• پنجشنبه / ۵ آذر ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94090503272
  • منبع : نمایندگی همدان

عضو هیات علمی دانشکده علوم قرآنی ملایر: عاشوراپژوهی باید محور درسی دانشگاه‌ها باشد

یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی ملایر گفت: درس کربلاپژوهی، عاشوراپژوهی و حسین‌پژوهی به عنوان یک واحد درسی مستمر در همه ترم‌ها و سال‌های تحصیلی باید سرفصل دروس تمام شعیان بلکه محوردرسی تمام دانشگاه‌های جهان باشد.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی ملایر گفت: درس کربلاپژوهی، عاشوراپژوهی و حسین‌پژوهی به عنوان یک واحد درسی مستمر در همه ترم‌ها و سال‌های تحصیلی باید سرفصل دروس تمام شعیان بلکه محوردرسی تمام دانشگاه‌های جهان باشد.

دکتر محمدرضا محمدی‌پیام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه همدان، افزود: شناخت صحیح جریان عاشورا، می‌تواند ما را بر این امر هوشیار کند که هدف کربلا و امام حسین(ع) چه بوده است.

او افزود: شخصیت‌شناسی کربلا موجب می‌شود ما همه افراد در تمام تاریخ و جغرافیا را بشناسیم چراکه کربلا مجمع تمام شخصیت‌ها و شاخص‌های انسانی است.

محمدی‌پیام تصریح کرد: وقتی این شاخص عظیم را دریافتیم، افراد جدیدی تبدیل می‌شویم که بصیرت‌شان به عمق تاریخ و طول جغرافیا و عرض انسانیت است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: وقتی کربلا را درست شناختیم می‌توانیم درست عمل کنیم و خطاهای رفتاری و عملیاتی خود در حوزه دین را شناسایی و برطرف کنیم چراکه شاخص آفتاب کربلا برای ما جهت قبله را نشان می‌دهد که باید کدام سو برویم؟ تاکجا باید پای کدام ارزش دینی بایستیم؟ و کجا باید چه چیزی را فدا کنیم؟

رزمندگان دفاع مقدس تربیت‌یافتگان مکتب عاشورا بودند

این عضو هیأت علمی دانشکده علوم قرآنی ملایر خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) هم کشتی نجات جامعه است و هم کشتی نجات افراد، چنان‌که به عنوان نمونه در ۸ سال دفاع مقدس، جامعه ایران که با بحران جنگ نابرابر روبه‌رو شده بود، تربیت‌یافتگان مکتب عاشورا توانستند در برابر دشمن بایستند و کشور را به ساحل امن برسانند.

محمدی‌پیام افزود: از این‌رو این بعد ایرانیت سبب پیروزی نشد بلکه تربیت حسینی توانست این سرافرازی را برای جامعه ایران به ارمغان بیاورد.

وی گفت: هم‌چنین در حوزه فردی نیز موارد فراوانی از هدایت‌یافتگانی وجود دارد که در منجلاب فساد غرق شده بودند و با کشتی نجات امام حسین(ع) نجات یافتند که رسول ترک(ره) یکی از این نمونه‌هاست.

این مدرس دانشگاه گفت: توجه به حوادث، رخدادها و واقعیاتی که در عالم هستی اتفاق می‌افتد، باعث تنبه و بیداری و بلکه هدایت انسان می‌شود، چنان‌که قرآن در آیات متعددی مردم را بدین معنا توجه می‌دهد.

او افزود: یکی از حوادث تلخ و بی‌نظیر تاریخ، واقعه کربلا و عاشورای حسینی است که توجه بدان در ابعاد مختلف باعث بیداری و هدایت انسان می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha