به گفته مدیر مسئول هفته نامه آراز و پایتخت کهن، در طول 36 سال گذشته هیچ یک از مدیران و سیاستگذاران مطبوعاتی کشور به مسئله شمارههای مرجوعی مجلات توجهی نداشتهاند و این موضوع، معضل بزرگی برای نشریات به ویژه در بخش خصوصی بوده است.
به گزارش بخش رسانه ایسنا، علی نظری با اشاره به اینکه طرح خرید مجلات برگشتی میتواند در دوام و بقاء نشریات در شرایط کنونی بسیار تاثیرگذار باشد، افزود: در حال حاضر بیش از 85 درصد مجلات از دکههای مطبوعاتی مرجوع می شود که اگر بخواهیم این مجلات را به صورت کیلویی بفروشیم در خوشبینانهترین حالت هر مجله را بین 150 تا 200 تومان از ما میخرند. درحالی که در طرح وزارت ارشاد هر نشریه به مبلغ 500 تا 1000 تومان خریداری میشود.
نظری با تاکید بر اینکه ابتکار خرید مجلات برگشتی کارماندگاری است و مدیران و صاحبان مطبوعات به بهترین شکل ممکن از این طرح استقبال میکنند، یادآور شد: در طول 36 سال گذشته هیچ یک از مدیران و سیاستگذاران مطبوعاتی کشور به مقوله نشریات برگشتی توجهی نداشتهاند و این معضل بزرگی برای نشریات به ویژه در بخش خصوصی بود.
وی در ادامه به برخی هزینههای انتشار نشریات از جمله چاپخانه، کاغذ و اجرت تحریه اشاره کرد و با بیان اینکه 80 درصد نشریات بخش خصوصی هم اکنون بدهکارند، گفت: طرح خرید نشریات برگشتی میتواند به نشریات بدهکار نیز کمک قابل توجهی کند.
به گفته این فعال مطبوعاتی هدفمند کردن یارانهها و ایجاد فضای رقابتی عادلانه در بین مطبوعات در کنار طرح اشتراک نشریات، ازجمله دیگر اقدامات راهبردی و امیدآفرین دولت در این حوزه است که هم خانواده بزرگ نشریات و هم مردم از اجرای آنها بهرهمند شدند.
وی به این نکته اشاره کرد که طی دو سال گذشته علیرغم وجود همه تنگناهای اقتصادی در دولت، وزارت ارشاد توانسته اقدامات راهگشایی در حمایت از رسانههای بخش خصوصی به عمل آورد که امیدواریم بهتر از گذشته با رفع برخی مشکلات تداوم داشته باشد.
طرح خرید شماره های مرجوعی مجلات با اهداف حمایت اقتصادی از مجلات بخش خصوصی، جلوگیری از خمیر شدن مطبوعات، کمک به افزایش سرانه نشریه خوانی، کمک به بازاریابی مجلات و ارتقای فرهنگی محیط هایی که توانایی خرید نشریات را ندارند، از ابتدای دی ماه با ثبت نام متقاضیان در سامانه اشتراک eshterak.ir اجرا میشود.
انتهای پیام
نظرات