مدیرعامل نوسازی و بهسازی شهرداری سمنان گفت: پروژه ثبت جهانی سمنان «شهری در باغ» با حمایت شهرداری سمنان، شورای اسلامی شهر سمنان و سازمانها و ادارات ذیربط در سازمان نوسازی و بهسازی شهر سمنان با ایجاد دبیرخانه دائمی پیگیری این موضوع در دستور کار قرار گرفت.
محمودرضا دارایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، افزود: طرح موضوع سمنان «شهری در باغ» بر پایه شکلگیری ساختار شهر سمنان در بستری تاریخی طبیعی از زمان قدیم تا به امروز است که این شهر را در زمره منحصر بفردترین سکونتگاههای بشری مانند و نیز شهری در آب قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: با مطالعه پژوهشهای میدانی و تهیه مستندات تاریخی علمی از شبکه توزیع آب استخری شهر، این نکته بیش از پیش خودنمایی کرد که شالوده شهر تاریخی سمنان بر اساس نظام مردم نهاد و سنتی تقسیم آب پیریزی شده است. قدیمیترین متون تاریخی مانند کتاب احسن التقاسیم فی معرفة الاقالیم که مربوط به قرن چهارم هجری قمری است و همچنین اشارات مستقیم وقف نامههای معتبر، قدمت این نظام منحصر به فرد را بیش از هزار سال عنوان کردهاند. از اینرو معرفی، حفظ و احیای کالبدی و محتوایی موضوع در سطوح محلی، منطقهای، ملی و جهانی برنامهریزی شد.
مدیرعامل نوسازی و بهسازی شهرداری سمنان از ارتباط و پیوند قوی با سازمانهای بینالمللی نظیر یونسکو و یونیدو جهت ثبت جهانی این پروژه خبر داد و گفت: با توجه به اهمیت موضوع و برقراری جلسات منظم جهت پیشبرد سریع پروژه با دستگاههای اجرایی ذیربط و همچنین سازمانهای بینالمللی نظیر یونسکو و یونیدو، ارتباطات سازنده و پویا برقرار شد.
دارایی اضافه کرد: با توجه به حجم بالای مطالعات و مستندات مورد نیاز، دبیرخانه دائمی پروژه ثبت جهانی سمنان «شهری در باغ» در محل سازمان نوسازی و بهسازی شهر سمنان و با هدایت مستقیم شورای راهبردی این موضوع با حضور نمایندگانی از شورای اسلامی شهر، شهرداری، سازمان جهاد کشاورزی شهرستان، اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان و اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهر سمنان و با همکاری مهندس اسکندری مدیر اجرایی طرح تکاپو تشکیل شد.
وی تصریح کرد: با توجه به ماهیت چند وجهی پروژههای ثبت جهانی، ایجاد زیرساختهای مناسب و دوراندیشانه جهت انسجام در فعالیتهای آتی مدیریت شهری اجتنابناپذیر است در همین راستا اقداماتی به منظور پیشبرد این پروژه در حال انجام است.
مدیرعامل نوسازی و بهسازی شهرداری سمنان از تهیه نقشه پایه گردشگری شهر سمنان جهت توسعه گردشگری در شهر و با توجه به ثبت نظام تقسیم آب به عنوان یکی از این اقدامات خبر داد و گفت: این نقشه میتواند ابزاری مفید به منظور معرفی پروژه ثبت جهانی سمنان «شهری در باغ» در سطح منطقه باشد، همچنین سند راهبرد توسعه شهر سمنان (City Development Strategy) CDS که در چگونگی تعریف و تبیین مسیر حرکت مدیریت شهری نقش بسزایی ایفا خواهد کرد، نیز تدوین شده است.
دارایی اضافه کرد: ساماندهی برخی باغ راهها به شکل نمونه به منظور توجه دادن عموم مردم به وجود این ظرفیت در شهر سمنان در راستای رشد و توسعه بلند مدت گردشگری، برنامهریزی جهت برگزاری همایش و سمینارهای علمی تخصصی با مشارکت مستقیم دانشگاهها به منظور بررسی علمی و تولید اسناد فنی لازم، برگزاری جلسات مستمر به منظور مشارکت دادن سازمانهای مردم نهاد در قالب فعالیتها و تشکلهای مدنی (NGO) به منظور غنابخشی فرهنگی پروژه نظیر شرکت آب بران رودخانه سمنان و انجمن دوستداران میراث فرهنگی سمنان و سفارش ساخت فیلم مستند معرفی نظام سنتی و بومی تقسیم آب در سمنان توسط سازمان نوسازی و بهسازی شهر سمنان از جمله اقداماتی است که به منظور پیشبرد پروژه ثبت جهانی سمنان شهری در باغ در حال انجام است.
وی در پاسخ به این سوال که این ایده و طرح از کجا شکل گرفت و آغاز شد، به ایسنا گفت: برگزاری جشنواره سمنان «شهری در باغ» با محوریت تولید و عرضه محصول انار که در پاییز سال 1393 و با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان و شهرستان سمنان، شورای اسلامی شهر و شهرداری سمنان و سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سمنان برگزار شد، سرآغاز توجهی ویژه به ظرفیتها و سرمایههای طبیعی- فرهنگی شهر سمنان شد، امید است که با همکاری دستاندکاران چشمانداز توسعه پایدار شهر و با در نظر گرفتن جمیع ظرفیتهای ذاتی و محتوایی شهر، بتوان درگاههای جهانی شدن سمنان را گشود.
انتهای پیام
نظرات