رییس قوه قضاییه گفت: ما در فضای ایمانی باید آگاهانه مبارزه کنیم.
به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت الله صادق آملی لاریجانی در دیدار نخبگان و اعضای هیات علمی دانشگاههای مازندران تاکید کرد: من نمیگویم با پتک مبارزه کنیم بلکه تفکر را باید با تفکر جواب داد.
وی با اشاره به موضوع نحوه حیات قرآنی اظهار کرد: اگر ما نحوه حیات قرآنی را پذیرفتیم، این امر در سیاست خارجی ما نیز اثر میکند. من نمیگویم شمشیر بکشیم، باید با عقلانیت عمل کنیم. اگر واقعا ایمان داریم و به آن مستظهریم چه خوفی از این و آن داریم؟
وی با بیان اینکه «ما از مقاومت سوریه و لبنان حمایت میکنیم و پردهپوشی هم نداریم» گفت: مقام معظم رهبری هم به این امر تصریح دارند. پس مومن نباید بترسد. اباعبدالله(ع) میفرماید من به دست خودم تسلیم نمیشوم. شیعیان هم همین طور هستند و اگر ما به حق و ایمان عمل کنیم، شیعیان شکست ناپذیرند.
وی ادامه داد: این امر در تقنین ما اثر میگذارد و قوانین ما رنگ و بوی قرآنی میگیرد. وقتی نحوه حیات قرآنی ترسیم شد و آن را پذیرفتیم، اثرات آن را میبینیم.
رییس قوه قضاییه در ابتدای این جلسه با اشاره به مدرنیته و آثار آن بر زندگی افراد گفت: تجدد و مدرنیته بحثی بسیار اساسی است که مظاهر آن را همه میبینیم. تحولاتی که در تولیدات صنعتی، ساخت فیلمها و ... وجود دارد مظاهر تجدد هستند اما خود تجدد بحثهای زیادی دارد. شناخت مدرنیته برای ما مهم است چون محصور ماندن به ظواهر آن یک اشتباه بزرگ است.
وی با بیان اینکه «ما با تبلت، فیلم و رایانه مشکلی نداریم» افزود: چیزی که برای یک انسان متدین مهم است بنیانهای فکری تجدد است.
وی با اشاره به دیالوگ یک فیلم خارجی که طی آن فرزند خانواده میگوید خودم میخواهم مسیر زندگیام را تعیین کنم گفت: از این طریق تفکر مدرنیته تزریق میشود و اینطور میشود که در صدا و سیمای هم نوجوان ده دوازده ساله به پدر و مادر خود میگوید شما چه کار دارید من میخواهم مسیر زندگی خود را تعیین کنم. این حرف زیبایی است ولی در پشت آن خیلی چیزها وجود دارد.
رییس قوه قضاییه با طرح این سوال که «آیا تولیدکنندههای موبایل و تبلت فکر کردهاند که میلیونها میلیون تولید آنها چه اثری در زندگی افراد دارد؟» گفت: فرزندان ما بر سر سفره هم این تولیدات را دستشان میگیرند. کمپانیها با هم رقابت میکنند تا بتوانند مخاطبین را جذب کنند. برایشان خیلی مهم است چند میلیون تولید دارند اما مهم نیست که چه بر سر افراد میآید. این عقل ابزاری است و یک اثر تبعی هم در عالم سیاسی دارد.
وی ادامه داد: این تفکر که میخواهم مسیر زندگیام را خودم تعیین کنم موجب یک انزوای سیاسی میشود. وقتی افراد کشوری لیبرال هستند اصلا کاری ندارند که سیاست چه است. برخی از این مساله به عنوان خودکامگی و استبداد نرم تعبیر میکنند چون عدهای از همین امر سواستفاده میکنند و میگویند دیگران که اصلا کاری ندارند که ما داریم چه میکنیم؟ این انزوای سیاسی فرد موجب میشود که یک جمع ولو در چارچوب لیبرال دموکراسی و رای، با آرای مردم میتوانند بالا بیایند و سیاست را دست بگیرند و یک خودکامگی خاص در بطن دینداری ایجاد شود.
وی اظهار کرد: مغربزمین با این تجدد و مدرنیته یک نحوه حیات خاص را برای خود و دیگران پدید آورده است و با تمام ابزار از جمله فیلمها و رمانهای ترجمه شده این کار را انجام میدهند و با کانالهای ماهوارهای این تفکرات را القاء میکنند.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: ما در فضای ایمانی باید آگاهانه مبارزه کنیم . من نمیگویم با پتک مبارزه کنیم بلکه تفکر را باید با تفکر جواب داد.
انتهای پیام
نظرات