• سه‌شنبه / ۱۵ دی ۱۳۹۴ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94101508738
  • خبرنگار : 71021

رئیس کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت:

گردشگری، پایه‌های اقتصاد مقاومتی را محکم می‌کند

گردشگری، پایه‌های اقتصاد مقاومتی را محکم می‌کند

کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت برای اولین‌بار در ایران به همت دانشگاه علم و فرهنگ و همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جهاد دانشگاهی و انجمن علمی گردشگری ایران در بهمن ماه سال جاری برگزار می‌شود.

کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت برای اولین‌بار در ایران به همت دانشگاه علم و فرهنگ و همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، جهاد دانشگاهی و انجمن علمی گردشگری ایران در بهمن ماه سال جاری برگزار می‌شود.

به همین منظور عصر دوشنبه - 14 دی ماه - در سازمان میراث فرهنگی، نشست شورای سیاست‌گذاری نخستین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت به ریاست مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی گردشگری و اعضای این شورا برگزار شد.

به گزارش ایسنا، «سلطانی‌فر» ضمن تشکر از تلاش‌های صورت گرفته در زمینه ایجاد هماهنگی‌های بیشتر برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت، از همتی که مجموعه دانشگاه علم و فرهنگ و جهاد دانشگاهی در این زمینه دارد تشکر کرد و گفت: ما نیز افتخار این را داریم که در کنار این دوستان باشیم.

معاون رئیس جمهور افزود: با تدابیر اندیشیده شده، این کنفرانس با چنین ابعادی برای نخستین‌بار در ایران برگزار می‌شود. امیدواریم با برگزاری این نشست، هماهنگی‌های لازم ایجاد شود و در این رابطه به نتایج و جمع‌بندی خوبی دست یابیم.

گردشگری می‌تواند پایه‌های اقتصاد مقاومتی را محکم کند

دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و رئیس کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت در این نشست گفت: بحث گردشگری و معنویت و صنایع فرهنگی مورد توجه جهاد دانشگاهی بوده است. در این چند سال اخیر با توجه به اهمیت بحث، سرمایه‌گذاری‌های خوبی نیز در این‌باره در جهاد انجام شده است.

وی تاکید کرد: اگرچه پایه‌های اقتصاد مقاومتی باید با صنعت محکم شود، اما گردشگری می‌تواند این استحکام پایه‌ها را پایدارتر و با نتایج گسترده‌تری همراه سازد. بنابراین ما همه امکانات‌مان را در راستای اجرای این کنفرانس به کار می‌گیریم و امیدواریم آثار مثبتی در گردشگری معنوی برای کشورمان و دیگران به ارمغان بیاوریم.

هدف کنفرانس، توسعه ادبیات گردشگری با رویکرد معنویت است

در ادامه این نشست دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ ضمن تشکر از نگاه و توجه ویژه رئیس سازمان گردشگری و میراث فرهنگی به حوزه علمی گردشگری تاکید کرد: نگاهی که برای اولین‌بار در این کنفرانس در سطح بین‌المللی به موضوع گردشگری و معنویت شده، متفاوت است. زیرا هرجا صحبت از معنویت و گردشگری بوده، بحث گردشگری مذهبی به میان آمده است.

دبیر اولین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت با اشاره به اهداف این کنفرانس افزود: مهمترین هدف ما در این کنفرانس توسعه ادبیات گردشگری با رویکرد معنویت در کشور است. نگاه ما به بخش ادبیات، هم‌افزایی دانش و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و تصحیح نگرش جامع ارزشی است.

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد: از یک سال و نیم پیش در دانشگاه علم و فرهنگ جلسات و برنامه‌ریزی‌های خوبی را برای این کنفرانس و ترکیب شورای سیاست‌گذاری خوبی را داریم.

ایمانی خوشخو با اشاره به موضوعات و محورهای کنفرانس افزود: در خصوص مقالات، کمیته علمی جامعیت خوبی برای پوشش محورهای کنفرانس داشته و تقریبا مقالات 70 درصد محورها را پوشش داده‌اند.

وی گفت: این نکته را نیز نباید فراموش کرد که کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت در تقویم UNWTO (سازمان جهانی گردشگری) به ثبت رسیده است.

دکتر ایمانی خاطرنشان کرد: در این کنفرانس از اساتید خارجی این حوزه نیز استفاده کرده‌ایم و نهایتا آنچه تا به امروز به دست ما رسیده، بیش از 110 مقاله خارجی و داخلی است. البته باید به این مهم توجه کنیم که موضوع همایش موضوع جدیدی است و نباید انتظار مقالات زیادی از آن داشت. در نتیجه از این مقالات 52 اثر به کمیته داوری نهایی رسیده است و داوری خواهند شد.

دبیر اولین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت تاکید کرد: پرداختن به این موضوعات نشان می‌دهد که می‌توانیم در این مقوله حرفی برای گفتن داشته باشیم، همانگونه که بسیاری بزرگان به بنده تاکید کردند که اگر این مقوله خوب پایه‌گذاری شود، جایگاه رفیعی در دنیا به دست خواهد آورد.

تمدن ایران، همان روح معنویت است

دکتر حسینعلی قبادی، رئیس پژوهشگاه علوم انسانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخنانی گفت: در حوزه تمدن ایران، توجه به گردشگری معنوی در درجه اول کسب مزیت‌های نسبی تمدن ایرانی است. چون تمدن ایران همان روح معنویت است که باید آن را بازآفرینی کرد.

وی افزود: به عقیده من اگر به روح تعالی ادبی انسان توجه کنیم، انسان با طبیعت همزاد پنداری دارد و روح گردشگر معنوی در ارتباط با همزاد پنداری طبیعت است. در واقع هرچه در عالم بیرون وجود دارد، در انسان به صورت پیچیده‌تر می‌توان آن را یافت.

قبادی درباره این کنفرانس تصریح کرد: اگر به این موضوعات توجه بیشتری کنیم و آن را محدود به کنفرانس نکنیم، می‌توانیم آن را سازگار با اهداف اقتصاد اسلامی و جمهوری اسلامی ایران بدانیم.

باید به گردشگری معنوی توجه ویژه‌ای کنیم

در ادامه این نشست، دکتر محمد اسحاقی، معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مقالات و کیفیت آنها گفت:‌ مقالات بسیار خوبی به این کنفرانس رسیده و فعالیت‌های خوبی در حال شکل‌گیری است. در واقع امروزه در سیاست‌گذاری فرهنگی، نسل جدیدی از سیاست‌ها مطرح است که یعنی در ذات خود چندین موضوع را پوشش می‌دهد و سیاست‌های همگرا را با هم و بدون ایجاد حساسیت تبلیغ و ترویج می‌کند. به عقیده من بحث گردشگری و معنویت از مصادیق کاربردی این موضوع است و می‌تواند همگرایی ایجاد کند.

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در برنامه ششم توسعه به گردشگری نیز توجه ویژه‌ای شده و به نظر می‌رسد اگر نتایج کاربردی از همایش به دست آوریم، می‌توانیم آن را در برنامه ششم توسعه بیاوریم.

وی افزود: در نقشه مهندسی کشور، گردشگری یکی از ابزارهای انتقال فرهنگی است و فرهنگ ما یک متن دارد و آن سرمایه‌های معنوی است. بنابراین باید در این کنفرانس به سمت کاربردی کردن گردشگری با نگاه معنوی برویم و به گردشگری معنوی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

رسانه‌ها ارزش این کار را بدانند

دکتر آیت پیمان، مدیرعامل موسسه دین پژوهان در رابطه با کنفرانس گردشگری و معنویت گفت: این کنفرانس می‌تواند یک رویداد مهم فرهنگی باشد، زیرا امروز به بهانه‌های خوب برای گفتمان و گفت‌وگوی خوب در دنیا نیاز داریم.

وی افزود: طبق سیاست‌های 24گانه ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری، گفتمان‌ها می‌توانند زمینه خوبی برای ارتباط با جهان باشد. اگر در این کنفرانس به این مهم توجه شود و رسانه‌ها ارزش این کار را بدانند، می‌توانیم زمینه خوبی برای گفت‌وگو با جهان در مسائل مذهبی و معنوی داشته باشیم.

مدیرعامل موسسه دین پژوهان گفت: این باور که مقوله گردشگری در بین توده مردم تنها برای قشر مرفه است و عاملی بر بی بند و باری، مربوط به ناآگاهی مردم از بحث گردشگری است. دراین کنفرانس باید به این نکات نیز توجه شود. اگر تمامی این نکات را مد نظر قرار دهیم، زمینه‌سازی‌های ایجاد شده و مشارکت‌های خوب صورت گرفته می‌تواند پیوند خوبی بین مردم داخل و خارج ایجاد کند.

وی یادآور شد، محققان حوزه علمیه قم اعلام آمادگی نموده‌اند تا در این همایش مشارکت داشته باشند.

به گردشگری عرفانی نیز باید توجه شود

در ادامه دکتر ابراهیم مقیمی، رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران گفت: گردشگری عرفانی مقوله‌ای است که اگر به آن توجه شود، می‌تواند ذائقه گردشگر را هدف قرار دهد. در واقع محور شناسی فضای گردشگری بر مبنای عرفان یک ضرورت است.

وی تصریح کرد: انسان زیبا خلق شده و زیبایی را دوست دارد و معنویت در این زیبایی تجلی پیدا می‌کند و این کنفرانس می‌تواند گردشگران را به توجه به زیبایی‌های ایران جلب کند و گردشگری عرفانی را نیز گسترش دهد.

باید روی قطعنامه کنفرانس بیاندیشیم

دکتر شمس‌السادات زاهدی، عضو کمیته علمی کنفرانس و استاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره اولین کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت خاطرنشان کرد:‌ تا به امروز برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شده، اما این نیمی از مسئله است و اگر می‌خواهیم اثرگذار باشیم، باید روی قطعنامه کنفرانس بیاندیشیم و سیاست‌هایی که باید اجرایی شوند را بررسی کنیم.

این کنفرانس می‌تواند تصویر ایران را تغییر دهد

دکتر رضا معصومی راد، رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور گفت: بحث گردشگری در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه برای اولین‌بار در جهت‌گیری‌های توسعه کشور قرار گرفته و درحال حاضر همه کشورهای دنیا به سمت مضامین فرهنگی پیش می‌روند.

رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور خاطرنشان کرد: سیاست های ما این است که گفتمان را به خوبی معرفی کنیم و تصویر منفی که از کشور وجود دارد را تغییر دهیم. این کنفرانس می‌تواند تصویری ایجاد کند که به کمک آن نگاه به گردشگری هم در داخل و هم در خارج تغییر کند. در واقع کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت، می‌تواند تصویر ایران را تغییر دهد.

دبیرخانه کنفرانس باید دائمی باشد

دکتر عبدالرضا رکن‌الدین افتخاری، استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: توسعه و برنامه‌ریزی جهان امروزی به ویژه در اخلاق و فرهنگ متمرکز شده است.

وی همچنین تاکید کرد: دبیرخانه این کنفرانس باید به صورت دائمی فعالیت کند تا مکانیزمی مستمر و پایدار برای مفهوم‌سازی علمی را در این کنفرانس داشته باشیم و همچنین از طرف دیگر باید بتوانیم با جهان اسلام و جهان علم ارتباط گسترده‌ای داشته باشیم.

به سطح علمی مباحث و مقالات توجه خاصی شود

دکتر سید ضیا هاشمی، معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در ادامه این نشست گفت: این کنفرانس کار بزرگی است که دانشگاه علم و فرهنگ و جهاد دانشگاهی انجام داده است. اما پیشنهاد می‌کنم که روی موضوعات و مقالات توجه خاصی شود و سطح علمی این مباحث و مقالات درحد بالایی باشد و ملاحظات خاصی برای آن در نظر گرفته شود.

در پایان این نشست، مسعود سلطانی‌فر خاطرنشان کرد: واقعا فکر می‌کنم یکی از مهمترین بخش‌هایی که در فضای پس از تحریم نتیجه مثبت می‌گیرد و ان‌شاءالله می‌تواند موتور محرکه خروج اقتصاد کشور از رکود باشد، بخش گردشگری است، البته این‌ها فرصت‌هایی است که ما باید از آن استفاده کنیم.

وی یادآور شد: با فعالیت‌های دبیرخانه و فاصله زمانی اندکی که تا اجرای این کنفرانس داریم، به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا این کنفرانس بین‌المللی بتواند به اهداف خود نائل شود.

کنفرانس بین‌المللی گردشگری و معنویت در تاریخ 7 و 8 بهمن ماه به اجرا درخواهد آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha