• چهارشنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۴ / ۱۴:۴۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 94081307969
  • منبع : نمایندگی خوزستان

کارشناس سازمان جهادکشاورزی خوزستان:

کنوکارپوس مسئول مشکلات تنفسی در اهواز نیست

کنوکارپوس مسئول مشکلات تنفسی در اهواز نیست

ایسنا/خوزستان یک پژوهشگر علوم کشاورزی در پی اظهارات مسئولان مبنی بر منتفی‌بودن وقوع باران‌های اسیدی در ایجاد تنگی نفس در مردم اهواز و ارتباط این آلودگی به گرده‌افشانی یک گونه گیاهی خاص، توضیحاتی ارائه کرد.

یک پژوهشگر علوم کشاورزی در پی اظهارات مسئولان مبنی بر منتفی‌بودن وقوع باران‌های اسیدی در ایجاد تنگی نفس در مردم اهواز و ارتباط این آلودگی به گرده‌افشانی یک گونه گیاهی خاص، توضیحاتی ارائه کرد.

عبدالنور چعب(مصدقی) پژوهشگر و کارشناس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، در یادداشتی که در نقد اظهارات مدیرکل محیط زیست خوزستان درباره دلیل احتمالی آلودگی اخیر آب و هوای استان و مراجعه بیش از 17 هزار شهروند خوزستانی به بیمارستان‌ها، در اختیار خبرگزاری ایسنا، منطقه خوزستان قرار داد، نوشته است: "تا آنجا که همگان اطلاع دارند از قدیم‏ الایام درخت و درختکاری به‌عنوان عمده‌ترین راهکار پاکیزه‌کنندگی و تلطیف آب و هوا مطرح بوده است.

لاهیجان‌زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، این حجم از اختلالات تنفسی را ناشی از گسترش کشت یک گیاه در سال‌های قبل و گرده‌افشانی آن اعلام کرده در حالی‌که گرده‌‏افشانی به‌وسیله‌ی باد انجام می‌شود و یکی از سازوکارهای معمول تلقیح در برخی گیاهان است.

وی یادآوری کرده است: به‌عنوان مثال درخت نخل از این شیوه در فصل بهار جهت باردهی و تلقیح استفاده می‌کند و یا در بین گیاهان زراعی، گیاه ذرت از این طریق و به کمک باد در ماه‌های شهریور و مهر گرده‌افشانی می‌کند؛ هم‌چنین مدت‌زمان فعالیت این گرده‌ها در حد چند ساعت و حداکثر یک روز است و از سوی دیگر در شرایط رطوبت بالا و یا بارندگی این گرده‌ها از فعل و انفعال می‌افتند؛ به‌عبارتی می‌توان گفت رابطه‌ی گرده‌افشانی گیاه و رطوبت مثل رابطه‌ی کارد و پنیر است و در زمان بارندگی گرده‌افشانی اتفاق نمی‌افتد.

این دانشجوی دکتری بوم‌‏شناسی کشاورزی با بیان این‌که پراکنش گرده‌های گیاهان شاید در فصل بهار یا پاییز باعث ایجاد آلرژی در بعضی افراد شود، نوشته است: با این حال بعید است که گرده‌افشانی در یک گیاه خاص به حدی باشد که بیش از 17 هزار نفر را آن‌هم طی دو، سه روز روانه بیمارستان‌ها کند.

چعب هم‌چنین با اشاره به این گفته‌ی مدیرکل محیط زیست خوزستان که گیاهان قادر به تولید اسپور گیاهی هستند، نوشته است: شاید درختان و گیاهان برای بقاء حیات و تجدید نسل خود تولید گرده و گرده‌افشانی کنند اما تولید اسپور از سازوکارهای تکثیر قارچ‌ها و نه گیاهان است.

وی در این یادداشت آورده است: متأسفانه اخیرا مسئولان اداره‌کل محیط زیست به‌جای چاره‌جویی و توجه به راهکارهای علمی و عملیاتی و اقدامات پیشگیرانه کاهش آلاینده‌های صنعتی نظیر فیلترگذاری و نصب آبپاش در مسیر خروجی دودکش‌های کارخانه‌ها و ... در پی حذف صورت مسأله و انداختن این معضل به گردن زبان‌بسته‌هایی نظیر کنوکارپوس‌ها برآمده‌اند.

این محقق و کارشناس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با اشاره به ویژگی‌های گیاه کنوکارپوس نوشته است: کنوکارپوس یک درختچه یا درخت ساحلی با منشاء آمریکای شمالی است و می‌تواند شرایط سخت نظیر شوری بالای خاک، خشکی، رطوبت فراوان و گرمای زیاد را تحمل کند و از نظر تغذیه‌ای یک گیاه کم‌توقع و البته همیشه سبز به‌حساب می‌آید؛ خطرات آن برای انسان تا کنون ناشناخته بوده و جایی گزارش نشده است.

چعب در پایان نوشته است: این گیاه نه فقط در استان خوزستان بلکه در استان‌های بوشهر و بندرعباس و حتی کشورهای سواحل خلیج فارس کشت و پرورش یافته است و تاکنون گزارشی مبنی بر ایجاد تنگی نفس از این گیاه به‌ویژه از استان‌های بوشهر و بندرعباس مشاهده نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha