مسئول واحد مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی گفت: دیابت یا بیماری قند، یک اختلال متابولیک (سوخت و سازی) در بدن است.
ثریا منصوری در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه ایلام، با اشاره به اینکه در دیابت نوع دو عوامل ژنتیکی، چاقی و کمتحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند، اظهار کرد: در این بیماری یا توانایی تولید انسولین در بدن از بین میرود یا بدن در برابر انسولین مقاوم میشود و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد.
وی با بیان اینکه نقش اصلی انسولین، پایین آوردن قند خون توسط مکانیزمهای مختلفی است، ادامه داد: دیابت دو نوع اصلی دارد که در دیابت نوع یک، تخریب سلولهای بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین میشود و در نوع دو، مقاوت پیشرونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلولهای بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود.
مسئول واحد مبارزه با بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی خاطرنشان کرد: در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوختوساز کامل گلوکز، کاهش مییابد. ازاین رو میزان قند خون افزایش یافته که به آن هایپرگلیسمی میگویند.
وی تصریح کرد: وقتی این افزایش قند در درازمدت در بدن وجود داشته باشد، عوارض میکروواسکولار دیابت یا تخریب رگهای بسیار ریز در بدن ایجاد میشوند که میتوانند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کنند.
منصوری افزود: دیابت با افزایش ریسک بیماریهای قلبی - عروقی ارتباط مستقیمی دارد. لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا میتواند در پیشگیری از این عوارض موثر باشد و تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.
انتهای پیام
نظرات