معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی مهمترین مشکل اجرای مسکن اجتماعی را کمبود اعتبارات بانکی عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، حامد مظاهریان در نشست خبری پنجمین نمایشگاه راه و شهرسازی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا سرعت اجرای طرح مسکن اجتماعی به اندازهای است که بتواند در آینده نزدیک از تهدید افزایش اجارهبها جلوگیری و نیز مشکل مسکن اقشار پایین جامعه را تامین کند؟ اظهار کرد: مسکن اجتماعی اولین محور طرح جامع مسکن است که کارهای مطالعاتی آن انجام شده و طی یک برنامه مشترک به امضای وزارتخانههای راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسیده است.
وی افزود: سیاست مسکن اجتماعی بر مبنای حمایت از خریدار است که این مهم از طریق تسهیلات انجام میشود، اما مهمترین مشکل مسکن اجتماعی در حال حاضر بحث اعتبارات است. بانکهای ما توان ارائه تسهیلات ندارند آن هم در کشوری که در غیاب بورس کاملا بانک محور است، لذا در نبود اعتبارات بانکی بحث پیچیده میشود.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: برای تامین بخشی از هزینههای مسکن اجتماعی دو وزارتخانه مذکور تصمیم گرفتند با منابع داخلی خود برنامه را پیش ببرند. این طرح شروع شده ولی چون بنا نبوده سرعت جنبه تبلیغاتی آن از اجرایاش بیشتر شود کمتر به آن پرداخته شده است با این حال سازمانهایی چون سازمان ملی زمین و مسکن و بنیاد مسکن در مقیاسهای کوچکی در حال اجرای این طرح هستند.
در این نشست خبری نریمان – مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید – اظهار کرد: یکی از سیاستهای مهم شرکت عمران، وصل شدن شهرهای جدید به شهرهای مادر از طریق ارتباط مناسب جادهای و ریلی است که در حال حاضر در تمام شهرهای جدید این کار در حال انجام است.
وی بررسی ارتباط ریلی شهر اندیشه را در حال مطالعه دانست و گفت: در سایر شهرها نیز این اقدامات در حال انجام است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید در پاسخ به این سوال که از دو سال پیش بنا بوده با پیمانکارانی که ساخت مسکن مهر را پیش نمیبرند برخورد صورت گیرد و آیا این اقدام انجام شده یا خیر، گفت: 50 هزار واحد مسکونی در دست حصا است و طی این دو سال تلاش کردیم حصا را فعال کنیم. در بعضی جاها موفق شدیم و در بعضی جاها به مشکل برخوردیم. ما معتقدیم باید به نفع مردم تلاش کنیم و پیمانکاران قبلی باید به تعهداتشان در خصوص قراردادهای قبلی عمل کنند. این هفته قرار است جلسهای بگذاریم و تلاش میکنیم با همان پیمانکاران کار را پیش ببریم، اما اگر نشد آنها را خلع ید میکنیم.
در بخش دیگری از این نشست مظاهریان به بررسی بازار مسکن اشاره کرد و گفت: پیشبینی ما این است که قیمتها در شش ماه آینده افزایش نخواهد یافت.
وی افزود: در حال حاضر قیمت واقعی مسکن با توجه به تورم به قیمت سال 1389 بر میگردد، بنابراین برای خریداران مثبت است چون حباب قیمت تخلیه شده و از سوی دیگر زنگ خطر برای کاهش میزان سرمایهگذاری به صدا در آمده است که باید ضمن کنترل قیمتها روند افزایش سرمایهگذاری در بخش مسکن را سرعت دهیم.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی به بسته خروج از رکود دولت اشاره و اظهار کرد: این بسته با توجه به اتفاق نظر حاصل شده مبنی بر اینکه رکود یکی از مشکلات مسکن است ارائه شد به هر حال باید قدرت خرید مردم افزایش یابد که تسهیلات میتواند بخشی از این مساله را محقق کند. بسته ارائه شده برای کوتاهمدت مناسب است، اما باید در درازمدت برای بخش مسکن فکری شود.
همچنین نریمان در پاسخ به سوالی در مورد به رسمیت شناختهنشدن خریداران ثانویه مسکن مهر گفت: ما فقط با کسانی که در سامانه ثبت شدهاند ارتباط داریم لذا خریداران باید حتما با شرکت عمران ارتباط برقرار کنند. در این خصوص خریدار اولیه باید بیاید و امضاء دهد.
نریمان همچنین دربارهی آخرین آنالیز قیمتی مسکن مهر پردیس گفت: در دولت پیشین یک بخشنامه برای قیمتها صادر و یک بخشنامه هم در این دولت صادر شد. ما در خصوص مسکن مهر یک ریال دریافت نمیکنیم و مردم به حساب خودشان پول میریزند . تمام کارهای زیربنایی شهرهای جدید انجام میشود اما سهم آورده متقاضیان باید تامین شود که یکی از مشکلات عدم تناسب هزینههای فعلی با هزینههای چند سال پیش است.
انتهای پیام
نظرات