• دوشنبه / ۹ آذر ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94090905642
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

یک مدرس حوزه و دانشگاه:

وقف، نردبان رسیدن به کمال و معرفت است

وقف، نردبان رسیدن به کمال و معرفت است

یک مدرس حوزه و دانشگاه درباره راهکارهای پیاده‌سازی فرهنگ وقف در جامعه گفت: واقفان باید به عنوان الگو در سطح جامعه مطرح شوند تا مردم با دیدن نحوه زندگانی آن بزرگان با الگو قراردادن واقفان، وقف را در جامعه نهادینه کنند.

یک مدرس حوزه و دانشگاه درباره راهکارهای پیاده‌سازی فرهنگ وقف در جامعه گفت: واقفان باید به عنوان الگو در سطح جامعه مطرح شوند تا مردم با دیدن نحوه زندگانی آن بزرگان با الگو قراردادن واقفان، وقف را در جامعه نهادینه کنند.

حجت‌الاسلام اصغر نقدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان‌شرقی با بیان این‌که «وقف دارای منافع دوگانه فردی و اجتماعی است» گفت: وقف نردبان رسیدن به کمال و معرفت بوده، انسان را به مدارج عالی کمال می‌رساند و زمینه را برای سعادت دنیوی و اخروی فرد فراهم می‌کند.

رئیس پیشین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: هدف تعلیم و تربیت اسلامی آزاد سازی انسان از بندها و گرایش‌های دنیوی است و در وقف نیز مانند انفاق‌های دیگر فرد از دنیا بریده و از وابستگی‌های مالی و دنیایی آزاد می‌شود.

وی افزود: وقف به معنای این است که فرد بخشی از اموال خود را در اختیار جامعه و مصارف عمومی قرار می‌دهد و این نوع از خودگذشتگی برای رساندن منفعت عمومی است که در واقع فرد منافع جامعه را مقدم می‌پندارد و این مورد نیز از منافع عمومی وقف است.

نقدی اظهار کرد: بزرگان و مسئولان جامعه و کسانی که در رفتار و گفتار افراد جامعه تاثیر می‌گذارند باید از خود شروع کرده و وقف کنند، طبیعتا مردم نیز با مشاهده اینکه بزرگان جامعه، آنان را الگوی خود قرار داده و وقف می‌کنند و وقف در جامعه روز به روز افزایش می‌یابد.

این مدرس حوزه و دانشگاه بر لزوم امانت‌داری اداره کل اوقاف تاکید کرد و گفت: اگر اداره کل اوقاف در استفاده و به‌کارگیری اموال وقفی در مصارف عمومی دقت کافی کرده و به بهترین وجه از آن‌ها استقاده کنند نزدیکان واقف با مشاهده این نتایج به وقف کردن تشویق می‌شوند.

وی افزود: وقف نوعی صدقه جاریه است که منفعت آن سالیان سال به فرد منتقل می‌شود و در واقع فرد با انجام وقف در هزینه‌های عمومی مشارکت و نیازهای جامعه را برطرف می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد: وقف از نظر معنوی باعث رشد فردی می‌شود و انسان را در راه رسیدن به کمال هدایت می‌کند تا از مادیات و نفسانیت آزاد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha