• سه‌شنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 94112013175
  • منبع : معاونت امور مطبوعاتی

تبلیغ نامزدهای انتخابات در کدام رسانه‌ها ممنوع است؟

تبلیغ نامزدهای انتخابات در کدام رسانه‌ها ممنوع است؟

اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در اطلاعیه‌ای ضمن اشاره به برخی از مهمترین رسانه‌های دارای منع قانونی تبلیغات نامزدهای انتخابات، یک سامانه پیامکی برای دریافت گزارش‌های مردمی از تخلفات احتمالی را اعلام کرد.

اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی در اطلاعیه‌ای ضمن اشاره به برخی از مهمترین رسانه‌های دارای منع قانونی تبلیغات نامزدهای انتخابات، یک سامانه پیامکی برای دریافت گزارش‌های مردمی از تخلفات احتمالی را اعلام کرد.

به گزارش بخش رسانه ایسنا، متن اطلاعیه اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی به این شرح است:

«مطابق ماده ٥٩ قانون انتخابات، استفاده از بیت المال در مقاصد انتخاباتی مجاز نیست و رسانه‌های دولتی یا متعلق به نهادهای عمومی، از تبلیغ له یا علیه نامزدها منع شده‌اند.

بر این اساس فهرست مهمترین مؤسسات مطبوعاتی، روزنامه ها و خبرگزاری های مشمول این ممنوعیت به شرح زیر اعلام می شود:

مؤسسات مطبوعاتی (کلیه رسانه‌های مؤسسه):

اطلاعات،‌ ایران، خراسان، کیهان،‌ همشهری

روزنامه‌ها:

اصفهان زیبا، تهران تایمز، حمایت،‌ جام جم، شهرآرا، شهروند، صمت، فرهیختگان، قدس، هگمتانه

خبرگزاری‌ها:

آنا، ایبنا، ایرنا، ایسنا،‌ ایکنا، ایمنا، برنا، پانا، تسنیم، حوزه، خانه ملّت، دانشجو، شبستان، فارس، مهر، میزان

همچنین هفته نامه ها،‌ ماهنامه ها و پایگاه های خبری مشابه نیز مشمول این قاعده هستند. آخرین وضعیت رسانه ها (و از جمله نام صاحب امتیاز آنان) همواره با مراجعه به سامانه جامع رسانه های کشور (e-rasaneh.ir ) قابل دسترسی است.

خوشبختانه جامعه رسانه ای کشور و بویژه رسانه های یاد شده به قانون پایبندند و این اداره کل نیز به وظایف خود عمل می کند امّا برای بهره‌گیری از نظارت عمومی در جهت شفافیت و اجرای قاطعانه و بدون تبعیض قانون و به منظور اطمینان بخشی به جامعه و نامزدهای انتخاباتی، سامانه پیامکی ٥٠٠٠٢٠٢٠٥ در نظر گرفته شده است تا گزارش‌های مردمی از تخلفات احتمالی، دریافت و ضمن تذکر قانونی به نشریه، به مبادی قانونی و مراجع قضایی نیز اعلام شود.»

در ماده ٥٩ قانون انتخابات آمده است:

انجام هر گونه فعالیت تبلیغاتی از تاریخ اعلام رسمی نامزدها برای نامزدهای نمایندگی مجلس از صدا و سیما و میز خطابه نماز جمعه و یا هر وسیله دیگری که جنبه رسمی و دولتی دارد و فعالیت کارمندان در ساعات اداری و همچنین استفاده از وسایل و سایر امکانات وزارتخانه ها و ادارات،‌ شرکتهای دولتی و مؤسسات وابسته به دولت و شهرداریها و شرکتها و سازمانهای وابسته به آنها و نهادها و مؤسساتی که از بودجه عمومی (به هر مقدار) استفاده می کنند و همچنین در اختیار گذاشتن وسایل و امکانات مزبور ممنوع بوده و مرتکب جرم شناخته می شود.

تبصره ١- مؤسسات و نهادهایی که دارایی آنها از اموال عمومی است،‌ همانند بنیاد مستضعفان مشمول این ماده می باشند.

تبصره ٢- نشریات و مطبوعات متعلق به سازمانها،‌ وزارتخانه ها، ادارات، نهادها و مؤسسات یاد شده در متن این ماده، حق تبلیغ برای نامزدهای انتخاباتی را ولو به صورت درج آگهی ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha