کارنامه علمی فرهنگی دبیر و اعضای هیئت علمی دهمین دوره جشنواره شعر فجر معرفی شد.
به گزارش ایسنا، پس از انتخاب دبیر و اعضای هیئت علمی دهمین دوره جشنواره شعر فجر و ابلاغ احکام آنها توسط علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این جشنواره، کار خود را رسما آغاز کرد.
بر اساس این گزارش، دبیری علمی این دوره از جشنواره را اسماعیل امینی به عهده دارد و حسین آهی، زکریا اخلاقی، محمدعلی بهمنی، محمدرضا تقیدخت، مریم حسینی، جواد محقق، بیوک ملکی و علیمحمد مؤدب، اعضای هیئت علمی هستند.
روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، کارنامه دبیر و اعضای هیئت علمی دهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر را به شرح زیر منتشر کرده است:
اسماعیل امینی
دکتر اسماعیل امینی، متولد سال 1342 در تهران است. زبان و ادبیات فارسی را تا مقطع دکتری ادامه داده و این روزها هم در کسوت استاد دانشگاه مشغول به فعالیت است و هم دستی بر آتش فعالیتهای پژوهشی در حوزه ادبیات دارد. او از جمله شاعران و پژوهشگرانی است که با مطبوعات نیز همکاری دارد. از جمله آثار منتشرشده امینی میتوان به «لبخند سعدی»، «شاعر و دلقک دربار»، «لبخند غیرمجاز»، «گزیده شعر طنز از روزگار رودکی تا روزگار خودمان»، «خندمینتر افسانه»، «دکتر بازی» و... اشاره کرد.
امینی عضو هیئت امنای بنیاد شعر و ادبیات داستانی است، دبیریِ علمی نهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر را بر عهده داشته است، ادبیات و هنر را در مقاطع مختلف دانشگاهی تدریس کرده است، در روزنامه جامجم و هفتهنامه کرگدن (ضمیمه روزنامه اعتماد) ستون ثابت دارد. از جمله موفقیتهای او میتوان به کسب رتبه اول بخش تحقیق در جشنواره طنز به خاطر تالیف کتاب «جلوههای طنز در مثنوی» اشاره کرد.
حسین آهی
عضو دیگر هیئت علمی دهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، حسین آهی است. او متولد ۱۳۳۹ در تهران است. آهی شاعر، پژوهشگر و روزنامهنگار است و به زبانهای فارسی، عربی و آلمانی تسلط دارد. از جمله آثار منتشرشده حسین آهی میتوان به «بحور شعر فارسی»، «فهرست کامل عروضی دیوان ناصر خسرو»، «حواشی و تعلیقات و تصحیح المعجم شمس قیس»، «فرهنگ اصطلاحات ادبی»، «فنون شعر فارسی»، «تعلیمات و حواشی درهِ نجفی»، «تصحیح کامل معیارالاشعار خواجه نصیر طوسی»، «فنون ادبی»، «هفتاد قاعده»، «مقدمه و حواشی بر دیوان عمادالدین نسیمی»، «تصحیح و شرح دیوان کامل بیدل» و «تصحیح کامل دیوان شیخ بهایی» اشاره کرد.
آهی از جمله تولیدکنندگان برنامه «با کاروان شعر و موسیقی» بود. او همچنین تولید برنامه «تماشاگه راز» در رادیو فرهنگ و برنامههای ادبی بسیاری در شبکه رادیویی پیام را به عهده داشته است.
زکریا اخلاقی
زکریا اخلاقی، شاعر 53 ساله یزدی، در شهرستان میبد متولد شده است. این شاعر روحانی امام جمعه شهرستان میبد بوده است. از اخلاقی «تبسمهای شرقی» روی پیشخان کتابفروشیها نشسته است. او توانسته عنوان شاعر برگزیده 20 سال دفاع مقدس در سال 1379 را به خود اختصاص دهد. همچنین در دهمین کنگره شعر و قصه طلاب، عنوان شاعر برتر حوزه را از آن خود کرده. اخلاقی در جشنوارههای اول تا سومِ فجر نیز به عنوان شاعر برگزیده انتخاب شده است. وی همچنین مسئولیت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری یزد را به عهده داشته است.
محمدعلی بهمنی
محمدعلی بهمنی شاعر نامآشنا در سال 1327 در بندرعباس متولد شده است. وی دارای نشان فرهنگ و هنر از سوی وزارت ارشاد است و ریاست هیئت علمی هفتمین دوره جشنواره شعر فجر و همچنین عضویت در هیئت علمی هفتمین و نهمین دوره جشنواره شعر فجر را به عهده داشته است. برخی از آثار محمدعلی بهمنی این مجموعههای شعر هستند: «باغ لال»، «گاهی دلم برای خودم تنگ میشود»، «دیوژن امانم بده»، «در بیوزنی»، «این خانه واژههای نسوزی دارد»، «عامیانهها»، «شاعر شنیدنی است»، «من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم» و... .
آثار بهمنی را بسیاری از خوانندگان صاحبنام در تصنیفها و ترانهها خواندهاند. او با رادیوی جمهوری اسلامی ایران همکاری طولانیمدتی داشته است. مسئولیت چاپخانه دنیای چاپ، مدیریت انتشارات چیچیکا، دریافت تندیس خورشید مهر به عنوان برترین غزلسرای ایران در سال 1378، دبیری کارگاههای شعر و دبیری و داوری در بسیاری از جشنوارههای شعر در کشور از دیگر فعالیتهای اوست.
محمدرضا تقیدخت
دکتر محمدرضا تقیدخت همشهری سهراب سپهری است. او در سال 1354 در کاشان متولد شده؛ دکتری فلسفه غرب دارد و علاوه بر شاعری، به نقد نیز میپردازد. از او آثار پژوهشی بسیاری منتشر شده که از جمله آنها میتوان به «مجموعه 8 جلدی کتاب تعلیم و تربیت»، «اندیشه در فلسفه دکارت»، «فلسفه تحلیلی چیست؟» و «مجلس حُر بن یزید ریاحی» اشاره کرد. این استاد شعر و فلسفه بیش از 270 مقاله در مجلات مختلف فرهنگی و ادبی منتشر کرده است.
تقیدخت داوری در نهمین جشنواره شعر فجر و ششمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی را در کارنامه دارد.
مریم حسینی
دکتر مریم حسینی، از جمله بانوان پژوهشگر کشورمان است که در طول فعالیتهای ادبی و آکادمیک خود دانشجویان بسیاری را تعلیم داده است. او در سال 1341 متولد شده است. مدرک دکتری ادبیات فارسی دارد و استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات، زبانها و تاریخ دانشگاه الزهرا است.
«پیر پردهنشین، درباره زندگی، احوال و آثار جنید بغدادی»، «حدیقة الحقیقه و شریعة الطریقه»، «نخستین زنان صوفی»، «ریشههای زنستیزی در ادبیات کلاسیک فارسی»، «ثنای سنایی» و «تصحیح کشفالاسرار و مکاشفاتالانوار» تنها بخشی از کتابهای پژوهشی وی در حوزه شعر و ادبیات غنیِ فارسی است. کتاب «حدیقه الحقیقه» به تصحیح و مقدمه وی اثر تقدیری دوره بیست و دوم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شد.
این بانوی پژوهشگر در هشتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد داوری بخش نقد ادبی را به عهده داشت. وی دبیر علمی همایش کارنامه صد سال شعر زنان فارسیسرا و همچنین دبیر علمی همایش بینالمللی حکیم سنایی بوده است.
جواد محقق
جواد محقق پیشکسوت شعر و ادبیات کودک و نوجوان، متولد سال ۱۳۳۳ در همدان است. او برای مخاطبان خود هم داستان تالیف کرده است، هم مجموعه شعر. وی سالها سردبیری مجلات رشد را نیز بر عهده داشته است. «قصۀ مرد بزرگ پاپتی»، «مردی چو آفتاب»، «با آخرین رسول»، «تاوان عشق، مثل من به انتظار»، «قدر استاد»، «علم و ایمان در گفتوگو با دانشمندان»، «یاد ماندگار 1378»، «معلمان خوب من»، «گزیدۀ شعرها، آن بهار مهربان»، «علی امیر غدیر، امین قافلۀ وحی»، «خواب خوب، در خانۀ ما»، «مرد فردا دوغ و دروغ»، «باران بهانه بود»، «شکفتن در آتش»، «کلمات در خط مقدم» و «هم سرو هم صنوبر» بخشی از تالیفات گسترده جواد محقق برای کودکان و نوجوانان است. او مجموعه شعرهایی نیز برای مخاطبان بزرگسال دارد که از جمله آنها میتوان به «در کوچههای کرایوا» اشاره کرد.
محقق در جشنوارههای مختلف کتاب و مطبوعات دبیری و داوری به عهده داشته است. او مسئولیت صفحات شعر مجلۀ کیهان بچهها، عضویت در شورای طرح و برنامۀ خانۀ روزنامهنگاران جوان، عضویت در شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیری علمی بیش از 10 جشنوارۀ ملی در حوزۀ شعر، داستان، کتاب و مطبوعات، عضویت هیئت علمی جایزۀ کتاب فصل، داوری دهها جشنوارۀ انتخاب کتاب و مطبوعات، عضویت در هیئت مدیره و نایب رییسی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، سردبیری ماهنامۀ رشد معلم، سردبیری ماهنامههای «رشد نوجوان» و «رشد کودک» و فصلنامههای «جوانه» و «رشد آموزش هنر»، تأسیس انجمن ادبی میلاد (انجمن ادبی استانی بعد از انقلاب) و برگزاری دهها شب شعر و کنگرۀ علمی- فرهنگی را در کارنامه فعالیتهای مستمر خود در حوزه شعر و ادبیات فارسی دارد.
بیوک ملکی
بیوک ملکی متولد 1339 در روستای «زرجه بستان» از توابع قزوین است. او باسابقهترین عضو سردبیری «سروش نوجوان» است.
برخی از آثار ملکی به این شرح است: «کلاغپر (مجموعة مشترک)»، «آفتاب و مهتاب (مجموعة مشترک)»، «ستاره باران»، «بر بال رنگین کمان»، «پشت یک لبخند»، «کوچة دریچهها»، «از هوای صبح» و «در پیادهرو».
ملکی در جلسات شعر کیهان بچهها حضوری ثابت و مستمر داشته است. او با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، رادیوی جمهوری اسلامی ایران، حوزه هنری، انتشارات سروش و... همکاری داشته است.
علیمحمد مودب
علیمحمد مودب، شاعری خراسانی است که در سال ۱۳۵۵ در شهرستان تربت جام متولد شده است. او کارشناسی ارشد پیوسته در رشته الهیات از دانشگاه امام صادق دارد. از جمله آثار وی میتوان به «عاشقانههای پسر نوح»، «مردههای حرفهای»، «کهکشان چهرهها» و «صفر بمباران» اشاره کرد.
مودب دبیری تحریریه فصلنامه شعر سالهای 1384 تا 1386، مسئولیت صفحه شعر روزنامه ابرار در سال 1382 و همکاری با ماهنامه سوره، روزنامه آتیه نقش، داوری در برخی از جشنوارههای شعر از جمله جشنواره جوان و کنگره شعر دفاع مقدس و مدیریت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری استان تهران را به عهده داشته است. او هماکنون مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب است.
انتهای پیام
نظرات