• یکشنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94111811521
  • منبع : مطبوعات

بایدها و نبایدهای جراحی پیشرفته اندومتریوز

بایدها و نبایدهای جراحی پیشرفته اندومتریوز

رییس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا ضمن اشاره به رتبه مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در انجمن جراحی‌های کم تهاجمی زنان انگلستان، مواردی را درباره بیماری آندومتریوز متذکر شد.

رییس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا ضمن اشاره به رتبه مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا در انجمن جراحی‌های کم تهاجمی زنان انگلستان، مواردی را درباره بیماری آندومتریوز متذکر شد.

به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمد‌مهدی آخوندی گفت: آمار انجمن جراحی‌های کم تهاجمی زنان انگلستان نشان می‌دهد که در سال 2015 مرکز درمان ناباروری ابن سینا، با انجام 52 عمل جراحی اندومتریوز پیشرفته، رتبه پنجم را در میان مراکز تحت نظارت و استاندارد این انجمن کسب کرده است. رتبه اول تا چهارم به ترتیب متعلق به مرکز آکسفورد با ۷۴ عمل جراحی، بیمارستانUCLH لندن با ۶۷ عمل، CEMIG در بیمارستان سنت پیترز با ۶۱ عمل و مرکز ویرال در لیورپول با ۵۸ مورد بوده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر جراحی‌های پیشرفته اندومتریوز مطابق با استانداردهای روز دنیا در کشور انجام می‌شود، تاکید کرد: استفاده از استانداردهای بین‌المللی و حضور تیمی از متخصصان زبده در جراحی‌های پیشرفته اندومتریوز در مرکز درمان ناباروری ابن سینا باعث شده که این مرکز جزو مراکز پیشرو در انجام اینگونه اعمال جراحی در کشور باشد.

وی جراحی‌های پیشرفته اندومتریوز را شامل جراحی‌هایی دانست که در آن به جز رحم و تخمدان‌ها، احشاء دیگر لگن مانند روده و لوله‌های حالب نیز درگیر بیماری می‌شوند. لازم است که این نوع از اعمال جراحی توسط جراح زنان با تبحر و تجربه در انجام لاپاراسکوپی پیشرفته بویژه درمان اندومتریوز و با حضور تیمی از متخصصان مانند جراحان کولورکتال و اورولوژیست انجام شود؛ چرا که این جراحی‌ها بسیار حساس‌اند و گاهی چند ساعت به طول می‌انجامد.

دکتر شاهین خزعلی، سرپرست تیم جراحی لاپاروسکوپی پیشرفته و رییس کلینیک اندومتریوز مرکز درمان ناباروری ابن سینا نیز گفت: ما از اواخر سال ۲۰۱۴ میلادی بهBritish Society for Gynaecological Endoscopy پیوستیم. پیوستن به مراکز تحت نظارت BSGE به این معنا است که تمامی جزییات اعمال جراحی و نتایج و عوارض احتمالی به این انجمن گزارش می‌شود تا هم با مراکز انگلستان مقایسه شود و هم به انجام تحقیقات با حجم بزرگ درباره بیماری کمک کنیم. هر سال گروهی از جراحان انگلستان گزیده‌ای از فیلم‌های این جراحی‌ها را بازدید می‌کنند تا از کیفیت کار تیم جراحی در مراکز تحت نظر اطمینان حاصل کنند. تمام بیماران ما تا حداقل دو سال با استفاده از پرسشنامه‌های مخصوص تحت نظر قرار می‌گیرند تا نتایج درمان آنها بررسی و گزارش شود.

خزعلی با اشاره به اینکه اندومتریوز از جمله بیماری‌های زنان است که به جز باروری، زندگی خانوادگی و اجتماعی زنان را هم تحت الشعاع قرار می‌دهد، تصریح کرد: دردهای لگنی قاعدگی، ناباروری و دردهای حین مقاربت مهم‌ترین عارضه‌ های همراه با اندومتریوز هستند. این دردها ممکن است افراد را به مصرف مداوم مسکن‌های ضد التهاب خوراکی مجبور کند یا در مواردی فرد را به جهت دریافت مسکن‌های تزریقی قوی‌تر و حتی مخدرها به بیمارستان و مراکز درمانی بکشاند. مزمن بودن این دردها علائم روانی از جمله بی‌خوابی، اختلالات اضطرابی، تحریک پذیری و در مواردی افسردگی را موجب می‌شود.

وی افزود: با توجه به شروع دردهای قاعدگی مزمن در دهه دوم زندگی، اثرات روانی منفی آن در ابتدای سن بلوغ تا حد زیادی مخرب است. این موارد می‌تواند تعداد بسیاری از زنان مبتلا را که در دوره‌های بسیار سازنده زندگی خود هستند از رفتن به محل کار یا تحصیل خود باز دارد و هزینه‌های فردی و اجتماعی زیادی را به فرد تحمیل کند. غیبت‌های مداوم فرد از محل کار و از

کارافتادگی‌های دوره‌ای منجر به بروز مشکلات کاری و خانوادگی برای وی می‌شود. علاوه برآن با توجه به شیوع بالای بیماری در جامعه، بار مالی تحمیلی به جامعه ناشی از غیبت‌ها و ناتوانایی‌های دوره‌ای این قشر فعال از زنان، از بسیاری از بیماری‌های نادر و ناتوان کننده دیگر بیشتر است. این افراد در طول بیماری خود به طور مداوم مجبور به مراجعه به مراکز درمانی و مصرف داروها هستند که هزینه‌ای دو چندان به نظام سلامت هر کشور وارد می‌کند.

خزعلی که عضو هیات علمی دانشگاه "رویال هالُ وی" لندن و از بنیانگذاران مرکز اندومتریوز و جراحی‌های کم تهاجمی زنان (CEMIG) در بیمارستان سنت پیترز انگلستان نیز است، شیوع این بیماری را در بین زنان در سنین باروری بین 3 تا 10 درصد اعلام کرد و درباره میزان شیوع آن در ایران گفت: پیش بینی می‌شود که حدود 3 میلیون بیمار مبتلا به اندومتریوز در کشور وجود داشته باشد. البته بیشتر این افراد بیماری خفیف یا متوسط دارند که اغلب یا نیازی به درمان ندارند یا به درمان‌های دارویی پاسخ می‌دهند.

بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه ابن‌سینا، وی افزود: آنچه در اطاق عمل انجام می‌شود، نیمی از کار است. وقت گذاشتن برای بیماران و توضیح مفصل و پاسخگویی به سوالات آنها، آموزش مداوم تیم جراحی و تکنیسین‌های اتاق عمل برای انجام جراحی‌های طولانی و حساس، انتخاب صحیح بیمارانی که نیاز به جراحی دارند و بالاخره گسترش آموزش و برگزاری کارگاه‌های تخصصی برای متخصصان زنان علاقمند بخش دیگر کار است.

وی گفت: ما در ایران جراح حاذق و محقق کم نداریم. من تردیدی ندارم که با همکاری یکدیگر می‌توانیم ایران را در حوزه اندومتریوز در دنیا بیش از پیش مطرح کنیم.

گفتنی است؛ بیماری اندومتریوز با حضور بافت نابجای جدار داخلی رحم در سایر قسمت‌های حفره لگن به ویژه اطراف تخمدان‌ها، لوله‌های فالوپ، روده و در مواردی مثانه تعریف می‌شود. این بیماری عموما با درد شدید و دوره‌ای که عموما در دوره قاعدگی شدت می‌گیرند و دردهای حین مقاربت و نیز علائم گوارشی نظیر نفخ شکمی، یبوست یا اسهال و گاهی خونریزی گوارشی همراه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha