیون گردشگر روس که در سال 2014 به خارج از این کشور سفر داشته‌اند، اشاره کرده و یادآور شده است: برای جذب یک تا دو میلیون گردشگر روس قطعا باید تسهیلات وامکانات خاصی فراهم شود.

از سوی دیگر نیکلای لویچف، معاون سخنگوی دومای دولتی روسیه نیز چندی پیش از پیشنهاد لغو روادید دو کشور استقبال کرده و گفته بود: سال گذشته توریست‌های روس دو مسیر محبوب برای استراحت داشتند، مصر و ترکیه. ایران با رنگ و بوی شرقی باستانی‌اش قابلیت آن را دارد که این جای خالی را پر کند. البته ممکن است خیلی فوری نباشد، اما در آینده امکان آن وجود دارد.

او برخلاف وزارت خارجه این کشور معتقد است: شرایط برای لغو ویزا در حال حاضر بسیار مطلوب است، چون ارتباط مسکو و تهران در حال صعود است.

در ایران اما برخی به این لغو روادید چندان امیدوار نیستند، چون معتقدند ایران در سلیقه روس‌ها نیست.

محمدحسن کرمانی، ‌رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران به خبرنگار ایسنا گفت: لغو ویزای ایران و روسیه، منفعتی یک‌طرفه آن هم فقط برای روس‌ها دارد.

او معتقد است: دست‌کم در شرایط حاضر و با بازاریابی موجود، روس‌ها به ایران سفر نمی‌کنند، چون شرایط اجتماعی ما برای جامعه روس مهیا نیست، شرایطی که از لوازم اولیه برای سفر روس‌ها به شمار می‌آید و هیچ ایرادی هم به آن وارد نیست، چون بخشی از فرهنگ مردم روسیه به حساب می‌آید، اما ایران خواستگاه روس‌ها نیست.

وی با چنین استدلالی بیان کرد: لغو ویزا، منافع یک طرفه‌ای را برای روس‌ها تامین می‌کند، چون از همین حالا که ویزا لغو نشده، بسیاری از همکاران ما دنبال افزایش ظرفیت سفر و پرواز روسیه هستند و برای جذب گردشگران روس برنامه‌ای ندارند.

ابراهیم پورفرج، رییس جامعه تورگردانان نیز با آن‌که معتقد است ایران در سلیقه سفر بیشتر گردشگران روس نیست، اما یقین دارد با تغییر شرایط و استراتژی شرکت‌های گردشگری این کشور می‌توان این سلیقه را تغییر داد.

با وجود میل برای تغییر ذائقه‌ی روس‌ها و آسان کردن راه ورود به ایران، به نظر می‌رسد وزارت خارجه این کشور چندان از این پیشنهاد استقبال نکرده است؛ طرحی که از حدود یک سال پیش به دولت روسیه پیشنهاد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۲۷ ۱۰:۵۳

بايد در کيش قشم هتل با ساحل اختصاصي به کشور روسيه اجاره داد مثلا هتل داريوشو پرسنل هتل ها هم بايد کاملا روس باشه و به هشون ازداي بيشتري داد البته در محوطه هتل و در اصفهان شيراز هم بايد هتل اجاره داد البته بايد سرويس بهداشتي تميز و هم ايراني هم فرنگي در محوطه اثار باستاني ايجاد کنيم و حتي پولي هم باشه ولي تميز و مرتب