• چهارشنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۴ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 94103018637
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

یک متخصص تغذیه:

ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از احساس خستگی دارد

ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از احساس خستگی دارد

ایسنا/آذربایجان شرقی یک متخصص تغذیه اظهار کرد: ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از احساس خستگی دارد، لازم است افراد در رژیم غذایی خود منابع غنی این ویتامین را بگنجانند.

یک متخصص تغذیه اظهار کرد: ویتامین D نقش مهمی در پیشگیری از احساس خستگی دارد، لازم است افراد در رژیم غذایی خود منابع غنی این ویتامین را بگنجانند.

دکتر علیرضا استاد رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان‌ شرقی، گفت: کمبود ویتامین D باعث بروز احساس خستگی و خمودی می‌شود و موثرترین شیوه جذب آن قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید است.

وی ادامه داد: مواد غذایی که در ایجاد خستگی مؤثرند عبارتند از نان سفید بدون سبوس (مثل باگت و لواش و فانتزی)، گوشت قرمز، روغن‌های نباتی جامد، شکر و مواد غذایی فرآوری شده مثل کنسرو، نوشابه و.. . مصرف مواد غذایی محرک مثل چای پررنگ و چای سبز و نوشابه در شب نیز باعث عمیق نشدن خواب شده و خستگی در روز را موجب می‌گردد.

وی اضافه کرد: کربوهیدرات‌های پیچیده مثل نان و غلات سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزی‌ها، غذاهای غنی از پتاسیم و منیزیم، مواد غذاهایی غنی از آهن، مواد غذایی غنی از ویتامین‌های گروه B، منابع ویتامین‌های گروه B شامل مخمر، ماءالشعیر جو، غلات و نان سبوس دار، جگر و انواع گوشت و مواد غذایی غنی از ویتامین C در طول روز بیاد مصرف گردد.

استاد رحیمی توصیه کرد که افراد وعده غذایی صبحانه را به هر بهانه‌ای کنار نگذارند چرا که اگر روز خود را بدون مصرف صبحانه شروع کنیم، در حقیقت منبع اصلی سوخت برای فعالیت روزانه را از دست داده‌ایم.

وی در تشریح مواد غذایی مناسب برای وعده صبحانه گفت: صبحانه می‌تواند شامل شیر، نان و پنیر و گردو یا نان و پنیر و خیار و گوجه فرنگی، عسل، تخم مرغ، خامه و مربا باشد ، به ویژه مصرف کربوهیدارت‌های پیچیده بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه کاهش مصرف شکر و کافئین در جلوگیری از بروز خستگی موثر است، تاکید کرد: مواد غذایی حاوی کافئین شامل قهوه، کاکائو، نوشابه‌های سیاه و چای است. غذاهای چرب و دارای کافئین خواب شما را به هم می‌ریزند.

این متخصص تغذیه در تشریح منابع غذایی حاوی ویتامین D گفت: ماهی آزاد، روغن جگرماهی، کپسول ها و قرص‌های ساخته شده از آن و تخم مرغ منبع غذایی این ویتامین محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha