در پی پخش 10 قسمت از سریال «معمای شاه»، نگارندهی یادداشتی که خواسته نامش محفوظ بماند، به ذکر نکاتی درباره این سریال تاریخی پرداخته است.
در متن یادداشت ارسالی به سرویس تلویزیون و رادیو آمده است:
«بسمه تعالی
خبر مرگ اشرف پهلوی خواهر دوقلوی محمدرضا شاه در شهر مونت کارلو کشور فرانسه از طریق رسانههای داخلی و خارجی مخابره و منتشر شده که هم زمانی آن با پخش سریال «معمای شاه» بر حساسیت افکار عمومی در رصد این خبر افزود.
زندگی این زن رازآلود درباره پهلوی براساس شواهد و قرائن، مستندات تارخی، اسناد متقن و اظهارات و خاطرات عناصر شاخص دربار پهلوی، مملو از هوسرانی، دخالت در قاچاق مواد مخدر، تلاش در جهت ترویج بی بندوباری قشر بانوان و روحیه بیگانهپرستی است.
در دوران حکمرانی محمدرضا شاه، عملکرد خواهرش در سیاستهای داخلی، ارتباطگیری ناسالم با بیگانگان، برپایی مراکز فساد و تلاش در جایگزین کردن فرهنگ غرب به جای ارزشهای دینی بسیار برجسته و مشهود است.
در هفتههای اخیر شبکه یک سیما سریال تلویزیونی و تاریخی «معمای شاه» را آغاز کرده که به مقطع زمانی روی کار آمدن محمدرضا شاه و قدرت گرفتن این خاندان فاسد و خودفروخته و نیز نقش اعضاء خانواده او به ویژه چهره منفور اشرف پهلوی میپردازد.
یکی از ویژگیهای این سریال و چه بسا سختی کار این اثر برای دستاندرکاران ساخت آن، موضوع زنده بودن اغلب عناصر دوران رژیم گذشته است که تماشای آن علاوه بر مردم شریف ایران و به خصوص جوانان و نسل سوم و چهارم انقلاب که دوران ستم شاهی را ندیده و تجربه نکردهاند، جذاب و قابل تأمل است و از سوی دیگر به تصویر کشیدن گوشههایی از زندگی نکبت بار عوامل دوران رژیم منحوس پهلوی است که تاکنون زنده ماندهاند و شاهد بازگو شدن عملکرد و فعالیت ننگین خود هستند.
از محتوای 10 قسمت پخش شده سریال «معمای شاه» آن گونه برمیآید که نویسنده و کارگردان این اثر فاخر به زیبایی توانسته سرسپردگی خاندان سلطنت به بیگانگان و تمکین در برابر خواستههای مقامات اجنبی و اشغالگران را به خوبی بیان کند.
در جریان نمایش این سریال و برملاء شدن جنایتها و خیانتهای دربار پهلوی و وجود بیکفایتی محمدرضا شاه و عوامل حکومتی، دولتمردان و وابستگان به رژیم پهلوی که هم اکنون در کشورهای خارجی و آن سوی مرزها زندگی خفت بار خود را سپری میکنند در مواجهه با واقعیتهای تاریخی که در سریال بازگو میشود بعضا موضع گرفته و به نوعی درصدد تطهیر خویش هستند. اما زهی خیال باطل که وضعیت و عملکرد آنان در حکومت پهلوی دوم چنان مشخص و تیره و تار است که هر انسان منصف و میهن دوستی با هر انگیزه و اعتقادی، وابستگان به رژیم گذشته را خائن و مزدور میداند.
اهتمام رسانه ملی در تولید این سریال و پرداختن به تاریخ معاصر ایران، اقدامی شجاعانه و قابل تحسین است. چرا که توقف در صفحات بسیار دور تاریخ از ذائقههای ماندگار در بخشی از سینمای کشور بوده و چندان رغبتی برای تورق تاریخ معاصر که قطعا اهمیت آن بیش از تاریخ دور است دیده نمیشود. باشد که این مهم، تجربهای روشن و تاثیرگذاری را در فراخنای هنر هفتم برجای گذاشته و چراغ راهی برای دلسوزان عرصهی هنر میهن باشد.»
انتهای پیام
نظرات