در حالی که تعدادی از سینماگران خود را برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده میکنند، تعدادی دیگر در تلاش هستند تا در آخرین روزهای باقی مانده به جشنواره، فیلمهای خود را اکران کنند اما در این میان با افزایش حجم فیلمهای روی پرده طبق روال هر ساله در این مقطع، ارزیابی اکران پاییزی حائز اهمیت است.
خبرنگار سینمایی ایسنا در ادامه، نظرات تعدادی از پخشکنندگان و تهیهکنندگان سینما را درباره اکران پاییزی فیلمها جویا شده است که در ادامه میخوانیم:
علی سرتیپی در همین زمینه به ایسنا گفت: فروش فیلمها در کل بد نبود. به جز ماه مهر که قدری افت داشتیم، فروش امسال آبان و آذر نسبت به سال گذشته بهتر بود.
او در عین حال از جای خالی فیلمهای شاخص به عنوان نقیصهای در اکران پاییزی یاد کرد و افزود: از آنجا که فیلمهای شاخص در اکران پاییزی کم بود، شاید اگر فیلمهای شاخصتری میداشتیم، فضای سینما و فروش هم بهتر میشد.
حبیب اسماعیلی نیز در این باره به ایسنا گفت: بعضی سرگروهها برای اکران فیلمهایی قرارداد بسته بودند که آن فیلمها جذابیت زیادی برای تماشاگر نداشتند. شاید آنها از روی حسن نیت یا رفاقت چنین قراردادهایی بسته بودند در حالی که چندین فیلم بود که میتوانست گیشه پاییز را ارتقا دهد. فیلمهایی مانند «من سالوادور نیستم» ،«مرگ ماهی» و ... که اگر اکران میشدند، به ویژه در شهرستانها، میتوانستیم شاهد رونق فیلمهای سینمایی باشیم.
این پخش کننده با اشاره به طرح بعضی اظهار نظرها مبنی بر فیلم سوزی فیلمها که از سوی برخی از تهیه کنندگان سینما مطرح شده و به اکران بیرویه فیلمها در فصل پاییز اشاره دارد، افزود: وقتی این سخنان مطرح شد، یکسری فیلمها در گروه آزاد از اکران باز ماندند و همچنان در انتظار ماندهاند. با این حال بعضی از فیلمها مثل "شیفت شب" فروش تقریبا خوبی دارند و به ویژه با اضافه شدن شهرستانها گیشه آنها ارتقا پیدا کرده است.
اسماعیلی در پایان صحبتش ابراز امیدواری کرد که فیلمهای خوبی برای اکران زمستانی انتخاب شود تا چراغ سینما روشن بماند.
اما منیژه حکمت با صراحت اکران پاییزی را "فاجعه" توصیف کرد.
او توضیح داد: هیچ برنامهای برای اکران پاییزی چیده نشده بود. فقط یکسری فیلمهایی که پشت در مانده بودند، هر کدام یکی دو هفته اکران شدند. در حالی که هیچ کمکی برای تبلیغات و جریان سازی این فیلمها هم انجام نشد.
این تهیه کننده سینما اضافه کرد: امیدوارم سال آینده برای اکران فیلمها برنامهریزی درستی صورت بگیرد. اینکه همه فیلمهای پرفروش، نیمه اول سال اکران شوند و نیمه دوم تماشاگر سینما از دست برود، سمی مهلک و زیانی جدی برای سینمای ایران است.
حکمت خاطر نشان کرد: در حال حاضر تدبیر و چاره اندیشی برای اکران فیلم مهمتر و دشوارتر از ساخت و تولید فیلم است زیرا با توجه به کمبود سالن و متقاضیان زیادی که در انتظار اکران هستند ، طراحی برنامهای مناسب برای اکران بسیار حائز اهمیت است.
سعید خانی دیگر پخشکننده سینما نیز به ایسنا گفت: وقتی فیلم «محمد رسول الله(ص)» به نمایش درآمد. باید تدبیر و برنامهریزی بهتری برای اکران دیگر فیلمها میداشتند زیرا آن فیلم باعث شد بسیاری از فیلمها اکران نشوند و پشت خط بمانند.
او در عین حال یادآور شد: البته همیشه عرضه و تقاضا با یکدیگر ناهماهنگ هستند و این مشکل ربطی به پاییز امسال ندارد. با فیلمهایی که در این دوره از جشنواره فجر هم متقاضی اکران هستند، ظاهرا سال آینده هم همین مشکل را داریم چون همیشه تعداد فیلمها بیشتر از سالنها است.
این تهیهکننده سینما اضافه کرد: شاید بسیاری از سینماگران دوست نداشتند فیلمشان در شرایطی مانند پاییز امسال اکران شود و به این وضعیت اکران راضی نبودند اما به ناچار تن دادند تا فیلمشان به صف فیلمهای منتظر سال آینده اضافه نشود.
خانی در پایان صحبتش تاکید کرد: باید میان تولید و فضای نمایش فیلمها توازنی به وجود بیاید وگرنه این مشکلات تا سالهای سال همچنان ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات