• چهارشنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۴ / ۰۲:۴۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94101608919

با قابلیت اسکن سه‌بعدی از بسته‌های مشکوک

ربات خنثی‌کننده بمب ساخته شد

ربات خنثی‌کننده بمب ساخته شد

محققان مؤسسه فرانهوفر آلمان یک حسگر برای ربات‌ها تولید کرده‌اند که می‌تواند اسکن سه‌بعدی را از کل یک بسته مشکوک به بمب ارائه کند.

محققان مؤسسه فرانهوفر آلمان یک حسگر برای ربات‌ها تولید کرده‌اند که می‌تواند اسکن سه‌بعدی را از کل یک بسته مشکوک به بمب ارائه کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، خنثی‌سازی بمب یکی از بهترین حوزه‌های برای ربات‌هاست تا در صورت ناموفق بودن عملیات، عواقب کمتری در انتظار باشد.

محققان آلمانی برای ارتقای این ربات‌ها، سیستمی تولید کرده‌اند که از مجموعه‌ای از حسگرهای چند حالته شامل یک اسکنر موج میلیمتری،‌یک دوربین دیجیتالی وضوح بالا و یک سیستم نظارت بر محیط سه‌بعدی تشکیل شده است.

این اجزا درون یک محفظه قرار گرفته و روی یک پلت‌فرم رباتیک قرار داده می‌شود. مهندسان خنثی کننده بمب از فاصله ایمن به کنترل از راه دور ربات می‌پردازند.

حسگرهای سه‌بعدی چرخان این ربات به ارائه اسکنی سه‌بعدی از صحنه جرم پرداخته و دوربین دیجیتالی، تصاویر وضوح بالایی را برای حفظ شواهد نوری ثبت می‌کند. در همین حین، حسگر موج میلیمتری به بررسی و اسکن منبع خطر پرداخته و تصویری از آنچه درون بسته وجود دارد، ارائه می‌کند. رایانه داخلی ربات سپس اطلاعات را جمع‌آوری کرده و آنها را به بازرسان ارسال می‌کند تا در آنجا با استفاده از تلفیق داده‌های حسگرها بر روی رایانه قرار بگیرند.

پس از اینکه بسته توسط ربات اسکن شد، متخصصان می‌توانند آنچه درون آن است را بررسی کرده در مورد تخریب یا سالم نگهداشتن بسته تصمیم بگیرند. داشتن این اطلاعات برای فرآیند خنثی‌سازی مفید است. این سیستم همچنین سابقه‌ای ایجاد می‌کند که کارشناسان می‌توانند آن را به مامورانی که به دنبال بمب‌گذاران هستند، ارائه کنند.

در حال حاضر اگر ربات خنثی‌کنده بمب بخواهد درون بسته یا کیف را نگاه کند، باید آن را درون یک ایستگاه متحرک پرتوی ایکس حمل کند که این امر، خطر تخریب بخشهایی از بمب را حین حمل به همراه دارد. اسکن بمب در همانجایی که قرار دارد به این معنی است که اطلاعات به سرعت و بدون نیاز به حرکت دادن بسته به دست کارشناسانان می‌رسد.

این حسگر در سال جاری به نمایش درخواهد آمد و کل مجموعه حسگر برای رباتهای خنثی‌کننده بمب تا سال 2019 ارائه خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha