رئیس شورای سیاست گذاری سومین همایش بینالمللی تحجر و اسلام آمریکایی گفت: در این همایش، آسیبها و چالشهای فراروی حوزه مبنی بر پیام منشور روحانیت امام (ره) مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین امیننیا در نشست خبری «سومین همایش بینالمللی تحجر و اسلام آمریکایی» که در روزهای 12 و 13 اسفندماه در شهر مقدس مشهد برگزار میشود، با بیان اینکه محورهای این همایش پیام حضرت امام (ره) به حوزههای علمیه است، اظهار کرد: پیام امام (ره) به حوزه های علمیه معروف به «منشور روحانیت» است که از مهمترین پیامهای امام (ره) به حوزه علمیه محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در سوم اسفند سال 67 امام (ره) این پیام مهم(منشور روحانیت) را به حوزههای علمیه فرستاد. یعنی سه ماه قبل از ارتحال و اکنون 27 سال از صدور این پیام مهم و ارزشمند میگذرد و انتظار میرفت حوزههای علمیه به این پیام توجه بیشتری داشته باشد و شرح تفسیری در رابطه با این پیام ارائه بدهند. اما متاسفانه ما در این سالها شاهد این امر نبوده ایم.
رئیس شورای سیاست گذاری سومین همایش بینالمللی تحجر و اسلام آمریکایی با بیان اینکه ما باید ببینیم از حذف و نادیده گرفتن این پیام چه کسانی متضرر می شوند؟ گفت: اولین گروهی که با نادیده گرفتن این پیام متضرر میشود خود حوزه علمیه است. چون این پیام یک تکلیفی را بر دوش حوزه علمیه می گذارد ولی متاسفانه اکنون در جامعه ما خیلی ها اهل تکلیف پذیری نیستند و ترجیح میدهند که یک کار راحت را بپذیرند و به همین دلیل پیام را حذف کرده و یا نادیده گرفتهاند.
وی تاکید کرد: امام (ره) در این منشور دو گروه را به صورت صریح و بی پرده به عنوان دشمنان دین و حوزه معرفی میکنند و آنها را مصداق اسلام آمریکایی میدانند. این دو گروه عبارتند از متحجرین و لیبرالیست ها که مقام معظم رهبری در چهاردهم خرداد در حرم امام (ره) به این موضوع اشاره فرمودند که برخی می خواهند خط امام را تحریف کنند.
رئیس شورای سیاست گذاری سومین همایش بینالمللی تحجر و اسلام آمریکایی با بیان اینکه در این 27 سال حوزه علمیه در باب ترویج منشور امام (ره) کاری انجام نداده است، گفت: بنا براین ما درصدد بر آمدیم تا در مشهد در این رابطه فعالیت و اقداماتی را آغاز کنیم تا منشور روحانیت از مهجوریت خارج شود، لذا از سال 92 همایش به صورت استانی در نصف روز برگزار شد که در آن مراسم آیت الله علم الهدی، مصباح یزدی و رحیم پور ازغدی حضور داشتند و در سال 93 به صورت کشوری در سه شبانه روز برگزار شد و امسال این همایش به صورت بینالمللی برگزار میشود و از اندیشمندان داخل و خارج در این همایش استفاده می کنیم.
امین نیا تاکید کرد: این همایش را باید حوزه های علمیه برگزار می کردند ولی ما هر چقدر صبر کردیم متاسفانه آنها این کار را انجام ندادند. ما در سالهای بعدی همچنان منتظریم که آنها در این عرصه ورود پیدا کنند و ما حاضریم که خدمات لازم را در اختیار آنها قرار بدهیم. اگر حوزه علمیه هم وارد نشود ما هر سال این همایش را از نظر کمی و کیفی گسترش بیشتری می دهیم و از موسسات دعوت میکنیم که در رابطه با منشور روحانیت حضرت امام (ره) با ما همکاری کنند. منشور روحانیت برای گسترش و بسط ظرفیت ویژه ای دارد که باید از آن بهره ببریم.
وی گفت: این همایش دو روزه نیست بلکه همواره پیوست هایی نیز در طول سال دارد. ما در کنار این همایش از فقیه بزرگوار آیت الله میرجوادآقای تهرانی تجلیل میکنیم و در همین جا هم از تمام ارگان ها و نهادهایی که برای برپایی این همایش یاری رساندند تشکر میکنیم.
در ادامه نادر طالب زاده دبیر همایش با بیان اینکه برگزاری این همایش یک کار تخصصی است که خوشبختانه من هم توفیق حضور در آن را داشته ام، عنوان کرد: اکنون با توجه به نوع فیلم سازی که در کشور داریم منتقدان میتوانند راحت تر سخنان خود را ارائه بدهند. ما فیلم تلویزیونی عمار را داریم که برخی از سکانس های فیلم عمار فقط در سالن ها پخش میشود. ما باید برای ترویج برخی از سخنان از فیلم بهره ببریم و این نیازمند کار جهادی است.
وی ادامه داد: این همایش و نشست در یک مقطع حساس زمانی برگزار میشود که انقلاب به ثبات رسیده است و اکنون بحث ترویج فرهنگ انقلاب را در جهان داریم. ما امروز بعد از 25 سال رد پای اسلام آمریکایی که امام (ره) همواره به آن اشاره می کرد را می بینیم و متاسفانه از آن غافل بوده ایم. امیدواریم با کمک مستندسازان جوان بتوانیم این دغدغه را به صورت تصویری بیان کنیم اگر یک فیلم خوب در این رابطه نوشته شود میلیون ها نفر آن را می بینند و حتی می توانیم زیرنویسی داشته باشیم که به تمام کشورها ارسال کنیم.
دبیر همایش تاکید کرد: ما اکنون علاوه بر فیلم عمار فیلم افق نو را داریم که یکی از دغدغه های اساسی ما در این فیلم ها حذف کردن ردپای وهابیت در کشورهای مختلف است که باید با ساختن فیلم به اهداف خود برسیم. ما اکنون برای ترویج اسلام ناب در غرب وظیفه سنگینی بر دوش داریم.
در ادامه امیر یوسف محبی مدیر اجرایی همایش با بیان اینکه ما در همایش امسال به تفرقه افکنی مذهبی که برخی غربی ها می خواهند بین شیعیان و سنی ها به وجود بیاورند به شدت فعالیت داشته ایم، گفت: آنها به صورت هدفمند و زیر نظر سیستم های جاسوسی می خواهند در بین مذاهب تفرقه افکنی هایی ایجاد کنند. آنها اکنون جنگ های قومیتی را کنار گذاشتند و به دنبال ترویج جنگ های مذهبی هستند. آغاز این جنگ ها میتواند به اصل اسلام ضربه بزند. ما در این همایش دو روزه از 120 نفر افراد متخصص و صاحب نظر در سطح کشور و خارج دعوت کرده ایم و در این برنامه ها بحث تحجرگرایی و لیبرالیسم را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.
وی ادامه داد: همچنین به بحث منشور و خطر نفوذ جریان ها در اسلام می پردازیم و بحث اخوت و وحدت مسلمین و مبارزه با جریان های تفرقه افکنانه را در این همایش پیگیری میکنیم و ما روحانیون نمونه ای را در کشور داریم که در بین مردم شناخته شده نیستند که در این همایش از آنها تجلیل میکنیم.
وی گفت: مهمانانی از کشورهای هندوستان، عراق، لبنان، سوریه، لندن، فرانسه، آمریکا و سایر کشورها داریم. همچنین در این همایش از علمای داخل و جریان های مختلف علمی دعوت به عمل آمده است. ما باید بر روی پیام های امام (ره) کار کنیم تا در بین روحانیون و زندگی مردم ترویج پیدا کند.
در ادامه منتظمی مدیر بینالملل همایش با بیان اینکه ما امروز با بحران بزرگ ارزش های اخلاقی روبرو هستیم، تاکید کرد: ما باید نسبت به این بحران ها دغدغه داشته باشیم و رسالت بشری ما ایجاب میکند که درصدد ترویج اساسی رکن های اسلامی باشیم. اکنون از بین ادیان مختلفی که خداوند برای انسان ها قرار داد دین اسلام و مکتب تشیع میتواند رسالت بشری را بر عهده بگیرد.
وی گفت: اکنون ایران یک بازیگر مهم در صحنه بینالمللی است و این هم به دلیل عقبه فکری شیعه است که در کشور جریان دارد. ایران میتواند در جهان حرف های زیادی برای ترویج اصول اسلامی در جهان داشته باشد تا انسان ها بتوانند دوباره به آن ارزش های اخلاقی که مدنظر انسانیت هست، برسند.
انتهای پیام
نظرات