در راستای تکمیل احداث آزمایشگاههای پیشرفته مهندسی زلزله، عملیات بتنریزی بخش چهارم دیوار عکسالعمل در روز ۲۸ مهر ماه امسال به پایان رسید.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، در طی روزهای یاد شده حدود ۲۲۶ متر مکعب بتنریزی انجام شد، که تا کنون مجموع ارتفاع بتنریزی انجام شده دیوار عکسالعمل از روی کف قوی به ۷/۷ متر از کل ۱۲ متر رسیده است.
دکتر مرتضی بسطامی، مدیر پروژه مذکور در خصوص نحوه عملکرد آن اظهار کرد: برای اعمال انواع بارگذاری سازههای مختلف، نیاز به تکیه گاهی مقاوم وجود دارد که با توجه به سطح بارهای اعمالی بتوان آن را صلب در نظر گرفت. کف قوی و دیوار مقاوم در این پروژه به همین منظور و با برتریهایی نسبت به نمونههای مشابه در سایر نقاط جهان طراحی شدده است. ابعاد کف این سازه ۳۰ متر در ۲۰ متر و ارتفاع دیوار ۱۲ متر است که از دو دیوار عمود بر هم به صورت L شکل و طول ۱۵ متر ساخته شده است.
وی در ادامه به مشخصات فنی عملیات مذکور اشاره و تصریح کرد: مجموع انکر هولهای خاص نصب شده در دیوارعکسالعمل به تعداد ۶۳۰ عدد از کل ۹۰۸ عدد رسیده است.
بسطامی، همچنین مجموع کل بتنریزی انجام شده از ابتدای عملیات اجرایی طرح آزمایشگاهها را تا کنون حدود ۵۸۰۰ متر مکعب اعلام و تصریح کرد: بیش از ۶۵ درصد عملیات ساخت دیوار عکسالعمل انجام شده و پیشبینی میشود تا قبل از اتمام سال جاری تکمیل شود و به پایان برسد.
بر اساس این گزارش، آزمایشگاه پیشرفته مهندسی زلزله پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در زمینی به وسعت ۷۶۰۰ مترمربع در شمال تهران (سوهانک) در حال احداث است. زیربنای فاز اول این مجتمع آزمایشگاهی ۸۰۰۰ مترمربع پیش بینی شده که شامل مجموعه عملیاتی آزمایشگاههای آن است. فاز دوم طرح بالغ بر ۱۲۰۰۰ مترمربع است که شامل بناهای اداری، پژوهشی و پشتیبانی خواهد بود.
این آزمایشگاه امکان پاسخگویی به نیازهای تحقیقاتی محققان ایران و منطقه را در حوزههای مختلف مهندسی زلزله، سازه، خاک و ارتعاشات فراهم خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات